Reklama

Reklama

Balerína

  • Česko Balerína (viac)
Trailer 12

Obsahy(1)

Malá Felicia vyrastá na francúzskom vidieku bez vlastnej rodiny a vášnivo miluje tanec. Spolu so svojím najlepším kamarátom Victorom, ktorý sa chce stať veľkým vynálezcom, vymyslia riskantný plán ako utiecť zo sirotinca. Túžia sa dostať do Paríža, veľkého mesta plného svetiel, v ktorom práve vyrastá Eiffelova veža. Felicia musí zabojovať ako nikdy predtým, prekonať samu seba a poučiť sa z vlastných chýb, aby si splnila svoj najväčší - stať sa primabalerínou v Parížskej opere. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 12

Recenzie (108)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Hezká dávka humoru, hezká dávka lehkého dramatu, trochu toho smutku, ale nakonec pořádná dávka štěstí, se kterou se počítalo, protože tenhle snímek musí mít happy end. Postavy jsou navrženy až moc líbivě, ale prostě mi sedli a hlavní hrdince jsem fandil, aby to s ní dobře dopadlo. Prostředí snímku pomáhá. ()

Kimkong 

všetky recenzie používateľa

Náhodou jsem na to narazil v televizi. Z názvu filmu by se zdálo, že je film pro holky,  ale je pro všechny. Pěkná kresba, slušná hudba. Jednoduchý ale dobře vyprávěný příběh. Děti kterým nebyly do života dobře rozdány karty si chtějí splnit svůj velký sen. Jen cesta nemusí být jednoduchá. Poučný film o tom, že tvrdou píli a s talentem se svůj sen dokáží lidé splnit. Ti co jen dřou utřou. Akční závěr trochu zbytečný. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, že už názov tohto filmu ma odrádzal a asi bude odrádzať aj mnoho iných mužských filmových divákov. Som rád, že som sa nenechal odradiť a konštatujem, že sa jedná o jeden z najkrajších a najrozkošnejších animovaných filmov všetkých čias. Hlavná hrdinka sa stala jednou z mojich najobľúbenejších animovaných postáv. Félicia totiž nie je otravná, ani rozmaznaná, ale rozumovo vyspelá, akoby bola dospelá žena. Animácia je dokonalá, to už je očividné aj z priložených screenshotov. Príbeh i keď je celý film o tom istom, tak nenudí a nemá nejak veľké hluché miesta. Deti to asi baviť nebude, ale teenagerov a starých capov ako som ja určite bude. (2.6.2022) ()

Prometheus69 

všetky recenzie používateľa

Někdy se v životě musíte hodně otáčet aby jste dosáhli svého snu! Baletní Karate kid potkává modermo! Nemám slov.... dokonalé, vtipné, veselé akční... nenucené a Nédisney-afektivní z perfektní choreografii, hudbou, postavami, dějem.. a pihatou zrzečkou v hlavní roli.... nářezné kreslené překvapení tohoto roku. BraVO! ()

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Naozaj milé prekvapenie. Na pozadí smutného príbehu vystavaná v podstate veselá rozprávka so šťastným koncom. Nebol by som povedal, že toto ma môže zaujať, ale cit s akým postavili scenár je dokonalý. Ak ku tomu prirátam slušnú, miestami dokonalú animáciu, tak nejde inak, než vyjadriť spokojnosť. A prečo nie päťka ? Nevyužitý potenciál záverečného betlu nemôže ostať nepotrestaný. Ale rozhodne sa nejednalo o stratený čas. Krásna rozprávka. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Režiséri filmu Eric Summer a Éric Warin zvolili pri nakrúcaní technológiu "motion capture", ktorá vyžaduje náročnú spoluprácu tzv. predhercov. Predlohou im boli skutoční parížski baleťáci. Ich pohyby boli snímané rovno do počítača, kde sa následne premenili do 3D podoby. (classic)
  • Vo filme má Socha slobody zelenú farbu už počas stavby. V skutočnosti je však vyrobená z bronzu a ozelenela až po čase, vplyvom oxidácie. (Astonko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. října 2016 na festivalu Mon ve Francii. (ČSFD)

Reklama

Reklama