Reklama

Reklama

Blízko od seba

  • Česko Blízko od sebe (viac)
Trailer 3

Členovia rodiny Westonovcov sa po dlhšej dobe opäť schádzajú pri príležitosti pohrebu otca, umelca a alkoholika, ktorý spáchal samovraždu. Vzťahy v rodine nikdy neboli dobré a matka (Meryl Streep) ani pri tejto príležitosti neustupuje pred spormi so svojimi tromi dcérami. Tie to však tiež nemajú v živote jednoduché - jednej sa rozpadáva manželstvo, ďalšia sa snaží utajiť dlhoročný vzťah s vlastným bratrancom a posledná prišla na pohreb v spoločnosti pochybného snúbenca. Film, nakrútený podľa divadelnej hry Tracyho Lettsa, bol vďaka vynikajúcim hereckým výkonom Meryl Streepovej a Julie Robertsovej nominovaný na 2 Oscary a získal mnoho ďalších ocenení. (STV)

(viac)

Videá (29)

Trailer 3

Recenzie (428)

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Máte pocit, že vaša rodina nie je úplne normálna? Pozrite si tento film a v drvivej väčšine zistíte, že to mu tak určite nie je ! Príbeh tohto filmu svojím pomalým tempom rozohráva zaujímavú štúdiu vzťahov jednej rodiny z Oklahomy. Postupne spoznávame jej jednotlivých členov, ktorý nám pomaly začnú odhaľovať svoje dlho ukrývané tajomstvá, ktoré nám vysvetlia prečo sú mnohé veci také aké sú ....dlho ukrývané tajomstvá, roky vytvárali rany v dušiach vinníkov i nevinných, ktorý sa stali ich nechcenými obeťami avšak najbolestnejšími sa stávajú vo chvíli, keď uzrú svetlo sveta. Neprinesú oslobodenie ale len väčšiu bolesť. Komorný príbeh blízkych členov rodiny a predsa tak vzdialených stojí najmä na kvalitných hereckých výkonoch, ktorým kraľujú Meryl Streep a Julia Roberts a ktorý určite stojí za pozretie. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Nechceš si ísť ľahnúť?" ..."A nechceš ty olizovať riť nejakej prasnici?..." Už dávno som si takto neužil takúto výlučne konverzačnú vec. M. Streepová hraje absolútne božsky a okrem nej sú tu samé zvučné mená a taká J. Roberts, ktorú som nikdy nemusel ma vôbec prvý krát presvedčila o svojich kvalitách. Sadlo jej to. Asi potrebovala len trocha zostarnúť. Väčšinou čierny humor bol jednoducho skvelý a dobre som sa bavil. Asi dva dni pred týmto filmom som si pustil komédiu s A. Sandlerom - Môj otec je šialenec. Mal som chuť sa zabaviť, pustiť si niečo "ľahké", ale výsledok sa mi hnusil. Naopak pri tomto "vážnom" filme som sa výborne zabavil, aj keď to určite nebolo hlavným cieľom. Nemal som šťastie na verziu s titulkami, ale STV2 odvysielala film so slovenským dabingom a bol veľmi dobrý. Pri výlučne konverzačnom filme to niekedy nie je na škodu. Možno som divný, film je zaradený v žánri dráma, ale ja som sa tak dobre pri filme nesmial ani nepamätám. Preto plný počet. 90%. ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Typický příklad divadelní hry a "oskarového" filmu, který se zaměřuje pouze a jen na herecké výkony zúčastněných hereckých hvězd. Jediné čím film, alespoň na první pohled zaujme jsou (skoro zapomenuté) herecké a oskarové hvězdy v pro ně atypických rolích. Jinak film nenabízí nic, co by divák už x krát neviděl v horších, ale i daleko lepších a působivějších variacích. ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé herecké obsazení, dělali s tím na Oscarech velké haló, tak jsem se na to chtěla taky podívat, abych zjistila co teda a naprosto mě to nezaujalo. Bylo to depresivní, to bych dokázala překousnout, ale bylo to strašně dlouhé a strašně nezábavné. Herecké výkony tu byly dobré, to se jim upřít nedá, většinou jsou to herci s velkým H, ale mě tenhle film tak zoufale nebavil, že jsem se už nedonutila dokoukat tu poslední půlhodinu. 1* ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Je až neuveriteľné, aké veci si dokážu ľudia povedať do očí a koľko hnevu a zahorknutosti v sebe môžu ukrývať a čo príde keď sa to rozhodnú dať najavo. Film vyslovene o postavách a musím povedať, že to aj funguje nakoľko sa tu dostali veľmi dobrí herci do jednotlivých rolí. A nemyslím len Streep a Roberts ale aj všetci ostatní boli podľa mňa správne zvolení. Večera, pri ktorej sa Meryl Streep rozhodne povedať pravdu je dosť hustá scénka a vo filme ich je ešte pár, ktoré určite človek nezabudne. Zaujímavý film, dobré spracovanie a som rád, že som ho videl. Hodnotenie B+ ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (51)

  • Rolu Violet Weston pôvodne hrala Deanna Dunagan, ktorá za svoj výkon na Broadwayi získala cenu Tony Award (rovnako zastupovala túto rolu aj vo svetovej premiére v divadelnej spoločnosti Steppenwolf v Chicagu). Neskôr v priebehu predstavenia na Broadwayi ju vo funkcii nahrádzali Phylicia Rashad a Estelle Parsons. (Pat.Ko)
  • Počas úvodnej scény s Beverlym (Sam Shepard) a Johnnou (Misty Upham) je jedna z kníh, ktorá je jasne zaostrená za Johnnou, autobiografia Karen Blixenovej "Out of Africa". Meryl Streep (Violet) hrala v filmovej verzii - Spomienky na Afriku (1985) a bola vďaka role v tomto filme nominovaná na Oscara. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (viac)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (viac)

Reklama

Reklama