Reklama

Reklama

Príbeh napínavého thrilleru Hra peňazí sa odohráva v reálnom čase kde sa herecké hviezdy George Clooney a Julia Roberts objavujú v úlohe moderátora finančného televízneho programu Lee Gatesa a jeho producentky Patty. Ocitajú sa vo veľmi vyhrotenej situácií potom, čo kontrolu nad štúdiom prevzal nahnevaný finančník, ktorý prišiel o všetok svoj majetok. Počas vypätého stretu, vysielaného televíziou v priamom prenose miliónom divákov, sa Lee a Patty púšťajú do boja nielen s útočníkom, ale aj s časom, aby rozplietli záhadu konšpirácie, ukrývajúcu sa na pozadí súčasných búrlivých a pretechnizovaných globálnych obchodných trhov. (Itafilm)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (273)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Jodie Foster už pred zločincami nie raz utekala a očividne už ju to nebaví, keďže tento krát sedí za kamerou. A nutno podotknúť, že práve atmosféra a stupňujúce finále sa jej podarilo. Clooney a Julia Roberts nie raz hrali bok po boku a znova sa potvrdzuje, že im to spolu ide. Za zmienku stojí aj fajn hudba. Obľúbený soundtrack: Triple Buy, Global Players. 80% - 4* ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„HEJ, CEJTÍŠ SE NA POŘÁDNOU ŠOU?“… /// Když do studia vtrhne magor s bouchačkou a vestičkou plnou semtexu, je zaděláno na šou, která je dostatečně silná i na Ameriku. Navíc se nejedná o člena Aláhova fanklubu, takže místo vo život jde vo informace, který dokážou nadělat vrásky frajerům ve Wall Street. Což je fajn, páč já, osoba cennejch papírů prostá, se radši mrknu na lidský drama, než na stoupající index. Zajímavej příběh, kterej upozadí i duo Roberts – Clooney (i když von si svoji šou užil parádně) a dává vyniknout režii Fosterový. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se na šou, ze který se nechám vodnýst nohama napřed. 2.) Jsem pro okupaci Wall Streetu. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Wall Street je casino, kde hrají s Vašimi penězi." Proto plně důvěřuju kapitálovému trhu a až budu mít touhu udělat ze svých miliard obyčejné milióny, tak začnu obchodovat s akciemi. Zatím mám alespoň čtyři z pěti pohromadě, takže dle mluvy Lee Gatese neztrácím kontrolu nad svým svěračem a nabídkám bank na to, aby si mohly s mým kapitálem zahrát na burze, zasílám fotky se zdviženým prostředníčkem. Jenže Kyle nechal se svými penězi pracovat "odborníky", kteří mu z peněz vyrobili velké NIC a tak se nedivme, že si šel do televize užít svých pár minut slávy s pistoli a výbušninou. A mě to hodně bavilo, protože jsem tvor hravý a tak jsem si užil to hledání peněz zakutálených do švýcarských, jihoafrických či kdovíjakých dolů. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Veril som, že tento film by ma mohol dostať hneď po tom, ako som videl trailer. A aj obsadenie presviedčalo o tom, že by to mohlo stáť za to. A som veľmi rád, že som sa nemýlil. "Money Monster" je podľa mňa veľmi dobre spracovaným thrillerom, má veľmi dobrú tému a aj spracovanie je veľmi dobré. Môže za to v prvom rade fakt, že herci tomu dodávajú správne tempo a chuť, no rovnako musím povedať, že aj ako postavy fungujú dobre. Musím povedať, že Caitriona Balfe v role Diane Lester je vynikajúca a aj Jack O´Connell ma chytil svojou postavou a chcel som sa o ňom dozvedieť viac. Scénka s jeho priateľkou podľa mňa patrí medzi najväčšie šoky vo filme, pretože sa udeje niečo čo som skutočne neočakával a v závere musím povedať, že cítime voči Kylovi ľútosť. Ale nielen v závere. Už počas toho, ako sa celá táto dráma odohráva. George Clooney to opätovne zvláda na jednotku, no najviac ma vo filme asi brala Julia Roberts v role režisérky. Vynikajúce. Možno by som trošku viac chcel atmosféru v tom štúdiu, no musím povedať, že aj všetko to vyšetrovanie a veci okolo toho ma zaujímali. A klamal by som, keby som povedal, že ma rušili a film som si kvôli nim neužil. Rozhodne som si ho užil. A nebránil by som sa ani pozrieť si ho niekedy znovu. Jodie Foster sa podľa mňa ako režisérka v tomto filme veľmi dobre chytila. A teším sa, čo ponúkne nabudúce. Hodnotenie: B+ ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Že mi to sadne, som nečakal. Má to všetky atribúty, ktoré na strhujúcom filme uznávam. Šikovne napísaný scenár, dynamickú réžiu a dobré herecké výkony + technická stránka veci. Morálne posolstvo je síce vďačné a v dnešnej dobe aj potrebné, ale musíme uznať, že sa predsa len vyparí do ničoty. Táto doba to proste ináč nedovolí. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (9)

  • Julia Roberts (Patty) ve skutečnosti natočila všechny své scény tzv. naslepo. Obrazovky, na kterých ve filmu sleduje George Clooneyho (Lee), měly zelené pozadí a v postprodukci pak stačilo nahradit je záběry ze studia. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené