Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šarmantný šesťdesiatnik José sa vracia po tridsiatich rokoch do Prahy z emigrácie a so sebou priváža mexickú manželku i krásnu, dospelú dcéru. Hoci bol presvedčený, že rodné mesto už nikdy neuvidí, nakoniec podľahol naliehaniu dvoch žien svojho života. Jeho dcéra Penélope sa totiž márne snaží otehotnieť a veriaca manželka Dolores je presvedčená, že poslednou nádejou je zázrak, ktorý by v predvianočnom čase mohlo splniť slávne Pražské Jezuliatko. A tak José súhlasí s návratom, ktorý je pre neho radostný i bolestný - vracia sa do miest, ktoré pozná aj ku spomienkam, ktoré naraz ožívajú. Čoskoro sa ukazuje, že v Prahe je okrem legendárneho Pražského Jezuliatka aj rad ďalších bytostí, ktoré sú schopné konať zázraky. A nielen, čo sa týka vytúženého počatia. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (10)

  • „Květa má svoj vlastný život. To, čo prežila v minulosti, ju vôbec neoslabilo, ale to neznamená, že by sa zdráhala občas uveriť na zázraky. Také typy žien majú moje sympatie," tvrdí Šafránková. „José už zakorenil v novej krajine a v ošemetných situáciách, ktoré mu priniesol návrat do Česka, ho zachraňujú jedine svojský nadhľad a zmysel pre rýchle riešenia," doplnil Abrhám. (kacer4)
  • V DVD verzi mluví herci a herečky mexické národnosti svým jazykem a jejich dialogy jsou doplněny titulky. Oproti tomu v televizní verzi byly jejich hlasy dodatečně předabovány, ovšem pouze scény odehrávající se v Mexiku. 
    (funhouse)
  • Mexické herečky samozřejmě neuměly česky, představitelka Josého dcery Penélope (Aislinn Derbez) se ale naučila vše nazpaměť. (jenik71)
  • V záběru, kdy Květa (Libuše Šafránková) vystupuje z auta a přechází silnici, je možné zahlédnout v horním rohu tehdejšího předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. (ricky4)
  • S mexickým koproducentem Edherem Camposem se tvůrci filmu seznámili na karlovarském festivalu. (M.B)
  • Film se natáčel v Praze a v Mexiku ve městech Bernal a Colón. V české metropoli se filmovalo konkrétně například ve Wine & Cognac baru na Malé Straně, kde se filmovaly barové scény. Natáčelo se v prosinci a v lednu 2013. (Busmart)

Súvisiace novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (viac)

Reklama

Reklama