Reklama

Reklama

Príbeh tehotného dospievajúceho dievčaťa, ktoré sa snaží uniknúť zo zaostalej komunity. Všetko sa ešte zhorší, keď zistí, že má byť obetované pre tvora, žijúceho v posvätnej jame. Tento netvor si žiada ľudské bytosti na oplátku za poskytnutie bezpečného života členkám a členom komunity. Pravidlo je, že tvár osoby, ktorá je odsúdená na smrť v jeho pazúroch, je namaľovaná na keramický džbán. V prípade, že by sa tieto tradície narušili, by kreatúra vypustila na komunitu nesmierne zlo. Nikto však nie je v bezpečí tak či tak, pretože všetci si postupne uvedomujú, že ďalšia obeť môže pochádzať z ich rodiny alebo ňou môžu byť oni sami. (misterz)

(viac)

Recenzie (28)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa nepríliš zaujímavá buranská psycho dráma s hororovým nádychom, ktorá sa snaží pôsobiť dôležitejšie, než v skutočnosti je. V centre deja sú trampoty mladej vidiečanky, ktorej brat urobí dieťa a ako by to nestačilo, zisťuje, že má byť obetovaná miestnej jame, ktorú obyvatelia nadovšetko uctievajú. Je to síce slušne natočené, dokonca sa objaví aj pár napínavejších, atmosférických úsekov, ale celkovo mi to akosi nesadlo; hlavne kvôli otravným postavám, nevyváženosti a nude. ()

Rodriguez 

všetky recenzie používateľa

Příběh jedné komunity uzavřené před okolním světem uprostřed lesa. Peníze na obživu získávají z vlastnoruční pálenky, takže jednou za čas vyráží do města na nákup. Jenže takovýto život nevyhovuje mladému děvčeti a snaží se útéct před vlastním osudem i kletbou lesa. Člověk čeká u úvodních titulků nějakou parádní řezničinu, ale kdo se dočká nevím? Já se dočkal nehorázné nudy a pobíhání pár kašparů po lese. 15% ()

Reklama

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Animované úvodní titulky, podbarvené skvělou kytarovou hudbou a la Neil Young v Dead Manovi, mě uvedly v očekávání filmu netradičního, osobitého, menšinového, tedy zajímavého. A zajímavý tedy opravdu je - ale trochu jinak, než jsem čekal... V latríně plné sraček uprostřed lesa sídlí jakýsi tajemný a podlý bůžek, kterému místní vymaštění hillbillyové čas od času obětují někoho ze svého středu. Jejich šamanem, který oběti určuje, je přitom regulérní retard. Druhá dějová větev je taky výživná - ségra čeká bejby se svým bráchou, samozřejmě na tajňačku. Ségra má nejen divného bráchu - divný je i její fotr, děda, a hlavně matka, ta je fakt děsivá (odpudivá vulgární ženština Sean Young, kdysi celkem femmefatální replikantka). A ségra má ještě jedno hříšné tajemství, kvůli kterému krvelačná latrína rozpoutá mezi vidláky takovou malou privátní zabijačku... Jak celý ten podivný tyjátr skončí, se nechejte překvapit. Za sebe musím přiznat, že mile deviantní a nemile morbidní Jug Face mi sedl jak dědova prdel na kbelík. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Malá sekta uprostřed lesa doplácí na blíže nespecifikovanou kletbu a musí čas od času obětovat někoho krvavé díře. Jenže ne vždy jsou všichni obětovaní ochotní nechat se krouhnout. Zvláštní nezávislý horor, který sice není natočen nijak atraktivně, ale svoje fanoušky si určitě najde. Zaujaly překvapivě solidní herecké výkony a nakonec ani těch pár efektů, které film nabídl, nebylo tak úplně k zahození. Kinkle se jeví jako příslib do budoucna. 50% ()

chezush 

všetky recenzie používateľa

Popravdě si vůbec nejsem jistá tím hodnocením. Je to spíše mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale postupem času se Jug Face vytratil z paměti, takže se nakonec přikláním k těm třem. Je to zvláštní, hodně zvláštní film, který se ani tak moc nezaměřuje na hororové prvky, jako spíše na společnost a myšlenky malé komunity daleko od civilizace a jejich prapodivných rituálů. Taková směsice jak strachu z nadpřirozena, tak strachu z chování lidí v komunitě. Po technické stránce nemám skoro co vytknout, vizuál a kamera líbivá, až na zpracování efektů některých věcí nadpřirozena. Nejspíše se na tenhle horor zapomene a většině lidí se nebude líbit, ale mě potěšil. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama