Reklama

Reklama

Jde si pro nás noc

  • Indonézia The Night Comes for Us
Trailer

VOD (1)

Keď sa Ito (Joe Taslim) rozhodne otočiť svoj život naruby, poštve si všetkých naokolo proti sebe. Nevie komu má veriť a komu nie. Zostáva mu len prebojovať sa cestou o prežitie plnej akcie. (maramashi)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (175)

IceQueen 

všetky recenzie používateľa

Toto už trošku hraničí s genocídou. Súboje sú prekvapivo dosť často vtipné a neprekvapivo extrémne brutálne. Kto aspoň raz nedostal črevom po papuli, alebo ho neošpliechal kamarátov mozog, ako by tam ani nebol. Pokiaľ niekomu z hlavných hrdinov nevisela hlava na kožke, mohli ste si byť istí, že sa bez problémov (možno so skrivenými ústami a vzdychajúc) vrhne do porcovania a lámania desiatok protivníkov s menšou trvanlivosťou. Dievčatá u mňa vyhrali na celej čiare, už som začala trénovať pred zrkadlom. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Pokud ti vadí, že jsou zdejší postavy nesmrtelný, představ si, že to jsou všichni Marťani nebo univerzální vojáci. Mně to takhle pomohlo. Protože osobně vážně nepamatuju, že bych viděl někdy krvavější akčňák, v němž se odstřelí, odsekne, vyřízne nebo přelomí každá myslitelná část lidskýho těla. Touhle nespoutanou brutalitou bych snímek nezařadil k oběma Zátahům, nýbrž rovnou k splatter/gore hororům typu Braindead. A něco mi říká, že nebudu daleko od pravdy. Špína, hnus a krev - nic pro milovníky uhlazenýho Johna Wicka. Tjahjanto je totiž především řezník a teprve pak až režisér. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Je to podobne bezdejovy film ako Thajske mlaticky Tonyho Jaa typu Tom yum goong. Tjahjanto sa sice trochu viac snazil zapracovat na motivaciach postav, ale jak scenar tak herecke schopnosti tych borcov su nulove. Namiesto toho, aby svoje pocity zdelili divakovi hereckym vykonom, tak ich len slovne opisuju jak v telenovele. Po chvili aj Tjahjanto pochopil, ze na to nema a tak zacne vrsit jednu akcnu scenu za druhou bez akejkolvek logiky. A tu je druhy hlavny problem tohto filmu. Bitky po choreografickej stranke ponukaju tie najjednoduchsie chvaty. Nic kaskadersky narocnejsie alebo nebezpecnejsie tu nie je. Vsetko je zalozene na vrstveni ultrabrutalnych CGI gore scen, ktore su tak prehnane, az su obcas komicke. Ale po chvili ma to mnozstvo brutality uplne otupilo a väcsinu filmu som sa nudil. Vdaka nefunkcnym postavam bitky postradaju akekolvek napätie. Mortensenova bitka v saune z filmu Eastern Promises hravo strci akukolvek scenu z tohto filmu po akejkolvek stranke. Pri nej som od napätia nedýchal a zaroven to bolo nielen brutalne ale aj bolestive. V tomto filme maju vsetci akukolvek bolest na haku a vydrzia veci ake by zabili stovky ludi. Chcel som MA film a dostal som gorefest. Ale aj gorefest by bol ovela intenzivnejsi, keby som sa v nom dokazal stotoznit s nejakou postavou a jednotlive brutality by neboli uplne odtrhnute od reality. Timo Tjahjanto je pre mna Indonesky Eli Roth. Uchyl, ktory okrem srandovne pôsobiaceho gore nic ine nedokaze. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Indonésani do toho zase jednou šlápli a pořádně zvostra. Iko Uwais tentokráte trošku v pozadí a místo něj dostal více prostoru Joe Taslim. Rvačky jsou neuvěřitelně nereálné. A pokud si ještě zhruba říkáte co to všechno dokáží postavy ustát, aby nepadly na zem, není to vůbec nic oproti finálnímu zúčtování. Tahle záležitost je oproti Raidu hodně gore a slabším povahám se může občas udělat špatně. Masakr motorovou pilou je proti tomuhle procházka růžovou zahradou. Příběh je možná slabší, ale pořád o něco lepší než kdysi v Ong Bakovi kde stačilo hlavnímu hrdinovi že hledá svého slona. Rubanice jako blázen, která kvalit Raidu nedosahuje ani náhodou, ale 70% je slušných. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Vysoce kultivovaně natočená jatka. Příběh je pouze je chaotická výplň mezi akčními scénami plnými obnaženého masa, kostí a krve. Postavy mají podivné motivace a chovají se často nelogicky, ale zase tak moc to nevadí. Kamarádi z RAIDů si prostě trochu zablbli a na stříbrném podnose servírují několik nezapomenutelných bojových scén a bolestivých okamžiků. Uwais si svou netradiční roli docela užívá ale předvádí více méně svůj standard. Jullie Estelle si pro sebe ovšem uchvátila nejlepší bitku se dvěma lesbickými vražedkyněmi. Girl power! ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (4)

  • První indonéský film produkovaný Netflixem. (MeanWhile)
  • Když na začátku filmu v koupelně žena obváže Itovi (Joe Taslim) kolem těla obvaz, pak střídavě obvaz má a nemá. (CjKukis)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené