Reklama

Reklama

Keď zmizla, jej rodičom sa zrútil celý svet... Keď sa po neuveriteľných ôsmich rokoch znovu zjavila, celý svet zatajil dych a šokovane sa dozvedal nové a nové desivé podrobnosti z jej dych vyrážajúceho príbehu! Reč je o Nataschi Kampuschovej (Antonia Campbell-Hughes), ktorú v roku 1998 ako desaťročné dievčatko cestou do školy uniesol spravodajský technik Wolfgang Priklopil (Thure Lindhardt). Osem a pol roka ju väznil v podzemnom úkryte pod garážou svojho domu! V roku 2006 sa jej podarilo svojmu trýzniteľovi ujsť, ten si vzápätí zo zúfalstva z jej straty či zo strachu pred spravodlivým trestom, ktorému by sa iste nevyhol, siahol na život. Neuveriteľným útekom sa však jej cesta za slobodou iba začala... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (173)

tommmy89 

všetky recenzie používateľa

Podobné veci som už videl viackrát a nedalo mi to nič nové. Možno som čakal nejaké emócie a strhujúce okamihy, kde si budem musieť pauznúť film - nestalo sa tak. Prečo? Jednak sa to tu dá vyčítať z komentárov, apropo film dostal lacnú TV kompozíciu, možno by si zaslúžil profesionálne spracovanie a hlbší výpich do detajlov, kdežto nebolo dosť vecí ukázaných. Ďalej to mohli dať skôr Francúzom, alebo Poliakom (keď už musíme zostať v Európe), tipujem, že by to dali lepšie. Nemci točia lepšie do porna a imitácií pornozvukov v štúdiu. Strašne mi to pripomínalo Komisára Rexa a tie ulice, kde sa to všetko natáčalo, už mi tam chýbali len dôchodcovia. Ďaľšia vec: film natáčali poloamatéri? Mne to tak pripadá a myslím, že niesom ďaleko od pravdy - podľa mňa bol nejaký casting, kde si vyberali najmrzkejších Nemcov, aby to ladilo s filmom, ktorý má Krimi-Drama námet. Nataša si taký lacný "brak" nezaslúžila, ale tak dajme tomu, že film bol pozerateľný, no ale neopakovane a bez popcornu. ()

IvcaSammet 

všetky recenzie používateľa

Dlouho jsem uvažovala, jak film ohodnotit. Zpracování bylo hodně slabé, ale herecké výkony byly naprosto vynikající. Jak Amelia, Antonia, tak i Thure předvedli úžasné výkony, které by si zasloužily daleko víc než obyčejný průměr. Bohužel ale zatím hodnotím průměrem, protože jak už jsem psala, zpracování bylo dost podprůměrné. Některé scény byly příliš dlouhé, skoro až nudné, občas i zbytečné ... Naopak důležité scény byly natočeny spíš jakoby mimochodem ... Opravdu škoda, každopádně filmu dám ještě jednu šanci a shlédnu jej ještě jednou, tentokrát v originálním znění a možná přece jen jednu hvězdičku přidám ... ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $6,676,000▐ Nemci občas vedie prekvapiť, príbeh podľa skutočných udalostí je podaní neskutočne silne, nevtieravo, netlačí zbytočne na emócie a preto je z neho cítiť aj primeraný odmeraný chlad, zdesenie, úzkosť, má výborných hercov a na stiesnenom mieste aj skvelú kameru, silný a smutný film /80%/ ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Docela drsný příběh podle skutečné události. Mladou Natschu unese šílený člověk v Rakousku v jejích desíti letech. Ta je u něj zavřená ve sklepě celých 10 let. Jak film plyne postupně se ukazuje povaha jejich vztahu. Přesto, že má Natascha několik příležitostí k útěku, podaří se jí to až v jejích 18-ti letech. Občas člověka až zamrazí... "Nelži mi!" ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Na toto si veru ešte každý dobre pamätá. Bolo len otázkou času kedy sa po niekoľkých knihách napokon dočkáme aj nejakého filmového spracovania. Tak tu to máme. Príbeh napísal sám život, a tak už bolo treba len tých 3096 dní natlačiť do 109 minút - teda vybrať to najpodstatnejšie. Na mňa však celý film pôsobil dosť priemerne a neviem ako u iných, no u mňa vôbec nevyvolal tie emócie ako by som práve od takéhoto príbehu čakal. Celé mi to prišlo akési ťažkopádne a vôbec sa to nenieslo v takej atmosfére, aké by bolo potrebné. Na druhú stranu sa mi páčilo, že únosca Wolfgang nebol počas celého deju vykreslený len ako vyšinutý a zvrátený fanatik, ale mal aj svetlé momenty, počas ktorých si chcel získať Nataschinu priazeň. No ako celok tento film na mňa pôsobil viacmenej priemerne. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (10)

  • Červené auto, ve kterém jezdil Wolfgang Priklopil (Thure Lindhardt), je BMW 8 (E31) 830i. (Dragoni)

Reklama

Reklama