Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (309)

Easykk 

všetky recenzie používateľa

,,Bavooorské karbanátky,, hmmm ,,škóóda že si nedáš,, :D ,,Ty žéreš?,, kroutí hlavou a plnou pusou převaluje asi dvanáct karbanátků nacpaných během pěti vteřin ,,On žére, fuuj, Ty žééreš,, Aneb Fantozziho odtučňovací kůra u které jsem fakt málem prasknul smíchy a doteď tuhle hlášku používám!!! A používá ji i moje mamka a to už je co říct..:) ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Skvelá bláznivá talianska komédia, ktorá pobaví aj po rokoch. Niekedy je to šialené až cez hranu, ale cyklistické preteky nemajú chybu a Paolo Villaggio je v lyžiarskom oblečku skutočne vtipný. Naozaj vydarená komédia. Klasický Fantozzi tak ako si ho všetci pamätáme. Skvelý humor a k tomu kopec scénok s Filínym ktorého humor je nenahraditeľný. Kedykoľvek ho vidím znova a že som ho videl snáď stokrát ma rozosmeje ako žiadna iná komédia. Termín bláznivá komédia týmto typom filmov absolútne prináleží, preto tu naozaj nemá cenu bazírovať na nejakom umení alebo hereckých výkonoch. Keby som tento film videl prvýkrát až teraz, zrejme by moje hodnotenie bolo iné. Tento snímok sa hádam ani nedá odporučiť, pretože to už musel dávno vidieť každý. ()

Reklama

PogoJoe 

všetky recenzie používateľa

Tento film u mě boduje i po letech a x shlédnutích. Nespočet geniálních hlášek, charakterů, gagů a originálních nápadů - Paolo Villaggio a celá jeho účetnická familie je tu k popukání. Člověk si jen vzpomene na Bavorské karbanátky ("škoda, že si nedáš") a ihned se mu s širokým úsměvem na tváři vybaví další neopakovatelné scény - jachta; účetnická dovolená, která se promění v hladové peklo; dcera, kterou si Fantozzi splete s její hračkou - opičkou a políbí na dobrou noc ji; zásuvky po celém domě plné pečiva (nesmělé pokusy jeho ještě ošklivější ženy zapůsobit na pekaře) a Fantozziho zjednání si pořádku, firemní cyklistický závod, který téměř dokončí jediný Fantozzi, kdyby před cílem nevjel do otevřeného pohřebního vozu, a desítky dalších... U mě toto zkrátka patří do TOP 10, nebo do TOP 20 určitě. A ostatní - i když třeba nenadchne, tak zcela jistě pobaví. Tahle komedie nemůže nechat chladného nikoho. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Na sociálny rozmer filmovej série o účtovníkovi Fantozzim upozornil v jednom svojom komentári užívateľ MIMIC. Práve toto trefné a presné upozornenie ma donútilo si niektoré filmy o série si zopakovať. A naozaj nejde len o sled bláznivých scén, ako som si ich pamätal z detstva, ale zároveň ide o kriticko - sociálny komentár doby, korporátnych zamestnancov a ich šéfov a majiteľov. Pre tých predstavujú ich naničhodní podriadení len obťažujúcich otrokov, ktorým sa dá nariadiť čokoľvek. Obťažujúce príkazy sa otroci snažia zľahčiť, aby im ich šéfovia po zistení podvodu mohli zase rozkazy sťažiť atď. Typickou je scéna s bicyklovaním posadnutým šéfom. Žiaľ, ako tu mnohí píšu, množstvo vtipov zachádza za hranicu trápnosti, len aby si udržal film široký divácky ohlas. Preto, napriek výstižnej kritickej linke, predstavuje celok len lepší priemer. ()

d-fens 

všetky recenzie používateľa

pojem "Fantozziho dcera" síce právom zludovel, ale inak slabota, taký taliansky Zdeněk Troška, aj to v slabších rokoch:) "Sequel" (či ako sa to proste moderne hovorí voľnému pokračovaniu) sa mi zdal dokonca o niečo zábavnejší. Nechcem však v žiadnom prípade opovrhovať talianskymi komédiami, naposledy som sa skvele pobavil na "Svedená a opuštěná", "Alfréde, Alfréde", ale aj "Rozvod po italsku", sú proste skvelé (mimochodom všetky od toho istého režiséra Germiho). Paola Villagia som si zapamätal z detstva vo filme "Bláznivá komedie", a spomienky na detstvo mi tento film vykreslujú vo veselých farbách. Preto som skúsil aj Villagia ako Fantozziho, ale už som asi zostarol, a svet a humor mi nepripadajú také jednoduché... ale ak máte nudné poobedie, kedy nedávajú nič iné ako prenos z Formule 1, sem tam sa to oplatí prepnúť z tej formule na tento film - pre pobavenie a zahnanie mrákot po nedelňajšom obede ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (8)

  • Keď sa Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) rozhodne schudnúť, zúčastní sa odtučňovacej kúry profesora Birkermaiera (Silvano Spadaccino), počas ktorej je umiestnený do cely, ktorá sa nachádza v tej istej budove ako cela, do ktorej bol umiestnený počas odtučňovacej kúry, ktorej sa zúčastnil v prvom filme Fantozzi (1975). (AxelWers)
  • Dokumenty na stole vikomta Cobrama nejsou během scény v jeho kanceláři položeny stále stejně. (pavelvojta)
  • Fantozziho (Paolo Villaggio) dceru hraje podobně jako v ostatních Fantozziho filmech muž. (San Miguel)

Reklama

Reklama