Reklama

Reklama

Hitlerove tajné zbrane

(TV film)
  • Česko Hitlerova tajná věda (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Na sklonku 2.svetovej vojny sa nemeckí vedci snažili čo najrýchlejšie splniť rozkaz vodcu - vyrobiť arzenál ničivých zbraní hromadného ničenia, vrátane atómovej bomby. Podarilo sa im vyrobiť technologicky najvyvinutejšie zbrane, ktoré sa stali po vojne základom moderných zbraňových systémov a letectva vôbec. Dnes, 70 rokov po skončení vojny, otvárajú tajné nacistické archívy svoje tajomstvá: dokumenty o vývoji tzv. Zázračných zbraní, ktoré mali zvrátiť vývoj svetového ozbrojeného konfliktu, vrátane vynálezov Wernhera von Brauna, Alexandra Lippischa, Irene Brendtovej, Viktora Schaubergera a iných... (STV)

(viac)

Recenzie (2)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Po sledování dokumentu chápu, proč dnes byla u většiny lidí a filosofů myšlenka o pokroku jako něco něco pozitivního opuštěna. Tzv. pokrok vede ke koncentrákům, válečným konfliktům, změnám klimatu apod. Ten Von Braun musel být psychopat. Zajímavé jsou v závěru spekulace jak by se historie vyvíjela kdyby německá věda nebyla tajná, což brzdilo spolupráci vědců, neřídili jí šéfové nevědci s hlavním bossem Hitlerem, který měl jen částečné informace. Autoři dokumentu dochází k závěru kdyby se Němci zaměřili na obranu místo ostřelování britského civilního obyvatelstva mohlo k invazi spojenců dojít až v roce 1945 a první atomová bomba mohla být shozena místo na Japonsko na Německo. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Velmi pútavý dokument od nemeckých autorov a vcelku aj objektívny, ak máme na mysli dve súperiace strany počas 2. sv. vojny - Nemecko a USA. Nemecká technológia počas vojny bola pozoruhodná a ak by (nedajbože) vojna pokračovala ešte niekoľko rokov, disponovali by sme dnes určite vyspelejšou technikou, či už vo forme lietajúcich a iných dopravných prostriedkov alebo v dobývaní vesmíru. Hodnotenie: 85% ()

Reklama

Galéria (7)

Reklama

Reklama