Reklama

Reklama

Revolúcia

(seriál)
Trailer 1
USA, (2012–2014), 29 h 33 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvorcovia:

Eric Kripke

Hrajú:

Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell, JD Pardo, Stephen Collins, Daniella Alonso, Maureen Sebastian (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(42)

Pätnásť rokov po výpadku elektriny sa snažia ľudia na Zemi prežívať rôznymi spôsobmi. Rodiny žijú pokojným životom v malých spoločenstvách, život je celkovo pomalší a krajší. Nie však bez problémov. Život jednej mladej ženy sa radikálne zmení, keď jej pred vlastnými očami zavraždia otca, ktorý mal údajne prístup k veľkému tajomstvu - prečo došlo k výpadku elektriny na celom svete... Mladučká Charlie (Tracy Spiridakos) je nútená po vražde otca (Tim Guinee) nájsť uneseného brata (Graham Rogers) a dostať ho z rúk kapitána Nevilla (Giancarlo Esposito) a jeho vojakov. Snaží sa o pomoc požiadať svojho strýka (Billy Burke), ktorý však nie je nadšený z toho, že by sa mal zapliesť s vojakmi generála Monroa (David Lyons). Brutálna vražda otca tak spojí dvoch celkom odlišných ľudí a pošle ich na ťažkú cestu, na konci ktorej možno nájdu odpoveď, ako vyviesť svet z tmy… (TV Dajto)

(viac)

Videá (16)

Trailer 1

Recenzie (203)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Postapo v háve westernu s military a nerdy prvkami, z ktorého mi v hlave najviac utkvela pekná kamera. Obsadenie je absolútne mimo, príbeh zúfalo nenápaditý a nezaujímavý. Príklon k rodinnému formátu škodí, kde sa dá. Dám mu ešte šancu, ale keď je pilot tak slabý, lepšie už to zväčša nebude. Pilot: 40% Po utrpení v podobe dvoch ďalších častí sa v štvrtej epizóde začali, na moje veľké potešenie, mihať čoraz silnejšie náznaky rozvíjania westernových motívov a potenciálneho prehĺbenia princípov fikčného univerza. Žiaľ, táto nádej sa udržala pri živote len po niekoľko ďalších dielov a bola postupne zadupaná do zeme narastajúcou melodramatizáciou a prikláňaniu sa k štandardnej telenovele, maskovanej za iný žáner. Tvorcovia sa inšpirujú v modele Lost - početné flashbacky v každej časti, postupné vynáranie ďalších otázok a (násilných a umelých) súvislostí - jadro je však tak banálne, že sa v tom našťastie nezamotávajú ani v prípade, že behom 15 minút jedna z hlavných postáv tri razy zmení stranu. Milostné zápletky a vzťahy medzi postavami ku koncu série pripomínajú tie horšie časti Esmeraldy. Prvá séria: 30% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Postapo seriál v ktorom sledujeme svet 15 rokov potom, čo všade chcípla elektrina. Zvyšky sveta ovláda zlá milica a proti nej bojujú rebeli. A medzi nimi tam pobehuje skupinka hlavných hrdinov, ktorá má kľúč k nahodeniu elektriny. Škoda, že sa seriál nevenoval obdobiu, keď sa začala rozpadať spoločnosť. To by bolo oveľa zaujímavejšie ako sledovať malú partu, ktorá pobehuje polorozpadnutom svete a stretne magorov, ktorý chcú bud ovládnuť zvyšky sveta alebo ho nadobro zničiť. Chýbalo mi prepracovanejšie znázornenie zvyšku spoločnosti. Je to len priamočiary akčný postapo v ktorom sa presunujú z miesta na miesto kvôli nejakému bazmeku alebo osobe, ktorú neustále hľadajú. Aspoň že akcia je kvalitne natočená a aj celkom krvavá a technická stránka je špičková. Komu stačí jednoduchšie akčné pojatie, tak bude spokojný. Ja som to vzdal po siedmych dieloch + finále prvej série, aby som videl jak seriál pokročil (príliš nie, furt sa točil v kruhu). 5/10. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

70% Aj keď sa Revolution v priebehu oboch sérií nezbavil istých neduhov (niekedy zbytočná doslovnosť, prudké zmeny motivácií postáv), nakoniec predsa len o niečo viac prevažujú klady. Seriál si neustále drží slušné tempo, nenásilné vkladané flashbacky často aj dostatočne objasňujú úlohu postáv vo svete, baví aj istá nekompromisnosť - ani kladné postavy neváhajú zabíjať pre "vyššie dobro" po desiatkách a to aj v rámci jediného dielu. Záporné postavy sa im naviac plnohodnotne vyrovnávajú a niektoré ich aj prevyšujú (Monroe, Neville). A keďže mi druhá séria príde subjektívne o niečo temnejšia a dejovo zaujímavejšia, nemám problém hodnotenie zaokrúhliť smerom nahor. ()

Ydrosten 

všetky recenzie používateľa

Kde začít. Třeba nápadem. Ten je určitě zajímavý. A to je tak všechno. Můj osobní názor je takový, že mohly seriál pojmout jako experiment který se nepovedl a celá skupina experimentátorů se mohla časovou anomálií dostat do 15 století - pak by příběh seriálu vcelku i seděl. Škoda no. Takhle se jen budeme dívat na telenovelu o rodinných trampotách na pozadí globální katasrofy. Seriál má spousty nelogických věcí( nebudu je vypisovat - to by bylo na hodně dlouhý seznam ) a nevěřím tomu že bude dost oblíben na to aby se dostal do nějakých vetších možností co s nápadem udělat. Za mě tedy se moc nepodařilo udělat seriál který by mohl být hodně dobrý. Potenciál má hodně vysoký ale scénaristé bohužel nevyužily žádnou zajímavou dějovou linku která by mě přitáhla k obrazovce. To že existuje možnost energii získat zpět ( nebo ji obnovit ) bohužel zapadá do putování nesympatických postav. 1 hvězda za nápad, 1 hvězda za zajímavé lokace ( holka nosí x let na krku flesh klíč aniž by věděla co nosí ? Žádný ingenier se ani nepokusil získat energii nějakou novou metodou ? Energie zmizela , ale šamponu a pracího prášku bude zřejmě i po 15 letech víc než dost. Za 15 let pokryly rostliny budovy do neuvěřitelných výšek. Energie evidentně funguje a existuje dál, ale nikoho nenapadlo zkusit ji vyrobit ? Tomu máme věřit ? A to je jen pár kiksů a nelogických postřehů ) ()

cariada 

všetky recenzie používateľa

Hodně podobné jako Jericho, byť jiná myšlenka, ale stejný výsledek. Svět, kde neexistuje elektřina je hodně divný, vůbec si neuvědomujeme jak moc jsme na ní závislý. První série mě přišla místy hodně absurdní, když hlavní zápletka byl únos kluka a jeho setra jde najít strejdu, který jí prý pomůže. To sledujeme 10 dílů než ho zachrání a aby ho hned v 11. díle v polovině nechali zastřelit mě přišlo hodně ironický. Druhá série, už je o tom jak zabránit vlastencům v ovládnutí celých USA, ale musí získat Texas.. Nejzajímavější je postava Toma Nevila , který je neskutečně hajzl kam vítr tam plášt. Krásná je Charlie. Do toho dle je tu ještě zápletka s energií, kdy nanoti ožijí a začínají lidi ovládat. Seriál má skvělou myšlenku, ale opět jako další seriály skončil po dvou sériích nedokončený. Velká škoda, chtěl bych vědět, jak to bude dál, ale už se to asi nedozvím, škoda.... ()

Galéria (244)

Zaujímavosti (7)

  • Seriál byl kvůli nízké sledovanosti po druhé sérii zrušen. Tvůrci jej však v roce 2015 ukončili čtyřdílnou komiksovou sérií. Komiks tak nahrazuje třetí sérii seriálu. (danielsaf2)
  • Roli Rachel Matheson měla původně hrát Andrea Roth, ale byla později nahrazena Elizabeth Mitchell. (..Lucas..)

Reklama

Reklama