Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiálny text distribútora)

Videá (13)

Trailer 1

Recenzie (407)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Mimozemštania v horrorových filmoch sú dnes už veľmi zriedkavým javom, rovnako ako je zriedkavým javom zahrnúť do tohto žánru okrem predvídateľných ľakačiek a prvoplánových scén aj kus dobrého scenára a slušných hercov. Mám na mysli malé, nízko-rozpočtové horrory, ktoré takmer všetky na jedno kopyto. Tento bol ale príjemným prekvapením. K vyrovnanému súboju s áčkovými horrormi to však nie je, režisér sa ešte nezbavil béčkových manierov, scenár tiež nedomyslel do úplného súladu s pravidlami logiky. Dávam tomu však veľké plus za návrat k detským časom zakukleným pod perinou pri sledovaní Aktov X. 70%. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $17,418,667Tržby Celosvetovo $25,890,588Tržby za predaj DVD v USA $2,874,733 //počet predaných kusov 192,186║ režisérsky snaživé, tajomná atmosféra tam je, príbeh v norme, pripomenie to staré dobré časy keď frčali Akty X /50%/ ()

Reklama

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Film si pokojne plynie, rodinka si žije svoj obyčajný život a hneď prvá ľakačka ma nájde nepripravenú. A vôbec, skoro všetky .. a pritom boli na miestach, kedy sa dali čakať. Na mňa to vaše hororové klišé fungovalo, takže ja som sa bavila tak na slabšiu štvorhviezdu ... idem ja radšej skontrolovať všetky tie čmáranice mojich detí, lebo mám pocit, že mi včera niekto vyžral chladničku. (filmová výzva 2017 - Marky91) ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Keď sa snímok berie len ako sci-fi/psycho zábava, tak človek môže byť celkom spokojný. Tých hororových prvkov je tu naozaj hrozne málo na to, aby mohol byť film považovaný za regulérny horor. Netvrdím, na konci by sa niečo našlo, ale skôr ide len o akúsi hru tieňov a pretiahnuté postavy, ktoré sa zjavia práve v tom najviac očakávanom momente :), takže efekt v tomto smere takmer žiadny. Hnacím motorom snímku bol sústavný psycho teror zo strany emzákov na úbohú a relatívne šťastnú rodinku. Zábava začína nevinne, ako napr. vybrakovanou chladničkou, zmiznutými fotkami, stratou pamäti, krvou z nosa a pod. Neskôr sa pomaly pritvrdzuje až to dospeje k nevyhnutnému záveru (ktorý sa dá predpokladať už veľmi skoro). Herci však, až na Keri Russell, mohli byť vybraní umnejšie, hlavne ten starší chalan, celý čas som premýšľal nad tým, či má plastiku nosa alebo nie :). Celkový dojem je teda možno rozpačitý, ale keďže si film od začiatku do konca udržal svoje tempo a princíp psycho teroru, tak zas tak úplná strata času to nie je. 60/100 ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

V polovici filmu ich napadne zapnúť vo všetkých izbách kamery s nočným videním, aby ráno odhalili, čo sa v noci dialo... Niekde medzi slávnymi časmi Aktov X a prvým Paranormal Activity by to bolo fajn. Dnes nemá tento crossover hororových konceptov čo ponúkuť a iba variauje stokrát videné. Zimomriavkové scény v ňom fungujú, ale je to výhra, keď vo filme funguje niečo iba vďaka práci zvukárov? Nevďačná béčková rola pre J.K. Simmonsa. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (11)

  • Tento film bol pôvodne zamýšľaný ako found footage. (molcan2)
  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a vo Valencii. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama