Reklama

Reklama

Mestečko záhad

(seriál)
  • Česko Městečko Záhad (viac)
Animovaný / Komédia / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvorcovia:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrajú:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenzie (117)

Blue.Shark 

všetky recenzie používateľa

Gravity Falls má několik zajímavých vlastností. Zaprvé to není tupý seriál. Zadruhé se v něm objevuje dobrý až lehce bizarní humor. Zatřetí si člověk zamiluje hlavní postavy. Začtvrté byl super nápad zakomponovat parádní šifry, které se objevují v každém díle. Zapáté dokáže kreslený seriál způsobit velmi nepříjemné pocity, když má (jako dítě bych se nejspíš podělal z Billa Cyphera nebo jeho poskoků...a to nemluvím o Shapeshifterovi. Jeho scény byly chvílemi vážně odporné). V seriálu jsou některá hluchá místa, ale potenciálu je využito velmi dobře. Doufám v další díly. ()

BLEEDER 

všetky recenzie používateľa

Mestečko záhad som už ako malý chlapec pozerával v televízií a vždy som si ho užíval. Nikdy som ho však nedopozeral do konca. Vždy som si pozrel len nejaké epizódy, ktoré sa momentálne vysielali v televízií a to bolo všetko. Teraz som sa na Mestečko záhad opäť vrhol a dopozeral som obe série. Musím povedať, že je to vynikajúci seriál. Mám iba jedno mínus k tomuto seriálu a to, že je to seriál určený predovšetkým pre deti. To znamená, že sa pri pozeraní stretnete s veľmi veľa cringe momentami, ktoré nie sú vôbec opodstatnené a pôsobia... no... nijako. Niektoré vtipy sú ale dosť podarené a niekedy som sa aj zasmial. Toto je naozaj jediná vec, ktorá mi na tom celom vadila. Grafika je veľmi pekná a príbeh je úžasný. Hudba sa mi veľmi páčila a bol som veľmi milo prekvapený z vynikajúceho českého dabingu. Najviac sa mi ale na Mestečku záhad páčilo to, že tvorcovia nešli "po peniazoch." Veľmi veľa štúdií by z takéhoto úspešného seriálu spravilo milión ďalších zbytočných a nudných sérii, aby na tom mohli čo najviac zarobiť. Mestečko záhad má 2 série a bohato stačia. Dej sa odohráva cez letné prázdniny a prvá séria predstavuje júl a druhá séria predstavuje august. Zakončenie bolo skvelé a atmosféra bola miestami tak silná, že som si okusoval nechty. Skvelý scenár so všetkými záhadami a zaujímavými postavami priviedli tento seriál na vrchol. Odporúčam všetkými desiatimi! 85% ()

Reklama

B.Wilde 

všetky recenzie používateľa

Hele mě to bavilo, sice je vidět, že to je cílené spíš na mladší publikum, ale troufám si říct, že i dospělé, co mají rádi animáky, to bude bavit. Ty části kolem záhad a díly, kde to mělo nějakou obsáhlejší linku byly opravdu super. Váhala jsem mezi 4* a 5*, ale nakonec jsem dala vyšší hodnocení hlavně za druhou sérii. Takže za mě klidně 85%. ()

Tambry1231 

všetky recenzie používateľa

Gravity Falls je určite jeden z lepších seriálov na Disney Channel. Záhady a paranormálne javy ma bavia, takže tento seriál ma baví tiež. Páči sa mi ako obidve hlavne postavy- inteligentný Dipper a veselá Mabel- sú úplne rozdielní, ale obidvaja sympatickí a majú realistický súrodenecký vzťah ( ano- súrodenci sa možu škádliť, ale stále sa možu mať radi a baviť sa spolu ). Seriál velmi vtipný nieje, ale keď už je vtipný, tak je to super. :D Prekvapivo, tento seriál má aj morálky- jedna epizoda bola o vysporiadavaní sa s nevšímavými rodičmi. Oh, ano, sú tu aj dospelé témy ( aj humorným sposobom, aj vážnym sposobom ), takže toto nieje iba pre deti. Určite tento seriál odporúčam. ()

BlondJames 

všetky recenzie používateľa

Ale jako jooo, šlo to. Sice nijak nehledím na to,jakému publiku je to konkrétně mířené, ale mě tu prostě vadil ten náš český dabing..  Vadil mi tak moc, že jsem si neužila ani tu pohodu určenou pro ty, kteří si chtějí oddechnout a na chvíli vypnout. Pavlína Kostková Dytrtová umí ze všech postav které dabuje udělat opravdu lidi, které máte po 5ti minutách chuť zabít.... škoda no ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (34)

  • V štvrtej časti s názvom “Gideon prichádza“ ide Dipper za Gideonom do klubu, ktorého Interiér obsahuje červené závesy a čiernobielo vzorkovanú podlahu, čo je odkaz na seriál Mestečko Twin Peaks (1990). (unclejack)
  • Wendy Dippera donutí k tomu, aby jí ukázal jeho mateřské znaménko ve tvaru Velkého vozu (v angličtině Big Dipper). Tím divákům objasní, jak Dipperova přezdívka vznikla. Český dabing tento fakt bohužel nijak nezdůrazní. (lil7minmin)
  • V dvanástej časti s názvom "Summerween" vystupuje obluda, ktorá sa nápadne podobá postave z filmu Cesta do fantázie (2001). (unclejack)

Reklama

Reklama