Reklama

Reklama

Nemocnica Parkland: Atentát na Kennedyho

  • Slovensko Parkland (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

VOD (1)

História ľudstva je nielen históriou prevratných objavov a pokroku, ale i históriou bezbrehého násilia, z ktorého sa tým, čo prežili, i po rokoch či desaťročiach tají dych. Pribúda dátumov spojených s tragédiami, ktoré hlboko otriasli vierou celého sveta v ľudskosť a ktoré nám rok čo rok znova pripomínajú, akých zverstiev je, žiaľ, schopný druh, ktorý sám seba hrdo a z viacerých dôvodov naozaj nepatrične označuje prívlastkom „pán tvorstva“. Jedným z týchto dátumov je i dvadsiaty druhý november 1963 – deň, keď počas návštevy Dallasu došlo k dodnes mnohými konšpiračnými teóriami opradenej streľbe, pri ktorej vyhasol život tridsiateho piateho prezidenta Spojených štátov Johna Fitzgeralda Kennedyho (Brett Stimely). No ten deň sa krvavými písmenami navždy nezmazateľne zapísal nielen do dejín, ale i do sŕdc a pamäti tých, ktorých sa tento incident bezprostredne dotkol – príslušníkov tajných služieb, ktorí nedokázali ochrániť svojho najvyššieho veliteľa; majiteľa odevnej továrne (Paul Giamatti), ktorý ako jediný zachytil atentát na videu; staršieho brata (James Badge Dale) údajného strelca (Jeremy Strong) či lekárov a sestier v Nemocnici Parkland, ktorí horúčkovito, no neúspešne bojovali o prezidentov život... (TV Markíza)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (72)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Kennedyovka, která nespekuluje nad tím, jak to vlastně s vraždou Kennedyho bylo, ale věnuje se pouze dostupným informacím a to velmi detailně. Ačkoliv se svým způsobem jedná o formát hraného dokumentu, film nepostrádá výborné herce a perfektní dramatické sekvence. Za všechny bych jmenoval snahu lékařů udržet prezidenta Kennedyho při životě či hádku mezi texaským koronerem a tajnou službou o jeho tělo. Dále se mi líbil i prostor, který dostala Oswaldova rodina, přičemž dojem udělal zejména atentátníkův pohřeb. Landesman si ukousl pro svůj debut velké sousto, ale z mého pohledu obstál znamenitě. 80% ()

klida 

všetky recenzie používateľa

Úvodní půlhodina jede v obrovském tempu, snad nebudu příliš spoilerovat, když naznačím, že během ní prezident Kennedy zemře. Pak už je to ale jenom tklivá nuda bez jasného směru, a tak je k vidění jen několik epizodních podzápletek. Spíš televizní záležitost se spoustou známých seriálovych tváří. Slabý průměr. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $10miliónovTržby USA $653,651Tržby Celosvetovo $1,409,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $287,100 //počet predaných kusov 20,729Tržby za predaj DVD v USA $474,329 //počet predaných kusov 46,141║ jednoznačne zaujímavý doplnok k udalostiam okolo atentátu na JFK, herecky výborne zahrané, má to silnú dobovú atmosféru /90%/ ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Smrť prezidenta Kennedyho aj doteraz vyvoláva obrovské množstvo emócií a rôznych dohadov, ktoré sa rozoberali už v mnohých dokumentoch a filmoch. Hodina a pol je príliš málo času na zodpovedanie všetkých otázok a je to mimoriadne malý priestor na vykreslenie všetkých postáv, ich charakterov a osudov. Parkland mohol byť kľudne seriálom, aby sa stihli vykresliť všetky postavy, ale je pravda že už tu podobný seriál je, s výstižným názvom - Kennedyovci. Herecky má film hviezdne obsadenie a nedá sa povedať kto mu dominuje. Hľadať hlavnú postavu je v tomto prípade nemožné, pretože každý osud stvárnený v tomto filme je niečím jedinečným. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Důstojnost. Udržet si ji, nebo ji někomu naposledy dopřát. To je osudný Dallas 1963 z perspektivy vedlejších postav. Na tom minimálním prostoru je jedinou zajímavou úlohou Oswaldův bratr Robert, jeho pošahanou matku nebo „filmaře“ Zaprudera, který trpí, jak kdyby mu odpravili jediného syna, bych v tomto podání klidně oželel. Ruční kamera měla přiživit tu atmosféru náhlého chaosu, ale mně spíš přišla jen jako tvůrčí berlička, která tu celkovou monotónnost nijak nenarušila. Škoda, že doktor Zac v rámci resuscitace nezazpíval. Kennedy by se zvedl a odešel po svých.. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (6)

  • Film bol natočený k 50-temu výročiu od spáchania atentátu na J.F. Kennedyho v Dallase. (peiton)
  • Tvorcom sa pred natáčaním podarilo nahliadnuť a preštudovať policajné záznamy, aby sa im podarilo čo najvierohodnejšie zachytiť atmosféru a policajné vyšetrovanie bezprostredne po spáchaní atentátu. (peiton)
  • Poslanci amerického Kongresu v roce 1992 schválili zákon o postupném odtajnení všech záznamů z vyšetřování atentátu. Všechny dokumenty mají být kompletně odtajneny až v roce 2029. (Borrtex)

Reklama

Reklama