Reklama

Reklama

Všetko je stratené

  • Slovensko Stroskotanec na mori (viac)
Trailer 1

Zo správania osamelého morského vlka vycítite, že v živote zažil už veľa kríz. Ani tá, pri ktorej sa jeho jachta stretla s plávajúcim kontajnerom plným čínskych topánok, ho spočiatku nevykoľají. Jednoducho zalepí mohutnú dieru v boku lode, ktorá po náraze vznikla a pláva v ústrety najbližšej pevnine a do bezpečia. Lenže táto zrážka je len ochutnávkou pred sériou katastrof, ktorým musí skúsený moreplavec čeliť. Smrtiaci kokteil zložený zo silných búrok, žralokov a nefungujúcej techniky vystaví jeho schopnosti skúškam, ktoré nie je v ľudských silách zvládnuť. A to stále ešte nie je všetko... (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (622)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Podobné filmy to u mě mají trošku těžké. Přecejen není žádná sranda udržet si pozornost diváka jediným hercem. Robert Redford se snaží seč může, ale v určitý okamžik se stejně vždy něco pokazí a "Náš muž" se tak dostává do dalšího problému. Hodně mě samozřejmě zajímalo jak tohle celé nakonec dopadne a jestli je nějaká šance na záchranu. Samozřejmě platí že do podobné situace by se nechtěl dostat žádný z nás. Alespoň že kamera občas snímá krásný a pestrý život v hlubinách oceánu. Film na jedno podívání. 60% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Tešil som sa na to. Mám rád tieto filmy o prežití. Jediné mínus je prílišná komornosť a možno to je dôvod, prečo nedávam plný počet. Film i naša postava si vystačí takmer bez slov, pretože ich nemá s kým prehodiť. Určite by bolo zaujímavé vidieť na jachte manželský pár alebo otca a syna, hoci aj za cenu, že by jeden z nich po chvíli tragicky zahynul a ďalej by film pokračoval tak ako ho vidíme. Takto je tu "len" R. Redford a divoká príroda. Príroda a R. Redford...Mne to však stačilo, film sa mi páčil a tieto filmy sú často o tom , aby sa divák zamyslel, ako by reagoval na jeho mieste. Na obhajobu konania hlavnej postavy musím povedať, že robil iba to, čo musel a v podstate neurobil žiadnu blbosť, ako je to časté v podobných filmoch. Konal by som rovnako a často naozaj na výber nemal a iba sa viezol...Ak vás uprostred mora či oceánu zastihne búrka, veľa toho nezmôžete. Našťastie povinnú výbavu nepodcenil a aj keď tieto veci ležia v jachte roky, raz môžu zachrániť život. 80%. ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Chandor si na seba uplietol pekný bič - za prvé, tento druh filmu nie je v nenáročnom publiku príliš obľúbený, za druhé je tu málo priestoru na úchvatné scenáristické a rozprávačské figúry, vďaka čomu nie sú výsledky často valnej kvality, za čo ich kritiky odpovedajúcim spôsobom strhajú. O to vzácnejšie sú potom takéto prípady, keď zapracujú všetky zložky na 100% a dajú vzniknúť výnimočnému strhujúcemu námornému dobrodružstvu, akým je práve All Is Lost. Prakticky po každej stránke na jednotku zvládnutý film, ktorý Robert Redford utiahne úplne sám bez mihnutia oka, a vďaka jeho uveriteľnému hereckému výkonu sa dokážeme stotožniť s jeho postavou bez siahodlhých úvodov či akýchkoľvek informácii o jeho postave bezmenného morského vlka, odkázaného samého na seba v súboji so smrteľne nebezpečnou prírodou, a to, čím sa tento film líši od ostatných, je nádej, ktorú je z námorníka cítiť, a ktorá ho poháňa vpred. Chandor sa tentoraz oproti Margin Call vykašľal na dialógy, čím len dokazuje, že má súčasná kinematografia dostatok výrazových prostriedkov na podanie výpovede bez zbytočných a prázdnych fráz, a divák po celý film napriek absencii slov dobre tuší, čo sa hlavnej postave honí hlavou. Nosným motívom filmu je jednoznačne miniatúrnosť človiečika oproti zbytku sveta a civilizácie, ktorá sa derie na povrch najmä v scéne pokusu o upútanie pozornosti posádky nákladnej lode - práve vďaka tomuto motívu mi Chandor pripomenul slávny Reggiov dokument Koyaanisqatsi. K dojmu dokumentárnosti spracovania výrazne prispieva aj špičková kamera - ak si film pozriete v o triedu vyššej kvalite, zaznamenáte neporovnateľný rozdiel. Poslednou kapitolou je hudba, ktorou je v celom filme poskromne, no vždy sa objaví v praví čas aby perfektne podkreslila bezútešnosť situácie. Jedinou chybičkou na kráse je asi posledných 10 sekúnd filmu, bez ktorých sa pokojne mohol obísť. Roberd Redford vs. oceán - 1:0. All Is Lost na body poráža dokonca aj Greengrassovho Kapitána Phillipsa, a stáva sa najlepším námorným filmom roku. 99% ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že o roli kdy budou mít ve filmu 106.min absolutní sólo sní většina herců, ale ne každý by své sólo dokázal zvládnout. To se ovšem Roberta absolutně netýká a zahraniční veřejná šeptanda, že tenhle modrooký sympaťák začátkem roku polaská Oscarkovu plešku má něco do sebe. Je to opravdu velmi obdivuhodné, jak celý film dokáže odtáhnout jeden pár očí. V nich vidítě snahu přežít, boj o život, zoufalství, strach, naději, opravdu Robert ze sebe vydal maximum svého umění. Mám tam trošku problém s technickýma věcma ( plachta, vlny vs díra ) i se zákony přírody (Robert vs pitná voda) , ale beru to tak, že všechno je přizpůsobeno tomu, aby si divák dopřál nehtovou okusovačku a to se častokrát zadařilo. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,FUCK!“… /// Komorní a uvěřitelnej příběh o souboji člověka s přírodou a snaze chytit v Indickým oceánu stopa. Flegmatickej Redford provádí se svojí bárkou eskamotérský kousky a fascinuje mě ta racionálnost, kterou dává mimoděk na vědomí, že ho potkávat ťamanský kontejnery vlastně baví. Baví tím i mě a kupodivu si nemusím z tý hnusný vlhkosti a zurčení tekoucí vody, neustále vodskakovat ulevit. Zato budu muset navštívit plastickýho chirurga, páč mám vožraný nehty až po dlaň. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřím, že bych někdy vyměnil jachtu za gumovej člun. 2.) Pochopím, proč do nutný výbavy pro přežití, nedávaj bouchačku. 3.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (23)

  • Nielenže je postava Roberta Redforda jedinou vo filme, nepoznáme ani jeho meno. V titulkoch je jednoducho pomenovaný ako "Our Man", v preklade "Náš muž". (Astonko)
  • Skoro celý film byl natočen bez živého zvuku. Zvuky vody a větru byly nahrány až na konci natáčecího dne. (orkadimenza)
  • Když Robert Redford, v českém dabingu (v originálním znění se chyba nevyskutuje), zkouší volat vysílačkou, nepoužívá správnou frazeologii. Každý pokus ukončuje slovem „konec“, zatímco správně by měl říct „přepínám“ (v angličtině tomu odpovídá „out“/„over“). Slovo „konec“ naznačuje, že člověk ukončil konverzaci a neočekává žádnou odpověď. Krom toho vysílání by měl zahájit slovy „Mayday“ (nebo „Pan-pan“, případně „Nouzové volání“ pokud bychom chtěli přeložit i výraz „Mayday“) a teprve potom následuje jméno lodi. (Jarek572)

Súvisiace novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (viac)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (viac)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (viac)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (viac)

Reklama

Reklama