Reklama

Reklama

English Vinglish

(festivalový názov)
  • Česko Angliština Engliština (festivalový názov) (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Shashi (Sridevi) je vzorná manželka a matka dvoch detí, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaoberá výrobou typických indických sladkostí - laddu. Pre svoju rodinu sa však denne stáva terčom vtipov a kritiky kvôli tomu, že nevie po anglicky. Shashi bola totiž vychovávaná v tradičnom konzervatívnom duchu a tento nový jazyk, ktorý sa v Indii používa čoraz častejšie, nikdy príliš nepotrebovala. Avšak časy sa menia aj v tradičnej krajine ako je India a Shashi tento nedostatok na sebe začína pociťovať. Jej problémy vyvrcholia cestou do New Yorku, kde sa má konať svadba jej netere. (lilina133)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (50)

Una111 

všetky recenzie používateľa

"UNCLE SAM WANTS YOU TO SPEAK ENGLISH!" - Znalost angličtiny je v Indii tou nejvyšší životní metou? Neumíš anglicky, a tak tě může manžel ponižovat a vlastní děti se k tobě mohou chovat sprostě? A všechno se jako mávnutím kouzelného proutku změní ve chvíli, kdy se ukáže, že už to umíš? Myslím, že tenhle film pro mne znamenal jenom ztrátu času. Ale ne tak docela: Dozvěděla jsem se, že Amerika je prostě úžasná, že všichni jsou tam happy a gayové jsou taky lidi, jen trošičku jiní než my. - - - Kuličky laddu nemůžou být sladší než tohle dílo. Kdyby na závěr nebylo té oslavné řeči o rodině a kdyby hlavní hrdinka podlehla svodům, nedala bych ani tu třetí hvězdičku. Takhle horko-těžko, no, máte ji mít! ()

Pedestrian 

všetky recenzie používateľa

Druhý nejlepší indický film, jaký jsem kdy viděl. :-) Emocionálně mě to sice nesundalo jako Statečné srdce získá nevěstu (kousek z 1001), ale je tu tolik pravdy, extrémně sympatických postav (jazykový kroužek) a Shashi's first time in Njů Jork, že si to člověka nemůže nezískat. Titulní skladba It's all about 'English Vinglish' válcuje. http://www.youtube.com/watch?v=oVEUALJ5_Yg ()

Reklama

ABLABLABLA 

všetky recenzie používateľa

Za prvé úchvatný český titulek vás zaručeně pobaví:D Za druhé úchvatný učitel angličtiny pro cizince vás taky pobaví a zároveň máte chuť mu nakopat zadek.... prostě si naberete třídu plnou lidí z rozličných zemí, sami mluvíte jen anglicky a teď je budete učit.. myslíte si, že to nejde? Jde! Vždycky, když začnou mluvit svým jazykem a vy jim nerozumíte, prostě řekněte.. Speak english only. Připomnělo mi to učitele angličtiny v ČR na základce a gymplu.. ti byli takový opak... uměli pouze česky a anglicky asi jako ti cizinci tady. Za třetí je to nádherný film, který mi akorát trochu kazily poznámky mé mámy na chování Shashiné dcery a manžela, kterými se vůbec nesnažila narážet na mě. Za čtvrté je to vážně krásný snímek doprovázený barevnou atmosférou indických sárí a oslav a typickou "taneční" hudbou, která navodí skvělou atmosféru, abyste si snímek mohli naplno užít. ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Ukápla slza? SPOILER Tak to mne skutočne nehrozilo, viac mi zdvihol mandle fakt, že Shashi žila s manželom, ktorý ju zanedbával a ponižoval až sa to od neho naučila aj ich staršia ratolesť. Bez kúska rešpektu či úcty, alebo len obyčajnej ľudskej lásky sa miesto rozvodu, alebo aspoň jednoduchého rozhovoru s manželom rozhodla navštevovať kurzy angličtiny, len aby tým dvom zabednencom, ktorý ju podceňovali a posmievali sa jej dokázala, že za niečo stojí. Tam jej do života vstúpil muž, ktorý v nej videl všetky jej prednosti ba možno si nejaké aj sám domyslel, každopádne k nej zahorel horúcou láskou a usilovne sa snažil získať si Shashiinu priazeň, tá však ovplyvnená rokmi vymývania mozgu, ktoré úzko súvisia s postavením žien v indickej spoločnosti, jako aj strachom, že by musela snáď sama skutočne pracovať a rodina by ju vydedila, sa pokorne vrátila do manželovho náručia, naďalej pripravená s úsmevom na tvári submisívne hrať rolu vzornej domácej paničky. Jediný dovod, ktorý rešpektujem ako plnohodnotný, že neopustila svojho manžela je ten, že by jej samozrejme vzal deti. Inak si myslím, že muž, ktorý sa ku svojej žene nespráva s úctou, ba čo viac, ktorý svoju ženu vníma ako samozrejmosť, si ju jednoducho nezaslúži. Vzhľadom k tomu, že je však na svete obrovské množstvo sliepok typu Shashi, si tento fakt muži asi nikdy neuvedomia. Takže pre mňa indický horor prezlečený za sladký romantický gýč. Strata času. ()

hanagi 

všetky recenzie používateľa

Sladká boollywoodská pohádka se vším, co k tomu patří - se zpěvy a tanci, s romantikou, se slzami a s jednoduchým poselstvím. Škoda jen, že mě hlavní hrdinka, přes všechnu svou krásu a roztomilost, čím dál tím víc iritovala svým okázalým trpitelstvím a svou nepoučitelností (ty sladké kuličky s ní mohla klidně "šúlat" celá její nezvedená rodina). Na druhou stranu se mi velice líbily scény z kurzu a také to, že Shashi přece jen odolala svodům toho šarmantního Francouze. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (3)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v New Yorku a v indickom meste Pune, ktoré sa nachádza neďaleko známeho veľkomesta Bombaj. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama