Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá žena, která čelí trestu smrti za vraždu jiné milenky svého milence, přemýšlí o tragickém románku, kvůli kterému byla schopná zabít. (Netflix)

Recenzie (8)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Milostný trojuholník, ktorý vraždou nekončí, lež začína. Viac zaujímavé je to v ženskej base, retrospektívy, za čo sa hl. ostava do nej dostala ma príliš nenadchli, resp. sú jasne predvídateľné. Nepoznám celkom, ako fungujú britské väznice, ale ich vykreslenie a život v nich pôsobil na mňa dosť zastaralo. Nepochopil som, prečo musia v cele so samotnou väzenkyňou neprestajne byť dve bacharky. Ony ju sprevádzali vonku, prikrývali ju, budili, pripravovali pitie, dokonca strihali nechty, snažili sa byť milé. Dievča sa malo lepšie ako v bavlnke, teda až na to, že v noci sa muselo v cele svietiť. A popritom ju všetky bacharky ľutovali, hoci išlo o úkladnú vražedkyňu. Čakanie na smrť je už vec samozrejme iná a hlavne o tom pojednáva pobyt za mrežami. No a na dobovú britskú peroxidovú sexbombu sa celkom dobre pozerá, že páni? Diana Dors však nezostarla s gráciou a krátko po zenite sa z nej stalo strašidlo do maku. ()

Reklama

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Skělý noir z Británie o dívce, která odbouchla svojí sokyni a nyní čeká v cele smrti na popravu (anebo odklad). Sledujeme její každodenní rutinu v cele a na vězeňském dvoře a pomalu se tu ve flashbackovém vyprávění odvíjí události, které jí do cely smrti přivedly. U tohoto komorního britského snímku nějakou nudu nečekejte. Příběh zaujme hned od začátku a úroveň si drží až do konce. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Britský, ženský väzenský noir. Dlho som rozmýšľal, čo mi „vadí“ (rozumej: bráni dať tomuto titulu 5*) a prišiel som na to: chýba mi „tá“ noirová štylizovanosť; je to depresívne a príliš reálne, s predzvesťou nástupu neo-noiru (dobrým príkladom je Samuel Fuller a jeho 60tkové veci). Noirových zárezov je tu pritom dostatok: štýlovo zostrihaný zločin z úvodu, priebežný, psychologický voice-over, flashbacková štruktúra a tá presná kamera (vyzdvihnúť musím záľubu v snímaní cez predmety a skosené kompozície z podhľadu). V dejisku diania nie je charakterová premena (ako v Caged) ani vyriešenie zločinu/záhady, len čakanie na trest smrti s flashbackovými oddychmi. Smutné, depresívne. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama