Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miniséria o legendárnej hviezde Marilyn Monroe odkrýva hromadu jej prísne strážených tajomstiev.
Film začína portrétom mladej Normy Jeane Mortensonovej, ktorá vyrastá bez matky a zvádza boj s osamelou existenciou a nedostatkom lásky. Napriek všetkým očakávaniam ale z Normy Jeane vyrastie vtipná, múdra a ambiciózna žena, ktorá sa vzápätí od základov premení, aby sa stala symbolom zlatej éry Hollywoodu. Užíva si slávu, ale vnútri zostáva krehkou umelkyňou, ktorá zúfalo hľadá uznanie a pocit bezpečia u mužov. Okolitý svet nikdy naozaj neuvidí ani nepochopí skutočnú Marilyn (Kelli Garner), ženu tak odlišnú od masky, ktorú nosí na verejnosti. S narastajúcou slávou sa postupne rozpadnú všetky jej tri manželstvá, vrátane tých s Joeom DiMaggiom a Arthurom Millerom. Marilyn nakoniec nedokáže ovládnuť svojich vnútorných démonov a nápor duševnej choroby, ktorú zdedila po svojej matke Gladys (Susan Sarandon) - žene, ktorú miluje aj nenávidí a už sa zúfalo snaží zachrániť. Hoci Marilynino filmové štúdio oznámi svetu, že je jej matka mŕtva, Gladys zostane dôležitou a znepokojivou súčasťou Marilyninho života, čo sa stane jedným z najväčších herečkiných tajomstiev. Kým sa Marilyn stará o matku, jej posadnutosť prezidentom Johnom F. Kennedym ju doženie až na pomyselnú hranu a nakoniec aj do psychiatrickej liečebne. Marilyn Monroe sa však nevzdáva a podáva najlepší výkon svojho života, keď pred svetom úspešne skrýva svoje najtemnejšie tajomstvo... (TV Doma)

(viac)

Recenzie (24)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film chce byť životopisom jednej veľkej hereckej legendy, mnoho faktov ostalo ale úmyselne alebo nedopatrením skrytých. Prečo sa tu napríklad neriešila tak svetoznáma aféra s Kennedym? Prečo sa neriešila záhada jej smrti, keď už dnes mnoho faktov svedčí, že to až tak celkom samovražda nemusela byť? V roku 2015 nie je dobré natočiť film s takými medzerami. Aké máme teda z filmu pocity? Zistíme, že dramatík svetového formátu Arthur Miller bol totálny idiot a hlavne, že úbohá Marilyn bola úplne vymletá osoba, ktorá okolo chytrosti ani neprešla. Filmu chýbala odvaha ukázať niečo viac. ()

66JIRINA 

všetky recenzie používateľa

Kelli Garner,se mi do té role nezdála dobrá, hodně přehrávala a chovala se víc hloupě, než bylo k filmu hezké, Merylin tak pro mně vyzněla dost bezvýznamně, takže, na životopisné drama není hlavní postava dobře podaná. Neukázala, čím byla zajímavá pro veřejnost, nebylo to vůbec patrné. To mě mrzelo, protože ukázali zde jen jednu stranu mince. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Kelli Garner ako Marilyn Monroe, tá podoba nemohla byť hádam lepšia. Slušný priemer amerického životopisného filmu. Kelli Garner sa ani nemusela s rolou Marilyn Monroe popasovať, vyzerala úžasne. V prvej časti televíznej minisérie sme sa v skutku všetci mierne nudili, ale ku koncu už bola snímka lepšia a zvlášť záverečná scéna má úroveň. Na nepresnosti a zavádzajúce fakty sa musí človek pripraviť dopredu, počítať s určitou fikciou, aj keď v tomto prípade je životný príbeh slávnej herečky notoricky známy. Otázka jej smrti vo vzťahu k J.F.K. je uložená v trezore, ale stále nové špekulácie pribúdajú. Film je svojou dĺžkou znesiteľný a na dve pokračovania sa dá zvládnuť v pohode a bez nudy. ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

S ohledem na to, že vše je známo už z životopisných knih a dokumentárních filmu o MM, konstatuji, že nic nového se z této minisérie člověk nedozví. Však jedna věc je vědět a druhá vidět. Kelli Garner jsem neznala, ale smekám před dokonalým ztvárněním MM. Jak v podobě blonďaté hvězdy, tak v podobě neznámé brunetky Normy Jane byla prostě dokonalá. Veškeré drobné mimické gesta, pohyb, výraz, nastudovala a předvedla přesně. Marilyn měla moc těžké dětství i mládí a přesto se z ní nestal zlý člověk. To, že propadla drogám a alkoholu není v její profesi nic vzácného. Navíc měla vrozené dispozice pro paranoidní schizofrenii po své matce... Když se to všechno sečte, asi by se musel stát velký zázrak, aby se z osamocené citlivé ženy nestala troska. Minisérie je věrná knižní předloze a mě velmi příjemně překvapila. S. Sarandon a E. Watson samozřejmě zazářily také. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Tajný život Marilyn Monroe je veľmi dobre natočený životopis ikony amerického showbiznisu. Príbehu ťažkého detstva, núteného sobáša, kariéry fotomodelky pokračujúcej kariérou zlatokopky až na strieborné plátno nie je možné nič vyčítať, pretože ho písal sám život, rukou Marilyn Monroe. Produkcia uchopila tento príbeh s profesionálnou zručnosťou ako herečkinu psychoanalýzu a ani herci nesklamali. Susan Sarandon je profesionálka s dlhoročnými skúsenosťami a Kelli Garner sa naučila všetky charakteristické črty božskej Marilyn. 75% ()

Galéria (26)

Reklama

Reklama