Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vek je iba číslo a sny môžu byť splnené v každom čase. Dancing Queen rozpráva príbeh o Jung-hwe, ktorá túži stať sa speváčkou. Miluje spev a tanec, no jej sny musia ísť bokom, keď sa vydáva za právnika Hwang Jung-mina. Jedného dňa Hwang zachráni opitého muža, ktorý spadne z nástupišťa podzemnej dráhy a stáva sa okamžite hrdinom. Jeho popularita vystrelí ako šíp až do politickej sféry. Jednotlivé životné okamihy prebiehajú pokojne, až kým sa Jung-hwe nenaskytne celoživotná príležitosť v podobe návrhu od zábavnej agentúry... (ČSFD)

(viac)

Recenzie (9)

mrtvej pes 

všetky recenzie používateľa

Jmenuje se to Dancing Queen, ale je to o chlapovi. No. A trošičku i o jeho ženě a o probuzení obou. Alespoň se ke konci dočkáme vývoje hlavní postavy z patriarchy a budižkničemu do někoho, kdo si vidí dál než na špičku nosu. "V rodině nikdo nikomu nevládne." Uhm Jung-hwa je navíc báječná, zbozňuju ji. Dál jsem se zaradovala, když se ve snímku objevil Ma Dong-seok, a to ještě v roli gaye. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Po dlhšej dobe som dal zase niečo z kórejskej kinematografie, no tentokrát nie som až tak veľmi nadšený. Nejako máme v Európe iný zmysel pre humor, lebo ázijské a indické komédie vyznievajú tak trochu neprirodzene, takisto aj v tomto prípade. Príbeh bol námetovo pekný, dokonca aj s príjemným posolstvom o tom, aby človek robil nie to čo musí robiť, ale aby robil to čo ho baví. Aj keď nie vždy je to také jednoduché a niekedy sa to žiaľ navzájom vylučuje ako aj v prípade týchto manželov. No Hwang mi po celý čas už od začiatku prišiel tak trochu egoistický a pribrzdený, našťastie ku koncu sa to zmenilo. Ale ako celkový dojem u mňa vôbec nesiaha až k 4*, ale tak možno 3 a štvrť. ()

Reklama

Ceres 

všetky recenzie používateľa

Další z těch velmi povedených korejských komedií, ve kterém vyniká ústřední duo, které mimochodem vystupuje pod svými jmény i ve filmu. Začíná to perfektním úvodem, setkáním obou představitelů. Už jako malé děti jak Jeong-min přijede z Busanu a mluví jejich přízvukem bylo velice vtipné pro mojí přítelkyni, ale jinak je Jeong-min sympaťák a i když je většinou za vola, tak v závěru vystřihne výbornou scénu, ve které hovoří o plnění snů a vyvrací pořekadlo, že pokud není schopen zvládat svoji rodinu, jak chce 10 miliónu lidí v Soulu. Je to ale jen přání tvůrců, jelikož takhle by to v reálu v Koreji v žádném případě nešlo, takže film upozorňuje i na některé přežitky. Mně se film jevil strašně sympaticky, hodně jsem se nasmál a hlavně ten konec s proslovem Jeong-mina byl úžasný. ()

Sennhie 

všetky recenzie používateľa

Ale ano, dalo se na to koukat a i dokoukat. Na to, že to má přes dvě hodiny, tak to docela uteklo. Nevím, jak to ti Korejci dělají, ale i přesto, že některé momenty jsou až příliš laciné a být v hollywoodském filmu, hned bych je odsoudil, tak Korejci z vás dokáží ty emoce vytáhnout a prostě vás chladný nenechají. Jednu výtku bych přesto měl a to, že se tvůrci snažili do filmu nacpat příliš mnoho. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Začne sa to ako typická romanca v ktorej si je ústredný pár súdení od detstva, kedy si padnú do oka. Po rokoch ako dospelí sa stretnú znova a dajú sa nadobro dokopy. V tej chvíli by sa väčšina romantík skončila, keďže by pár žil spolu šťastne naveky. Lenže tu sme ešte len v nejakej 15. minúte a tak sa dej posunie o ďalšie roky dopredu, keď už obidvaja zažívajú krízu stredného veku. Manželstvo sa stalo rutinnou, žiadne úspechy sa nedostavili a tak obidvaja snívajú, že ešte zažijú nejaké šťastné chvíle. Čo sa nečakane obidvom naplní, čo v ich vzťahu zdrojom ďalších hádok. Netradičný náhľad na to, čo sa stalo s párom po svadbe, ale film mi príliš nesadol. On je taký nudný suchár a ona je zase celý čas protivná. Film som si pustil práve kvôli jej predstaviteľke Jeong-hwa Eom, ktorá ma zaujala vo filme Mr. Handy, ale za tých 8 rokov sa poriadne zmenila a vôbec sa mi nepáčila. Pôsobila tak strašne nepríjemne. Príliš ma nebavilo sledovať, jak sa im zrazu v práci darí a ani jak sa vyvíja ich manželstvo. Postavy sa mi proste vôbec nepáčili, takže pre mňa to bola po roztomilom úvode strašná nuda. 4/10. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama