Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinu amerického obchodníka Jacka Dwyera (Owen Wilson), ktorá sa presťahovala do juhovýchodnej Ázie, zastihne násilný štátny prevrat. Američania sa ocitnú priamo uprostred krvavého násilia, chaosu, represií, popráv a všadeprítomnej smrti. Z mesta, ktoré čelí útokom nemilosrdných povstalcov, sa zúfalo snažia dostať na bezpečné miesto a zachrániť si život. Nebude to však ľahké. Sú totiž v krajine, kde povstalci okamžite zatknú a popravia každého cudzinca. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (9)

  • Nie je presne jasné, v akej krajine sa film odohráva. Vo filme je možné nájsť viacero náznakov niekoľkých vzájomne susediacich krajín. Rebeli jednaj rozprávajú aj v thajčine aj v khmérčine, niektoré značky a nápisy sú v khmérčine, niektoré sú zase v barmčine. (Real Tom Hardy)
  • Možný dôvod zmeny názvu filmu z pôvodného "The Coup" (v preklade prevrat), je práve to, že rok po natáčaní v Thajsku v krajine nastal prevrat. (Real Tom Hardy)
  • Vojaci v závere filmu kričia na rebelov v angličtine. V skutočnosti by kričali buď vo vietnamčine, khmérčine alebo vo francúzštine. Nikdy však nie v angličtine. (Real Tom Hardy)
  • Filmovalo sa predovšetkým v Thajsku, Kambodži a záverečné scény aj vo Vietname. (MikaelSVK)
  • Hlavnú ženskú rolu si pôvodne mala zahrať Michelle Monaghan, no po tom, čo bolo natáčanie odložené, musela od projektu kvôli tehotenstvu odstúpiť. Nahradila ju Lake Bell. (m.a.t.o.)
  • Geograficky má děj filmu nejblíže ke Kambodži, jehož hlavní město Phnompenh je po řece Mekong skutečně nedaleko Vietnamských hranic. (Tillia)

Súvisiace novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (viac)

Reklama

Reklama