Reklama

Reklama

English Vinglish

(festivalový názov)
  • Česko Angliština Engliština (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Shashi (Sridevi) je vzorná manželka a matka dvoch detí, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaoberá výrobou typických indických sladkostí - laddu. Pre svoju rodinu sa však denne stáva terčom vtipov a kritiky kvôli tomu, že nevie po anglicky. Shashi bola totiž vychovávaná v tradičnom konzervatívnom duchu a tento nový jazyk, ktorý sa v Indii používa čoraz častejšie, nikdy príliš nepotrebovala. Avšak časy sa menia aj v tradičnej krajine ako je India a Shashi tento nedostatok na sebe začína pociťovať. Jej problémy vyvrcholia cestou do New Yorku, kde sa má konať svadba jej netere. (lilina133)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (50)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Film plný sympatických gést, situácií a postáv. Takže je to vlastne sympatický film. Konkrétne mi to napadlo pri scénke, kedy Shashi objednala v kaviarni (ako sedela spolu s tým Frantíkom) menu, ked' bola nasraná na dcéru po telefonáte a urobila to '' Waaaw!'' gesto. Inak celý film mala asi miesto krku strunu, lebo sa jej hlava v jednom kuse kývala zo strany na stranu. Ale aspoň som pochopil, prečo tu, v UK, staré pakistánske babky miesto odpovede na otázku sa usmievajú a pokyvujú tou strunkou, čo majú miesto krku. Ja som to doposiaľ chápal, že so mnou bielym, mladým a krásnym sa odmietajú po anglicky baviť. Teraz už konečne viem, že nevedia ani slovo anglicky zadrieť. Takže je to film i poučný! A tiež sa mi páčil soundtrack. Asi prvý v bollywoodskom filme. (A to čumím, že nezamydlili nejaké tanečky do toho!) Tiež je to milý film. Ked' Frantík v triede rozprával, že prečo chodí na tie lekcie. To sa mi páčilo. (Nejak zgayovatievam sa mi vidí... ) P.S. Ale i tak najlepšie na celom filme bolo to, že jej chlap sa dotrmácal aj z deckami za ňou do NYC a že konečne zasunie a ona medzi nich furt pchala toho ich malého rozmaznaného zmrdíka :))) Smola, chlape... No a na svatbe som sa cítil, ako pri pozeraní LOTR, ale za to, ako ich nádherne sundala, tak neváham ísť na štyri hviezdičky úplne v pohode! ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,862,086Tržby Celosvetovo $9,886,679 ▐ Príjemný film, miestami správne uvoľnení, ktorý si vie občas aj utiahnuť z určitých vecí, prípadne občas príde aj na vypäté situácie. Máme tu prevažne klasické životné situácie, zasadené do prostredia veľkomesta. Kde príde človek neznalí prostredia ale i domáceho jazyka a sledujeme ako si počína ako sa zdokonaluje, či vynájde. Film ponúka určité rodinné posolstvo ako si nájsť tu správnu životnú cestu. /90%/ ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Takhle nějak si představuji podařenou romanci. Netlačí se zde zbytečně na pilu, jsou zde vtipné momenty, je to herecky zajímavé a s postavami se dovede sžít a není zde jasné směřování, kdy konec vás dovede potěšit už jen tím, že je trochu jiný, než jaký by byl tradičně v amerických filmech. Krásný indický film. ()

Una111 

všetky recenzie používateľa

"UNCLE SAM WANTS YOU TO SPEAK ENGLISH!" - Znalost angličtiny je v Indii tou nejvyšší životní metou? Neumíš anglicky, a tak tě může manžel ponižovat a vlastní děti se k tobě mohou chovat sprostě? A všechno se jako mávnutím kouzelného proutku změní ve chvíli, kdy se ukáže, že už to umíš? Myslím, že tenhle film pro mne znamenal jenom ztrátu času. Ale ne tak docela: Dozvěděla jsem se, že Amerika je prostě úžasná, že všichni jsou tam happy a gayové jsou taky lidi, jen trošičku jiní než my. - - - Kuličky laddu nemůžou být sladší než tohle dílo. Kdyby na závěr nebylo té oslavné řeči o rodině a kdyby hlavní hrdinka podlehla svodům, nedala bych ani tu třetí hvězdičku. Takhle horko-těžko, no, máte ji mít! ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Krásny a sympatický film. Veľa sa k nemu naozaj nedá napísať. Zahrané aj zrežírované s citom a je to vidieť v každej jednej scéne. Bollywood v tej najlepšej možnej podobe. Mnoho humorných situácií vychádza z realistických pohnútok a vďaka tomu nepôsobia ako niečo čo tam chcel scenárista silou mocou vložiť, len aby to zabavilo. Aj napriek lokácií New Yorku je English Vinglish zábavný, farebný a ľudský. Nakonci mi dokonca ušla jedna či dve slzy. A samozrejme krásna hudba ako to už pri týchto filmoch býva. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (3)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v New Yorku a v indickom meste Pune, ktoré sa nachádza neďaleko známeho veľkomesta Bombaj. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama