Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenzie (132)

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Bizarné, nechutné, nevkusné a hádam aj nemorálne :D. Už aj tak nie veľmi pekná mladá slečna, žijúca sama vo svojom malom bytíku (no sem tam ju príde navštíviť ten či onen) začne doslova a dopísmena hniť za živa. Začne to malými modrinami kde tu po tele, neskôr sa pridá nejaký ten odpadnutý necht, pokračuje to prstami na rukách a ďalej už snáď pokračovať nemusím. Rozhodne treba tento nenápadný kanadský kúsok vidieť. Fanúšikom žánru určite odporúčam, aj keď priradiť Thanatomorphose k nejakému žánru si netrúfam. Asi som nechápavý ale hlbšia myšlienka príbehu mi uniká, neviem čo nám tým chcel režisér povedať. Jediné čo viem je, že sa budem tešíť na jeho ďalšie snímky a že mám neutíchajúcu chuť postaviť sa minimálne na desať minút pod sprchu. Toto je skutočne humus prvej triedy, bez preháňania. Účel to splnilo, ale rozhodne to už nikdy nechcem vidieť. 70 %! ()

Hamaradža 

všetky recenzie používateľa

Pekný nápad metaforického zobrazenia psychického rozkladu rozkladom fyzickým, no natočený tak nezaujímavo, zdĺhavo a vizuálne fádne, až je - skôr než odpudzujúci a sexuálne dráždivý - trápny. Mohla to byť silná artovka, miesto toho Thanatomorphose pôsobí ako rozorvaný a nevydržateľne nudný filmový experiment, hnisavé nič. ()

Reklama

peiton 

všetky recenzie používateľa

96 minút sledujeme ženu,ktorá hnije za živa.To si vari robíte srandu!Toto bolo tak príšerne jednoduché,alebo len jednoducho príšerné.Nebyť dokopy tých 5 viet mohli ušetriť na rozpočte,resp.to čo ušetrili na scenári,to mohli pridať kľudne maskérom.Klobúk dolu.Hviezda za larvy a mierne ladené erotické scény.Inak by som padla samou nudou.I tak som skoro celý film pozrela v zrýchlenom režime a aj napriek tomu môjmu oku nič podstatné neuniklo.Bol to hnus.Nič čo by bolo vhodné pre deti a slabšie povahy. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

O Thanatomorphose se za pár let bude mluvit jako o tom "kultovním prasáckým filmu, v němž hrdinka uhnívá zaživa". Nechutné je to teda extrémně (opravdu dobře zvažte, jestli se na něco takového chcete koukat), ale na rozdíl od velké většiny podobně okrajových filmů jsem se u tohoto nenudil (ačkoli tempo filmu je velmi pomalé a téměř se v něm nemluví) a ani mi nepřišel lacině samoúčelný, protože zcela očividně nezobrazuje jen rozklad fyzický, ale i psychický a morální. Má to svoje mouchy (občas to bzučí docela hlasitě :-D), dané především malým rozpočtem, ale celkově je to hodně (nepříjemně) působivý kousek. ()

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Oproti podobne ladenému Contrcted je to pomalšie, ponurejšie a o kus nechutnejšie. Atmosféra okolo hnijúceho tela ženy je zobrazovaná v pomalšom tempe bez zbytočných slov, ale i bez svižnejšieho príbehu ( oproti filmu Contracted, kde je príbeh prepracovanejší a rozvitejší). Avšak Thanatomorphose zašiel ešte ďalej a jeho zobrazenia sú ešte výrazne " hnijúcejšie". Plusom snímku je aj zobrazenie faktu, že fyzický úpadok ide ruka v ruke s psychickým a morálnym. ()

Galéria (16)

Reklama

Reklama