Reklama

Reklama

VOD (1)

Kde bolo tam bolo, žil raz jeden kupec. Keď všetky jeho lode aj s drahocenným nákladom skončia na dne mora, všetok majetok úbohého muža (André Dussollier) pripadne jeho veriteľom, a tak nemá inú možnosť, ako sa spolu so svojimi šiestimi dospelými deťmi presťahovať na vidiek - jedným z nich je i láskavá, odvážna a neprehliadnuteľne krásna Belle (Léa Seydoux), jeho miláčik.  Počas jednej nie veľmi úspešnej obchodnej cesty ďaleko od domova ho osud zaveje na miesto, kde zjavne už celé roky ľudská noha nevstúpila – na pozemky nebezpečného Zvieraťa (Vincent Cassel), ktoré mu síce zachráni život viac ako veľkoryso vynahradí všetky straty, no ktorého nezmieriteľný hnev na seba privolá, keď nerozumne odtrhne jedinú nádhernú ružu pre Belle! Trest, ktorý Zviera žiada, je nepredstaviteľne krutý... Obchodníkov život! Belle sa obviňuje z toho, čo postihlo jej rodinu, koniec koncov otec tú nešťastnú ružu odtrhol pre ňu, preto sa rozhodne obetovať namiesto neho. V prekrásnom zámku Zvieraťa ju však nečaká smrť, ale život plný všadeprítomnej mágie, tichej radosti a zvláštnej melanchólie. Ako čas plynie, Belle a Zviera sa začnú opatrne zbližovať. Vždy, keď sa zámok ponorí do tmy, sny Belle poodhalia ďalší kúsok minulosti, vďaka čomu krôčik po krôčiku zistí tragickú pravdu – osamelé Zviera bolo kedysi  Princom (Vincent Cassel)! Odvážne vzdorujúc všetkým hrozbám sa Belle rozhodne pokúsiť o zdanlivo nemožné – zbaviť Zviera strašnej kliatby a zachrániť ho. A popritom spozná chuť pravej lásky. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (311)

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Další vysokorozpočtový francouzský film, který má stejné chyby jako kvanta jeho kolegů - matná režie, blbé dialogy, neinvenční klišé scénář a hlavně sterilita... Štve mě to, protože tvůrci evidentně měli dostatek financí, aby natočili něco skvělého. Ale skvělé filmy stojí především na scénáři a takovém tom filmařském srdéčku, kdy vidíte, že filmařům záleželo na tom, co vyprodukují. Ale v tomhle film vypadá znuděně i Belle, která má být centrem a srdcem příběhu. Kráska a zvíře má být příběhem o lásce, která překoná prokletí, ale tady jakákoli romantika chybí, nemluvě o chemii. Je to zčásti i kvůli tomu, že Francouzům se zvíře opravdu nepovedlo, vypadá docela legračně a nemá nic z Casselova šarmu. Živého Cassela v naprosté většině vidíme jen ve flashbacích, kde se vysvětluje jeho prokletí. A tyhle flashbacky jsou vlastně jediné, co se mi tomhle filmu líbilo - nejenže je kletba trochu z jiného soudku než obvykle, ale Cassel je tu spárovaný s dámou, která nejenže umí hrát, ale má s ním i nějakou chemii. Tohle je zkrátka promarněná šance a velké zklamání. U mě stále vede Disneyho adaptace Krásky a zvířete, která skvěle funguje jak po příběhové, tak po citové stránce. ()

Zoey90 

všetky recenzie používateľa

Načančané barevné nic a to já na pohádky jsem a ten kolosální závěr, no děkuji pěkně. První polovinu se na to dívá celkem dobře, ale pak to začne upadat a celé to na mně zanechá velmi "WTF" dojem a jako bonus na konci ta líbačka s drvoštěpem... Všechno, co se jen trochu týče děje, mi přijde lehce nakousnuté a rozhodně tu není vidět ani trochu snahy o dotažení a úplné vysvětlení. Opravdu nechápu, k čemu přesně nám bylo, že po hradě pobíhali zdegenerovaní bígli, kteří uměli šít a následně se proměnili do obyčejných bíglů. Stejně tak by mi mohl někdo vysvětlit, v které části filmu se Bella do zvířete zabouchla, protože ona celý film jen spí a vídají se tak 5 minut u večeře a večeří jsme napočítala všehovšudy tři. ()

Reklama

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Další z řady x-krát moderně přefilmovaných pohádkových příběhů. A další z řady těch, u kterých se to fakt nepovedlo. Nemastné, neslané, odvyprávěná jen kostra, která by ale zabrala tak polovinu stopáže, takže se musely navymýšlet hromady doplňkových pitomostí, aby to mohlo mít více efektů, bylo to více epičtější a trailery tak přitáhly lidi do kin. Nuda a nezajímavost, ačkoliv graficky to vypadalo hezky a než film by se to asi více upíchlo u kvalitní počítačové adventury. A ti animovaní bíglové už byl vrchol pitomosti. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,POKIAĽ NEVERÍŠ MNE, TAK DÔVERUJ ASPOŇ KARTÁM." __ S Kráskou a zvieraťom to vôbec nie je ľahké. Každý z tvorcov hranej verzie je postavený pred ťažkú úlohu, ako námet uchopiť a či ho vystavať ako rozprávku (pre deti), alebo ho určiť skôr staršiemu publiku. Najvhodnejšou možnosťou by mala byť - ako to v takýchto prípadoch býva - ,,zlatá stredná cesta“, na ktorú sa snažil dať aj Christophe Gans, miestami však predsa len poblúdil. Na Krásku a zviera som sa naozaj tešil, aj keď som vďaka skúsenostiam s predchádzajúcou režisérovou tvorbou vedel, že nie všetko dopadne ideálne. Zo začiatku, kvôli prehnaným archetypom, film ozaj vyzerá na riadny prúser, dokonca som si začal vravieť: ,,Ja som to vedel...“ Po počiatočnej skepse neostane režisér a scenárista v jednej osobe nič dlžný svojim hororovým koreňom, dokonca v scénach, kedy je už zviera na scéne, no nevidíme jeho tvár, riadne prituhuje a v takých momentoch sa o rozprávku nejedná ani náhodou. Naopak, vždy keď sa zjavia na scéne ,,roztomilé zakliate psíky“ sĺzava celý film do infantilného predstavenia v snahe uspokojiť potenciálne masy, čo je však pre vybudovanie jednotnej atmosféry zničujúce. Okrem toho, postáv je zbytočne veľa, sú prakticky nevyužité, prípadne zbytočné, navyše ich motivácie, pravdepodobne z dôvodu diváckej znalosti predlohy, tu nie sú nijako hlbšie predstavené. Vedľajšej línii súvisiacej s kliatbou nemožno uprieť prepracovanosť. Vizuálne je film natoľko uhrančivý, že občas spadáva do gýču (plačúca socha), dokonca mám silné podozrenie, že sa Gans inšpiroval Burtonovou ,,Alenkou v ríši divov“, veď aj hudba znie niekedy až elfmanovsky. Miesto nezmyselne efektného finále, mal ísť príbeh viacej do hĺbky, rozvinúť chýbajúcu ľúbostnú líniu a zároveň neskončiť v závere predčasne. V zásade však nad videným vyslovujem skôr spokojnosť, počiatočné obavy sa nenaplnili aj keď nevydarený český dabing nepochybne ubral filmu na výraze. Každý, kto ide porovnávať s Herzovou verziou je úplne mimo. Gans nakrútil film čerpajúci z Cocteauovho diela, pravdepodobne jeho novodobú kópiu. (1852. hodnotenie, 134. komentár k filmu) ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia z klasických rozprávok v novom kabáte, a podľa mňa celkom vydarené spracovanie. Napriek mnohým kritickým názorom ma to celkom prekvapilo, aj keď samozrejme aj ja mám zopár výhrad. Niektoré scény totiž pôsobili veľmi zdĺhavo a naopak tie, ktoré by si zaslúžili pomerne väčší priestor len tak zrazu prehrmeli. Ale čo sa týka vizuálnej a hereckej kvality, tak tam sa dá jedine chváliť. Dokonca ani špeciálne efekty neboli až tak neznesiteľné ako v iných novodobých prevedeniach starých dobrých rozprávok. A celkom zaujala aj Léa Seydoux, ktorá bola naozaj očarujúca. Príbeh je to už síce okukaný, takže nejaké zvraty v deji tým pádom už sú vopred bez prekvapení, ale ako celok veľmi príjemné prevedenie. ()

Galéria (114)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčení začalo dne 5. listopadu 2012 v Berlíně v Babelsberg Studios. (Gyorgy)
  • Scénář nevychází z předešlých adaptací, které stvořili Jean Cocteau a poté Walt Disney, ale z původního příběhu z roku 1740 od Madame de Villeneuve. (Gyorgy)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru v únoru 2014 na 64. ročníku Berlínského filmového festivalu. (Terva)

Súvisiace novinky

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (viac)

Známe první novou bondgirl?

Známe první novou bondgirl?

10.10.2014

Zatímco agent 007 mění tvář jen jednou za čas, jeho dámská společnost je pokaždé čerstvá. A stejné to bude i ve čtyřiadvacáté bondovce, kterou začne Sam Mendes (Skyfall) točit už letos v prosinci.… (viac)

Reklama

Reklama