Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nákupnom centre v čase Vianoc sa pretnú osudy štyroch priateľov, ktorí tu pracujú. Slobodomyseľný optik Tomáš (Richard Krajčo) je vyštudovaný očný lekár, ktorý rezignoval na lekársku kariéru, má rád voľnosť a ženy, žije v obytnom prívese na poli neďaleko obchodného centra a stará sa o koňa Růžu. Pekná a energická Nina (Vica Kerekes) balí darčeky v stánku a provokuje výstredným obliekaním aj príliš drzou otvorenosťou. Jej krédom je nemilovať, aby nemohla byť zraňovaná. Ráďa (David Novotný), najstarší z priateľov, pracuje v supermarkete ako manažér predaja a býva v malom byte s početnou rodinou. Aj keď ju má rád, niekedy by najradšej od toho chaosu utiekol niekam ďaleko. Zajíc (Jakub Prachař) je prezývka čerstvo vyštudovaného herca bez angažmá, ktorý márne obchádza kastingy a málokto pozná jeho skutočné meno. Všetci ho vnímajú len ako maskota v kostýme ušiaka, ktorý rozdáva deťom balóniky... Tomáš si jedného večera si poraní ruku, omdlie a zdá sa mu, že vidí anjela. Keď sa preberie k vedomiu, zistí, že rana sa zahojila, a okrem bolestí hlavy z nepríjemných zvukov nadobudol schopnosť prečítať životy ľudí, ktorým sa pozrie do očí a dotkne sa ich rukami. Rád by sa tejto zaväzujúcej zručnosti zbavil. Želania, ktoré zo žartu vyslovia jeho kamaráti, sa nečakane splnia. Zároveň však dôjde k tragédii, ktorá postihne Ráďovu rodinu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (494)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Na české pomery znesiteľné :-). Aj tentoraz sa tvorcovia nevyhli akejsi snahe o sociálny podtón, ktorý mi už pár rokov lezie krkom, ale napokon je to (našťastie) len romantický príbeh. Vedľajšie dejové línie ma nijako neoslovili, pár nadhodených tém by si zaslúžilo aspoň náznak vyriešenia... Hudba samotná si to na výsledku odmakala viac než scenáristka... ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Ku Krídlam Vianoc nesmiete pristupovať s rozumom. Je to melancholická, snová rozprávka so sympatickými postavami, zmietanými ľudskými slabinami a slabosťami. Jej hrdinovia tápu hľadaním niečoho, čo buď nepotrebujú, alebo to majú pred nosom, len o tom ešte nevedia. A ten song je pre ňu ako stvorený. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

Karin Babinská podruhé a opět skvěle, filmařské ambice se u ní totiž snoubí s talentem a k tomu navíc natolik, že není potřeba, aby se její film musel stát objektem jen pro artofilní diváctvo. Krom toho hrají výborně všichni herci v hlavních rolích, u Krajča - (ex)člena národního divadla a Davida Novotného to nepřekvapuje vůbec, zato jinde často "pouze" dobrá Vica Kerekes hraje naprosto výtečně a je hereckou ozdobou celého filmu, aniž by se kvůli tomu musela obnažit (což je taky docela unikum), dále naštěstí nemluví česky, čili je její výkon zas o něco přirozenější a její pihy, i ty asymetrické, se nikdo nesnažil zamaskovat - třikrát hurá. Velké plus je taky nádherná kamera, která si určitě zaslouží nominaci na lva (kterej už vlastně není lev) a hudba, která rozhodně není jenom instrumentální versí Kryštofáckých songů (i když tam jsou také a fungují). Jediné, co bylo je vyloženě otravné byla camea Tomáše Kluse. Jsem si jistej, že příště se Karin vytáhne na plnej počet. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Technicky docela fajn, ale podobnou náruč klišé a vylisovaných motivů aby jeden pohledal. Naprosto neoriginální film, ve kterém mi vadili andělé, oblečená a zmalovaná Vica, a postupné přibalování těch nejprofláklejších scenáristických kliček. Tři ze čtyř hlavních postav mají "rodinné" problémy. A Globusu se divím, v Penny marketu inspekce běžně loví myši, ale aby se našel kůň... Mariu Pavlovovou příště prosím svlíknout! ()

Marthos 

všetky recenzie používateľa

Zázraky se dějí (ne)jen o Vánocích. Karin Babinská a její střapatý bílý anděl vznášející se nad lidskými osudy je totální úlet. Prostředí velkého obchodního centra vzbuzuje nanejvýš odpor, stejně jako všechny ty nesympatické a žoviální postavy a postavičky, vyskytnuvší se poznenáhlu uprostřed nastalého předvánočního mumraje. Richard Krajčo má nepochybně silnou pozici mezi svými fans, ale film, v němž hraje hlavní roli prostě neutáhne. Křídla Vánoc jsou přesně taková, jaká být neměla. Nudná, hloupá a zbytečná. Jako Tomáš a Nina, holka, která dala každýmu. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (15)

  • Keď Vica Kerekes zistila, že sa má celý film odohrávať v nákupnom centre, povedala nie. „Ja nákupné centrá nemám rada," povedala. Nakoniec ju však presvedčila vlastná agentka, aby na kasting šla. A tam ňou boli všetci ohúrení. (Zdroj: aktuality.sk) (leila22)
  • Píseň v úvodu filmu je „Alis's Song“ od hudebníků Ido & The World. (sator)
  • Filmovou hudbu nahráli pouze 4 lidé, a to Richard Krajčo, hudebník a producent Dalibor Cidlinský a kluci z kapely Nebe, tedy Petr Harazin a Štěpán Petrů. (harazin)

Reklama

Reklama