Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V domove s pyšným názvom Silverville, kde je prirodzená smrť častým, aj keď nevítaným hosťom, nájdu jedného rána vážne zranenú jednu z obyvateliek. Riaditeľ, ktorý nepríjemnosti a skraty vo fungovaní súkromného zariadenia zametá pod koberec, si aj tentoraz počína rovnako a mimoriadnu udalosť pred políciou zamlčí. Vyšetrovanie sa však rozbieha neoficiálne a skryto: ujíma sa ho bývalý sudca, ktorý túži vypátrať páchateľa na vlastnú päsť. Tri príbehové línie prinášajú sled prekvapujúcich odhalení, rozohrávajú škálu ľudských osudov, vzťahov, túžob, vášní, sústredených na jedinom mieste a samotné vypátranie páchateľa je len finálnym ťahom štetca na obraze ľudského bytia v jeho poslednej fáze, ktorá čaká na každého z nás. Dušičky seniorov sú ďalším filmom z projektu Slovenskej televízie Filmoviedky. (Art Film Fest)

(viac)

Recenzie (7)

Generi 

všetky recenzie používateľa

Veľmi citlivá sonda do života jednoho domova seniorov s protivnými sestričkami, nafúkaným riaditeľom a bizarnými obyvateľmi ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Je to pomerne zvláštny pocit vidieť obľúbenú herečku hrať už len postavy starnúcich žien, pripadne celkom starých. Aj v tom je určité majstrovstvo, aby to bolo prirodzené, a v tomto filme ju prekonáva Nárožný ako amatérsky detektív. Keby sa Columbo dožil v seriáli ešte o niečo vyššieho veku, a skončil by v domove dôchodcov, tak by jedna epizóda mohla vyzerať presne takto. Má síce také vláčne dôchodcovské tempo, ale Nárožný to zahral dokonale a zvyšok obsadenia je tiež skvostný. Záver je viac smutný, ako by sa dalo predstaviť. Ešte by som prijal predĺženú režisérsku verziu, kde by nechýbala scéna z kancelárie riaditeľa, ktorá končí veľavýznamným zapitím pohárom vody. –––– Ja už viem, čo urobím. Použijem nejaký prostriedok a otrávim ju. –––– My nezabúdame, pani Pôbišová. MY nie. –––– Já bych vám, když dovolíte, položil několik otázek... ()

TomDolly 

všetky recenzie používateľa

A práve o to ide. Vôbec nič zaujímavé sa tam nedeje. Ničím zaujímavý televízny film. Ale pani Vášáryová! Preboha veď jej už dajte Oscara. ()

Reklama

Reklama