Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiálny text distribútora)

Videá (13)

Trailer 2

Recenzie (407)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Mimozemštania v horrorových filmoch sú dnes už veľmi zriedkavým javom, rovnako ako je zriedkavým javom zahrnúť do tohto žánru okrem predvídateľných ľakačiek a prvoplánových scén aj kus dobrého scenára a slušných hercov. Mám na mysli malé, nízko-rozpočtové horrory, ktoré takmer všetky na jedno kopyto. Tento bol ale príjemným prekvapením. K vyrovnanému súboju s áčkovými horrormi to však nie je, režisér sa ešte nezbavil béčkových manierov, scenár tiež nedomyslel do úplného súladu s pravidlami logiky. Dávam tomu však veľké plus za návrat k detským časom zakukleným pod perinou pri sledovaní Aktov X. 70%. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Mulder by řekl I want to believe. UFO problematika očima fanouška Akt X: check. Sympaťačka Keri Russell, co se nechová jako pitomá nána: check. Fungující lekačky: check. Napětí: hell yeah, check! Přestaňme remcat a chtít od "brakového horroru" vytříbenou režii, oscarové herce a einsteinovské dialogy! Vydechněte, prosím, a bavte se. O ničem jiném to není... ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Konzervatívny úzkoprsý horor nepripúšťajúci inovácie v rámci žánru a budujúci príbeh na tej najväčšej zbierke klišé, ktorá sa za roky nahromadila, s nutnou dávkou predvídateľnosti. Nesympatická cháska reklamných komparzistov, úvodných 20 minút fungujúcich lepšie ako učebnicová uspávanka, hlúpučký scenár s postavami tu viac, tu menej spadnutými z Marsu na hlavu, ecetera ecetera. Pretrpel som to hlavne vďaka Bisharovej znepokojivej nepríjemnej hudbe (vravím to pri každom Wanovom filme - ten chlap je démon!) a slušnému napätiu a atmosfére v neskoršej fáze filmu. (Ne)Logika príbehu, otrepanosť námetu, "herecké výkony" (ak sa za ne počíta aj pozeranie do blba s rozďavenou papuľou či akože psychologické zrútenie a pod.) a maximálne schematická (viac, než život sám) lineárnosť mi nedovolia dať viac. Aj z toho je pol hviezdy za J.K. Simmonsa. Ale ako oddychový horor s pár strašidelnými momentami sa to prežiť dá. Ja však nechcem prežiť, ja sa chcem baviť. Alebo báť. 30% ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Ja som teda čakal niečo zaujímavejšie, aj keď v rámci stále atraktívnej mimozemskej tematiky je to ešte uchádzajúci priemer. Rodinka sa v dome na predmestí stane pozorovateľom a zároveň nechceným účastníkom „mimozemských aktivít“, pričom postupne zisťujú, že všetko bude pravdepodobne eskalovať do väčších rozmerov, končiac až únosom ich dieťaťa. To je na malý horor postačujúci príbeh, navyše šikovne obohatený o niekoľko znepokojujúcich úkazov v jeho priebehu, no napriek tomu celkovo nevyznieva najlepšie. Značný problém som tu mal s rodinkou; ani jeden z nich mi totiž nebol sympatický a film, v ktorom na mňa všetky postavy pôsobia otravne ma proste nedokáže strhnúť. Navyše to bolo až príliš predvídateľné a vo svojich nudnejších úsekoch zase uspávajúce, takže to zachraňovali hlavne scény s mimozemšťanmi, ktoré ale tvorili iba pár minút filmu. Na jedno pozretie to ujde, ale na tie zaujímavejšie „alien invasion / abduction“ filmy (Fire in the Sky, The Arrival, Signs, The Fourth Kind, Knowing...) sa to však nechytá. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Film si pokojne plynie, rodinka si žije svoj obyčajný život a hneď prvá ľakačka ma nájde nepripravenú. A vôbec, skoro všetky .. a pritom boli na miestach, kedy sa dali čakať. Na mňa to vaše hororové klišé fungovalo, takže ja som sa bavila tak na slabšiu štvorhviezdu ... idem ja radšej skontrolovať všetky tie čmáranice mojich detí, lebo mám pocit, že mi včera niekto vyžral chladničku. (filmová výzva 2017 - Marky91) ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (11)

  • Úvodné motto filmu: "Two possibilities exist... Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.”, patrí Arthurovi C. Clarkovi, ktorý je známy najmä ako autor science fiction literatúry. (Lukoh)
  • Tento film bol pôvodne zamýšľaný ako found footage. (molcan2)
  • Keri Russellovú, ktorá sa zvyčajne nezaujíma o žánrové filmy, zaujal tento projekt, pretože zobrazuje matku bojujúcu za svoju rodinu. (molcan2)

Reklama

Reklama