Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollovia sú vždy veselí a šťastní škriatkovia, ktorí najviac zo všetkého milujú hudbu, tanec a spev. Jedinou ich vážnejšou starosťou sú Bergeni. Tí si totiž myslia, že môžu byť šťastní jedine vtedy, keď budú mať Trolla v žalúdku. Bohužiaľ však už dlhú dobu žiadneho na jedálničku nemali. Trolliemu kráľovi Peppymu se totiž podarí aj so všetkými jeho poddanými utiecť a založiť vlastné veselé mestečko Trollíkovo, ktoré sa Bergenom nedarí nájsť. A tak je ich kráľovstvo oproti šťastnému a farebnému Trollíkovu naplnené hnevom a zlobou. Bergenom však svitá na lepšie časy – podarí sa im skryté Trollíkovo „vyčmuchať" a dokonca aj uniesť takmer všetkých jeho obyvateľov. Dvom Trollom – princeznej Poppy a Vetvošovi sa však podarí utiecť. Ťažko by sme hľadali dvoch odlišnejších Trollov... nekonečne optimistická Poppy všetky problémy rieši s piesňou na perách, tancom a objatím. Ale zato mrzutý Vetvoš žije v neustálom strachu z Bergenov, netancuje, nespieva a predovšetkým sa s nikým nikdy neobjíma. A práve na týchto dvoch hrdinoch je, aby zachránili unesených Trollov z bergenského zajatia. Čo znamená vyraziť do ich kráľovstva, preniknúť do väzenských kobiek, vyslobodiť ich a uniknúť. A predovšetkým to znamená, že Poppy a Vetvoš budú musieť spolupracovať. A tak sa táto dvojica vydáva na záchrannú misiu, plnú nečakaných dobrodružstiev. Našťastie na to nakoniec nebudú úplne sami, stretnú totiž Bridget, která je nielen pomocnou silou v kuchyni, ale aj jedinou Bergenkou, ktorá miluje spev, tanec a Bergenského princa Chrupa. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (36)

Trailer 1

Recenzie (193)

tereez 

všetky recenzie používateľa

Animovaný Bollywood jak vyšitý; je to tak pozitivní, třpytivý a sladký, až z toho skoro začnou bolet zuby. Kvalitativně se to zpočátku hodně blížilo Šarlotině pavučince a chvílemi jsem obdivovala všechny 15+ v sále, že se kvůli dětem tak hezky obětují.. Přibližně v polovině filmu to ale zachránili Simon & Garfunkel a pak už se to jen zlepšovalo i přes předvídatelný děj. Celkově to bylo překvapivě málo vtipné, ale vizuálně hezké, škoda počeštěných písniček.. ()

Fíla 

všetky recenzie používateľa

Animovaný film, který se skládá pouze, ze světových novodobých hitů. Což o to, hudba je fajn, ale zde je ji až přehršle. Děj Vám ani tolik nenabídne, spíše budete ze zápletky zklamáni. Máme tu na jedné straně Trollíky a na druhé straně Bergeny. Bergeni chtějí sníst Trollíky, aby mohli být šťastní. Už to zní dost zle, že? Nebo minimálně celkem divně. Opravdu nevím, komu bych takový animovaný film doporučil. Plný barev, rozkošných Trollíků, ale bez vážnější dějové linky. Zde se vsadilo pouze na hudbu a to podle mě nebylo zrovna nejlepší řešení. Snažil jsem se to brát s nadhledem, že se jedná o muzikál, ale ani to mě nepřimělo k lepšímu hodnocení. Zasekl jsem se na dvou hvězdách a nepustí mě to výš. ()

Reklama

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Byl jsem nucen hlídat nemocné potomstvo a tak jsem po dlouhé době zasedl k pohádkám. Tato nijak neurazila a nevadila mi i jistá halucinogenní barevnost, kterou Trollové sytě zářili skoro celý film. Pohádka je plná písniček česky zpívaných a hlavní role se neujal nikdo jiný než Ivana Korolová (zpěvačka písniček z Princezny na vlásku) se svým sexy hláskem což je deviza navíc. Pohádka je celkem vtipná, a jak vždy v takovém případě říkám - zvládne ji i dospělácká eskorta. Dávám za 3 snědené Trolly. * * * ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Takový celkem tradiční animák, ale má roztomilé postavy, má skvělé písně s docela dobrými aranžemi, má hezký příběh a samozřejmě mu nechybí humor. Animace není dokonalá, není třeba tak krásná jako v "Moaně", ale hezky se na to koukám a věřím, že děti tohle bude bavit. Mě to bavilo a zasmál jsem se chvílemi. ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa osobne veľké pozitívne prekvapenie, lebo som čakal peklo na úrovni Chipmunkov. Zo začiatku to tak aj vyzeralo, ale asi po štvrťhodinke som sa naladil na bizarnú výtvarnú stránku aj pseudobábkovú animáciu a začal sa solídne baviť. Oceňujem svojský humor, ktorý sa nebojí ísť (aspoň čiastočne) proti zažitým mantinelom rodinných animákov. Do značnej miery podobne dada zážitok ako tretí Madagaskar, ale toto mi sadlo ešte viac. 7/10 ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (6)

  • Během názvu filmu trollové zpívají píseň „September“ od skupiny Earth, Wind & Fire. (griph)
  • Po titulkoch nasleduje krátka scénka. (barborasara)

Súvisiace novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (viac)

Reklama

Reklama