Reklama

Reklama

Dracula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Najnovšie spracovanie príbehov grófa Draculu podľa románu Brama Stokrea v seriáli z produkcie stanice NBC prináša temnú a brutálne mrazivú atmosféru.
Gróf Dracula prichádza do Londýna. Predstaví sa ako Alexander Grayson, americký podnikateľ a vynálezca, ktorý chce viktoriánskej spoločnosti predstaviť a priblížiť zázraky modernej vedy. V skutočnosti však plánuje pomstu ľuďom, ktorých predkovia pred mnohými storočiami zničili jeho život. Len jedna skutočnosť môže jeho krvilačné plány zhatiť, a to je láska. Túži po pomste, no udalosti naberú nový smer, keď sa nečakane zamiluje do ženy, ktorú považuje za reinkarnáciu svojej bývalej manželky. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (120)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Áno, upíri sú momentálne u teenagerov v kurze a tak to evidentne chceli využiť aj tvorcovia tohto seriálu a priniesli príbeh toho najslávnejšieho z upírov, v spracovaní práve pre toto publikum. Aj keď spájať tento seriál s knihou Brama Stokera je dosť nemiestne, keďže okrem mien niekoľkých postáv nemajú vôbec nič spoločné. Už len vidieť slávneho upíra ako mladého elegantného amerického vynálezcu je pre fanúšikov predlohy na smiech. Nič proti Rhys Meyersovi, jeho ksicht je pre rolu upíra ako stvorený, ale fakt len do filmov pre teenagerov. Vôbec som nepochopil, čo viedlo tvorcov tohto seriálu k tomu, aby mu dali názov Dracula, veď stačilo pomenovať postavy inak a mohol z toho byť slušný upírsky seriál z viktoriánskeho Anglicka. Výprava a kostýmy sú na seriál viac než slušné a nebyť tých trápnych dialógov, tak to mohlo byť nadpriemerné dielko. Žiaľ, teraz to beriem len ako priživovanie sa a prznenie klasiky. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Seriál sa mi páčil. Lenže je to len klasický upírsky príbeh priživujúci sa na Stokerovom románe (resp. je to len báchorka, čo bolo pred tým, než Helsing začal loviť Draculu). Ja osobne mám radšej Nosferatovskú démonickú polohu slávneho upíra než emotívnu Coppolovskú. Dracula v podaní Jonathana Rhysa Meyersa je niekde medzitým, čiže ani riadny záporák ani dostatočne zaujímavý hrdina. Aj preto boli potrebné vedľajšie postavy, ktoré sú zaujímavejšie ako hlavný antihrdina. Téma elektriny je dosť nevyužitá - to mohol byť ten správny prvok, ktorý by z tohto seriálu spravil niečo originálne. Na prípadnú druhú sériu sú karty namiešané dobre... ()

Reklama

ceskyhonza 

všetky recenzie používateľa

I z notoricky známého tématu se povedlo vytvořit nový, originální scénář, doplnit kvalitním obsazením, vynikající výpravou, což vše vytváří velmi dobrý vizuální celek. Pro mne je seriál příjemným překvapením a věřím, že bude mít i pokračování, i když jsem tu někde zaznamenal, že byl údajně zastaven. Osobně tomu moc nevěřím, domnívám se, že i obecný komerční ohlas je velmi dobrý, takže dává dobrý předpoklad pokračovat a pokud se i dál podaří úroven udržet, mělo by být i dál na co koukat. ()

-OverLord- 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle mi dokonale sedlo. Dobová a hororová atmosféra, výprava, kostýmy, herci, příběh. Jonathan Rhys Meyers ve své roli naprostá špička. Dlouho jsem se u seriálu takhle nebavil a nezhltnul ho jedním douškem. Veliká škoda, že bylo natáčení zastaveno. Kdyby to tvůrci věděli dopředu, mohla z toho být moc pěkná desetidílná minisérie bez otevřeného konce. Ale i přesto není konec zase tak otevřený, aby to diváka vyloženě štvalo. Spíš bych si klidně střihnul ještě pár dílů. ()

Gogo333 

všetky recenzie používateľa

Seriálové novinky sezóna 2013/2014 - Rozkoukáno: 28 Dokoukáno: 6+1 Zahozeno: 17 _ Na Dráculu jsem se docela těšil a byl jsem zvědav jak si s tím poradí. Bohužel to nevysílala žádná kabelovka, takže drsnější scény a nahota se bohužel nekoná. Příběh docela ušel a byl zajímavý, bohužel natahovaný a nemělo to takovou šťávu jakou bych si přál. 60% ()

Galéria (457)

Zaujímavosti (8)

  • Rád draka, niekedy označovaný aj ako Uhorský rytiersky dračí rád (Ordo equestris Draconis Hungariae), skutočné existoval. Založil ho uhorský kráľ Žigmund Luxemburský 12. decembra 1408. Po jeho smrti stratil na vážnosti. Za úlohu mal chrániť kresťanskú Európu proti Turkom alebo proti náboženským povstaniam. Nikdy sa nedostal na územie Britských ostrovov, jeho pôsobisko bolo Uhorsko a jeho okolité krajiny. (vavrinec)
  • Při práci se sešlo pět režisérů, každý natočil dva díly. (M.B)
  • Seriál vznikl v Londýně a Budapešti. (M.B)

Súvisiace novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (viac)

Reklama

Reklama