Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láskyplný príbeh chlapca a jeho otca, ktorý bojuje v druhej svetovej vojne, rozpráva o hodnote rodiny a priateľstva a o rôznych filozofiách života a viery. Prostredníctvom bojových konfliktov vo vojne odhaľuje to, čo je skutočne dôležité aj v tých najťažších okamihoch života človeka. (Eoin)

Videá (12)

Trailer 2

Recenzie (54)

BarryLyndon 

všetky recenzie používateľa

Kýčovité, ale docela milé. Jenom nechápu, jak se jim do něčeho s tak spektakulárně špatnou výpravou a režií podařilo dostat tolik známých tváří. Jenom mi někdo prosím vysvětlete kdo nebo co je herecká příšernost všech příšerností David Henrie ? A kdo nebo co ho pouští před kamery? To je tak neuvěřitelně špatný herec, až mi to v bytě práskalo všema dveřma, kdybych za jeho výkon tak poměrný počet bodů, bylo by výsledné hodnocení film -4993/10, takhle jenom 7/10 a pro děti nebo nenáročnější diváky vlastně proč ne.... ()

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Príbeh je vsadený do obdobia druhej svetovej vojny do pekného mesta v Kalifornii.Do vojny bola zapojená celá Amerika a takmer každá z rodín. Aj v našom prípade narukoval otec, ktorý mal nádherný vzťah zo svojim malý synom, ktorý pevne veril v jeho návrat domov a bol ochotný preto spraviť čokoľvek, aj sa spriateliť s Japoncom. Film jasne poukazuje na silnú averziu voči Japoncom po prepade v Pearl Harboru. Pre informáciu Američania zavreli všetkých Japoncov žijúcich na ich území do koncentračných táborov. Tento proces premiestňovania prebiehal po dobu ôsmich mesiacov od 24. marca 1942 do 3. novembra 1942. Celkovo sa jednalo o 112 tisíc Japoncov. Dôvodom bolo zabrániť pomoci nepriateľovi – Japonskému cisárstvu. Dráma nevinným detským náhľadom na hrôzy vojny zdôrazňuje hlavné témy filmu vieru, lásku a nádej v tvári nepriazni osudu k malému chlapcovi. ()

Reklama

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Příjemný film ke shlédnutí s manželkou či milenkou, které si rády u filmu pobrečí a stačí jim to. (manželka brečela od začátku do konce...) Pro mě to bylo ale trochu málo. Herecky byl film poměrně nevýrazný. Jediný, kdo za to opravdu stál byla Emily Watson. I Kevin James v jiné než potrhlé pozici byl příjemným zpestřením, ale ostatní výkony byly velmi rychle zapomenutelné. V závěru musím ale film hodnotit nadprůměrně, doják je prostě doják :-) ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Aj jedna veľká slza sa mi skotúľala po líci. Little Boy vás zaujme svojim spracovaním, dojme tým smutným a poteší zlatým chlapcom, ktorý na svojich pleciach nesie ťarchu hádam celého sveta. Jasné, že to bolo niekedy až moc ... ale keď privriete oči, tak z toho vychádza jeden pekný, skoro rozprávkový, príbeh pre celú rodinu. Watson a Wilkinson výborní. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Neviem či moje hodnotenie nebolo ovplyvnené tým, že som bol líznutý ciderom, každopádne podľa mňa je toto naozaj veľmi podarená snímka, ktorá odsýpa, má rýchle tempo a nenudí. Herecké obsadenie je síce dosť chudobné na známe tváre, ale našiel som si tam obľúbenú Emily Watson, ktorá je skvelá a teda to isté platí aj o samotnom jej hereckom výkone. Príbeh a scenár je v skutku kvalitný a rovnako tak dialógy. Hudba je obstojná a zaznejú veľmi pekné a aj vážne tóny. Môžem konštatovať, že táto snímka bola pre mňa naozaj príjemné prekvapenie a to možno aj preto, že som od toho tak veľa nečakal. Myslím že túto snímku môžem odporučiť všetkým nadšencom vojnového obdobia, kde sa ale nebojuje a tiež všetkým nadšencom Fantasy a práve tí túto snímku ocenia najviac. ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (5)

  • Pôvodne si mal vo filme zahrať aj Sean Astin, vedľajšiu rolu vojaka Carla, ktorú ale nakoniec strihači celú vystrihli spolu so Seanovou postavou. (Eoin)
  • Natáčanie prebiehalo v Mexickom štáte Baja California. (Eoin)
  • Kevin James (dr. Fox) si oblíbil scénář natolik, že ve filmu hrál zadarmo. (kellne)

Reklama

Reklama