Reklama

Reklama

Lucía, a co pak

(festivalový názov)
  • Česko After Lucía (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Alexandra se s otcem právě přestěhovala do Mexico City. Tíha minulosti a změna prostředí nechávají brzy vyvstat napětí, které má na oba zdrcující vliv. Smrt manželky a matky totiž není jediným problémem, s nímž se otec s dcerou musí vypořádat. Už první, takřka sedmiminutový záběr tohoto realistického dramatu ukazuje, o jak precizní a esteticky vyhraněný film půjde. Důsledně nehybná kamera pouze pozoruje oba mlčenlivé protagonisty, ukazuje nám situace s dramatickým potenciálem, ale vše podstatné se odehrává beze slov. V pomalém tempu se odvíjí tíživý příběh šikany, osamocenosti a bezvýchodnosti, který však nikdy nesáhne k laciným emocím. (Febiofest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (13)

Mrs.Perreira 

všetky recenzie používateľa

Después de Lucía, film o šikaně, která se vymkla kontrole. Jako mnoho mexických filmů určených na "vývoz" se tu setkáváme se zpracováním okolností, které jsou celkem univerzální a mohly by se odehrát kdekoliv na světě. V mexických filmech se však často stává, že tyto události dostanou až přemíru dramatické a v závěru tragické zpracování. U tohoto filmu tomu není jinak. Setkáváme se tu s poměrně detailním vyobrazením utrpení a msty, která nám kulturně spíše vzdálená, působí na první pohled odpudivě a nepochopitelně. Na druhý pohled však člověk ocení právě ten jiný úhel pohledu, který současná mexická kinematografie nabízí na univerzální témata známá nám všem. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Ďalší z filmov o šikane, ktoré pôsobia síce prehnane, ale bohužiaľ čím ďalej tým viac sa realita k tomuto približuje. Len sa o tom až tak nehovorí, žiaľ šikana je u nás ešte stále tabu a väčšina sa k nej aj tak stáva ľahostajne, teda pokiaľ sa netýka výhradne jeho. Dúfam, že sa čoskoro zníži hranica veku trestnoprávnej zodpovednosti mladistvých, lebo šikana nie je žiadna náhoda, ale vedomá voľba. Alejandra má s ocom síce pekný vzťah, ale beztak mu nechce spôsobovať akékoľvek ďalšie problémy nejakým sťažovaním. Čo je dosť škoda, lebo inak by sa celý ten príbeh nemusel stupňovať až do takýchto rozmerov. Jedna veľká hlúposť následne odštartovala nezastaviteľný domino efekt! No z tých povýšeneckých mučiteľov mi bolo až zle. To už je len "hrdinstvo", keď všetci idú proti jednému a ten nemá šancu sa ani brániť. Kolektívnu vinu si napokon predsa len odnesie len jeden... Inak, ten záver ma dosť prekvapil. Škoda, že podobný osud nestihne aj ostatných machrov. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Šikana je jednoduše něco, co nesnáším, a tak, když ji vidím, má to pro mě vždy silné emoce. V případě snímku "Lucía, a co pak" o to silnější v tom smyslu, že od začátku vůbec není jasné, o čem snímek bude a jakým směrem se vydá. Když už se jím ale vydá, je to nepříjemné sledovat a je to silné, ať už je závěr, jak chce, zvláštně nerealistický. ()

Hoyt 

všetky recenzie používateľa

Parádní začátek popisuje vztah otce a dcery a navíc jsem z něho cítil odlehčený styl Sofie Coppolové. Kdyby se v podobném duchu nesl celý snímek tak bych byl maximálně spokojený ale to samozřejmě nešlo. Po osudové chybě, které se Alexandra dopouští se mi už snímek zdá dost laciný a přehnaný. Při šikaně Alexandry se mi dost vařila krev v žilách ale to nasilí vůči ní se mi prostě zdálo přehnané ale to je jen můj názor. Za konec tleskám. Je sice trošku absurdní ale celý film nádherně podtrhuje. Je to hodně na rozmezí tří až čtyř hvězd a mé hodnocení je zde nejednoznačné. Zatím silné 3*. ()

ttchor 

všetky recenzie používateľa

Po smrti matky sa Alejandra spolu s otcom sťahujú do Mexico City. Nové začiatky zvláda každý po svojom. Otec má čoraz viac a viac starostí s otvorením novej reštaurácie, zatiaľ čo dospievajúca Alex docela rýchlo zapadne do kolektívu súkromného gymnázia. Avšak až do chvíle, keď sa na sieti objaví jej „sextape“ nahrávka. Naivná Alex sa okamžite stáva terčom rôznych vtípkov, ktoré časom prerastú v šikanu a vyústia v tragédiu, ktorej sa rozhodne dalo zabrániť. Postupná eskalácia nechutností, ktorými je Alex vystavená, vzbudzujú v divákovi obrovskú ľútosť, neskôr hnev a zlosť. Všetko sa to deje za prítomnosti statickej kamery, ktorá jednoducho neuhne a sleduje koľko toho ešte divák alias hlavná predstaviteľka dokážu vydržať. Sledujeme smutný stav našej spoločnosti, kde akákoľvek bezpečnosť (vstupné drogové testy na prijatie na gymnázium, prehnaná bezpečnosť v cestovaní) je veľa krát len čistý alibizmus. Neospravedlniteľné zanedbávanie si svojich povinností raz musí naraziť. Takto nastavený školský systém raz jednoducho zlyhá. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (1)

  • Až na výnimku jediného záberu sú všetky ostatné zábery vo filme statické. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama