Reklama

Reklama

Balerína

  • Česko Balerína (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Malá Felicia vyrastá na francúzskom vidieku bez vlastnej rodiny a vášnivo miluje tanec. Spolu so svojím najlepším kamarátom Victorom, ktorý sa chce stať veľkým vynálezcom, vymyslia riskantný plán ako utiecť zo sirotinca. Túžia sa dostať do Paríža, veľkého mesta plného svetiel, v ktorom práve vyrastá Eiffelova veža. Felicia musí zabojovať ako nikdy predtým, prekonať samu seba a poučiť sa z vlastných chýb, aby si splnila svoj najväčší - stať sa primabalerínou v Parížskej opere. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 4

Recenzie (108)

brumbrum odpad!

všetky recenzie používateľa

Nepozeratelne, sorry. Komplet prenesene modely/mimika/uskrny/povahy... z inych 100 rovnakych rozpravok. Nic osobne, nic svojske, proste copy/paste. Keby to bola prva rozpravka z tejto kategorie, tak je to fajn - a pacit sa bude hocikomu, kto v tom nespozna tu formalnu a obsahovu schemu z inych. Ale takto, po zhliadnuti inych, je to zial zbuchane narychlo, este aj povahy figurok. Nemozem inak ako ODPAD, pretoze som to musel po 15 minutach stopnut a zmazat. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Tak v prvom rade sa zbavím oťaží a napíšem negatíva. Po animačnej stránke je to ľahučký priemer, niečo čo možno ani v kinách bežať nemuselo, pretože sa podobne technicky spracovaných animákov dočkáme aj v TV. Ale samozrejme, nejde o tragédiu. Ďalej scenár, od ktorého snáď ani netrebalo čakať niečo iné, alebo inovatívne, ide si to cestičkami klišé a je to vlastne rozprávka pre celú rodinu, takže vyhnúť sa osvedčeným príbehovým motívom, by si tu asi nikto nedovolil. Toť negatíva, no možno nie v tom pravom zmysle slova. Pozitívum je dobrá nálada samotného snímku, optimizmu na rozdávanie a drajv, ktorý snímok v sebe má. Nebol som uchvátený, ale na tú hodinku aj pol mi to stačilo. ()

Reklama

Vironey 

všetky recenzie používateľa

Obvykle tyhle pohádky na jedno použití neřeším, ale tahle si zaslouží svůj vlastní komentář, neboť to bylo mimořádně debilní. Naprosto tupoučký scénář, který působí, že ho dávala dohromady dvanáctiletá holka - příšerný dialogy, nesmyslný (a hlavně naprosto bezpříčinný) chování postav. K tomu naprosto otřesná animace všech pohyblivých předmětů (lidí, zvířat), pohyby balerín podivně těžkopádné a gumové - taková hopsající polínka na přílož. Od příběhu jsem nic zázračného neočekávala, na druhou stranu jsem doufala v dobře odsýpající vizuálně přitažlivou blbinku, místo toho jsem dostala podivně amatérsky zpracovanou nudu a naprostou debilitu. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Takto nejako má vyzerať rozprávka pre deti ... hlavne teda pre tú dievčenskú časť. Rozveselí, rozosmutní, nájdu sa tam aj darebáci, aj dobráci od kosti, raz sa hlavným hrdinom darí, inokedy majú zlý deň, poučí ... a hlavne ukáže deťom, že sny sa môžu splniť. Hudobne vydarené a DeHaan nahovoril Victora fantasticky. ()

Likan7 

všetky recenzie používateľa

Nepřečetl jsem si obsah, viděl jsem jen zdejší plakát, a musím říct, že nechápu, kterej ťulpas ten plakát vymýšlel. Je naprosto zcestný. Tahle konkrétní scéna se odehrává na úplném konci a nemá absolutně nic společného s příběhem. Ten sám o sobě je na pomezí drama / komedie. Takových filmů přitom známe mraky. Ať už animované nebo hrané. Na Balerínu se pěkně kouká, má sympatické postavy a ok animaci, jenže je zbytečně černobílá a na tam, kde měla skončit a být příjemnou podívanou, se ještě objeví zlá postava a začne skoro až groteskní naháněčka z ranku těch nejdětinštějších kreslených filmů. Tohle se dá ale přežít a i když si za měsíc nevzpomenete, o čem Balerína byla, na 90 minut Vás příjemně zabaví. Nic jiného tenhle film ale ani nechce. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. října 2016 na festivalu Mon ve Francii. (ČSFD)
  • Příběh se odehrává někdy v letech 1887–1889 v době výstavby Eiffelovy věže, protože v několika záběrech je vidět pouze rozestavěné torzo. (noelcoward73)

Reklama

Reklama