Reklama

Reklama

Cesta ven

  • Česko Cesta ven (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Cesta ven je príbehom mladej rómskej ženy, ktorá bojuje o obyčajný šťastný život. Naráža však na predsudky väčšinovej spoločnosti a mnohé ďalšie prekážky, ktoré jej zabraňujú obstáť v dnešnom svete, kde z dôvodu globalizácie a finančnej krízy zmizli, najmä pre Rómov, nielen vyhliadky na prácu, ale aj na dôstojné bývanie. Hrdinka filmu bojuje s materiálnymi problémami, s pocitom opovrhnutia i s vlastným osudom. Kde hľadať pomoc? Úrady v rámci šetrenia nastavili pravidlá vylučovania zo systému sociálnej podpory. Rómska súdržnosť jej tiež nepomôže, keďže prestala existovať: všetci sú zadlžení, vydaní napospas úžerníkom a exekútorom. Každý hľadá cestu, ako sám prežiť. Ani rodina nezmôže veľa: otec je už desať rokov nezamestnaný, finančné problémy ho priviedli do geta a matka už dávno zomrela. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Galéria (16)

Súvisiace novinky

22. Český lev - výsledky

22. Český lev - výsledky

22.02.2015

22. ročník cen Český lev má za sebou vyhlášení vítězů. Za favorita bylo považováno Fair Play Andrey Sedláčkové, jež šlo do boje s patnácti nominacemi, nakonec ale neproměnilo ani jednu a získalo… (viac)

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

14.01.2015

Česká filmová a televizní akademie vyhlásila nominace na 22. ročník výročních cen Český lev. Vybírala z 32 celovečerních hraných filmů a 23 dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2014. Nejvíce… (viac)

Reklama

Reklama