Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina pravicovo orientovaných policajtov začne prenasledovať drogových dílerov a iných zločincov, ktorí by sa mohli vyhnúť trestu pre nedostatok dôkazov. Policajný inšpektor Eugene Grindel chápe pocity, ktoré ich k tomu vedú, ale neschvaľuje ich. Kým však nie je dostatočne motivovaný, aby zasiahol a ukončil aktivitu skupiny, nerobí v podstate nič. Príde však okamih, keď sa zdá, že napadli aj svojich kolegov, a to z nejasných dôvodov. Grindel sa pustí do práce, aby odhalil vinníkov a vo vrcholiacom konflikte sa musí postaviť zoči-voči svojmu kolegovi Rogerovi Scattimu. Nakoniec zločincom pripraví pascu priamo na policajnom riaditeľstve a odhalí ich. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (76)

choze 

všetky recenzie používateľa

"Je to bolavý problém." - "Bolavý? Já nic necítím. Žádnou bolest. Jenom se mi chce zvracet. A strčit jim pistoli do koulí." Poslední z Delonových policajtských filmů, který mi zatím sedl nejvíc. Zápletka o policejní buňce likvidující zločince bez soudu připomene Magnum Force, začne se ostře - sérií likvidací zločineckých šéfů, kde hezky zaznívá frustrace mstících se poldů - a děj pro jednou správně odsýpá. Plus zmiňovaná scéna střelby z kolotoče do davu, která není nějak filmařsky úchvatná, ale nečekáte ji a funguje. Delonova postava je celkem jednorozměrný zarputilý správňák a chybělo mi tu nějaké lákání na temnou stranu síly jako ve zmíněném Magnum Force... Serraultův záporák působí trochu jako rozlobený důchodce, ale docela jsem mu toho fanatika věřil. A snad že už se psal rok 1988, tak tu nikdo nepropleskne žádnou ženskou jako bývalo v předchozích kouscích dobrým zvykem. ()

Willy Kufalt odpad!

všetky recenzie používateľa

Ve druhé půlce 80. let nezapomenutých filmů tohoto žánru moc nevzniklo, takže jsem raději neočekával výjimečný kus, ale co je moc, to je už vážně příliš. Tolik bizardních nechutností skoro v každé scéně, tolik mrtvol, s nimiž se režisér vyřádil jako v hrůzostrašném panoptiku a osmdesátkový nádech ve stylu akčního béčka dělají z tohoto filmu (i navzdory zajímavému tématu s politickým přesahem) jednu velice nepovedenou šílenost. A aby toho nebylo málo, absolutní trapnost této odfláklé slátaniny završuje svými marnými pokusy o jakýsi vtip a šarm i samotný Delon. Rád bych udělil půl hvězdičky za zdařilý výkon Michela Serraulta (vzhledem k vedlejší roli s menším prostorem opravdu jen půl), ale za tak trestuhodné zaobcházení s velice slibným tématem ve snímku, který v rukách Pinheira spadl do vysloveně primitivní nechutnosti, jí nakonec zpátky zaokruhluji směrem dolů. Chudák Jean Gabin, ten si opravdu nezasloužil, aby mu bylo něco podobné věnováno, musel se pak ještě určitě dlouho v hrobě obracet. 15% ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,600,000Kino Návštevnosť: 802,437 (Francúzsko)║ A ja že si pozriem nejaký zaujímavý film s Alainom Delonom a just musím naraziť na takúto prkotinu, ktorá vyznie nanajvýš smiešne v danom prevedení. /30%/ ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Podobne béčkové ako SLOVO POLICAJTA, ale omnoho viac brutálnej (a nápaditej) akcie je tu votkanej do schémy tradičnejšej kriminálky, aj Delon sa znovu vrátil do služby a do obleku. Napätie vyplýva z toho, že na rozdiel od neho divák vrahov pozná od začiatku... Totálna vojna v tomto filme, stierajúca hranice medzi mnohými policajtmi a zločinom, krvavý chaos a zmar ideálov, odrážajú kolísanie francúzskej spoločnosti medzi presvedčením, že nikomu sa nedá veriť a potrebou o niečo sa predsa len oprieť. Jedinou istotou by mal zostať Alain Delon na sklonku svojej kariéry, spečaťujúci sa ako rozhodný sympaťák, teraz už aj ochranca liberálnej demokracie proti pravicovým sviniarom - ktorí to pravdaže mysleli dobre, lenže kto sa s ohňom zahráva... Navrch má však ale napokon Alain, smutný hrdina, ktorý to nemyslel nijako, len si ako vždy robil svoju prácu... ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Až na tu přílišnou brutalitu a s ní související hrubost, šlo o kriminálku ze staré francouzské školy. Alain Delon neztratil nic ze svého pověstného šarmu, ale tady už vypadal trošku opotřebovaně. Podle toho, že film byl věnovaný Jeanu Gabinovi, jsem čekala, že půjde o nějakou pecku. Toho jsem se bohužel nedočkala. Kdyby nebylo té zmiňované brutality, tak by byl film dost mdlý a uspávající. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (5)

  • Film byl natočen za tři měsíce mezi červnem a srpnem roku 1988. (Terva)

Reklama

Reklama