Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinu amerického obchodníka Jacka Dwyera (Owen Wilson), ktorá sa presťahovala do juhovýchodnej Ázie, zastihne násilný štátny prevrat. Američania sa ocitnú priamo uprostred krvavého násilia, chaosu, represií, popráv a všadeprítomnej smrti. Z mesta, ktoré čelí útokom nemilosrdných povstalcov, sa zúfalo snažia dostať na bezpečné miesto a zachrániť si život. Nebude to však ľahké. Sú totiž v krajine, kde povstalci okamžite zatknú a popravia každého cudzinca. (TV JOJ)

(viac)

Videá (18)

Trailer 1

Recenzie (357)

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

Neškodnej thriller, kterej diváka uvrhne zpátky do devadesátých let, kdy byly akční filmy svižný a drsný. Režisér nám s přehnanou ambicí chtěl ukázat trochu šoku, hodně akce a i nějakou tu digitální atrakci. Bohužel na dnešní dobu nemá ale čím překvapit, nebo strhnout, natož pak konkurovat v kinech komerčním palbám za stamiliony. Jednohubka, která by před dvaceti lety mohla být skvělým "áčkem", nemá v současnosti na víc, než televizi. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Prvých 30 minút za plný počet a to napriek Wilsonovej žene mužatke a že si tam ako vzorný otec hádže s dcérami jak s plyšovými hračkami. Nadupaná polhodina bola vystriedaná ale poklesom do šedi a priemeru, čo bolo ešte zhoršené scénami s roztrasenou kamerou, ktoré pri scénach v noci spôsobili totálne neprehľadné situácie. ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Výborné vyobrazenie bezvýchodiskovej situácie. Zároveň sa mi však páčilo, že z toho tvorcvoia nerobili žiadny ďalší HOTEL RWANDA, ale že sa držali v mantineloch trileru (v realite by rodinka prežila tak maximálne prvých dvadsať minút). Brosnan si svoju (vedľajšiu) úlohu zjavne užíva a celé to má slušný spád... Atmosféra cudzej krajiny (Kambodža?) dodáva filmu zdanie presahu... ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"No Escape" v jadre nakoniec celkom dobre funguje. Nemôžem povedať, že by to bol áčkový materiál, no na druhej strane som chcel sledovať našich hrdinov, vedieť ako to pre nich dopadne, a veriť, že sa dostanú do bezpečia. Okrem toho si myslím, že film vie aj vizuálne byť miestami celkom tvrdý, drsný a nekompromisný. Owen Wilson ma skutočne prekvapil. V dobrom. Chytil sa role, ktorá je pre neho veľmi netradičná a dal do toho absolútne maximum. A urobí aj maximum pre to, aby ochránil svoju rodinu. Pierce Brosnan má už svoje najlepšie roky asi za sebou, no napriek tomu si myslím, že jeho prítomnosť je dobrá. A keď sa dozvieme skutočný dôvod toho, čo sa deje... dáva to všetko zmysel a uvedomujem si, že toto sa môže stať kdekoľvek. Najmä ak krajina je schopná ísť politikou tohto krátkeho klipu. Potom to všetko dáva zmysel. Je to film na jedno pozretie, no je to podľa mňa dobrý film na jedno pozretie. Minimálne vie byť klaustrofobický, dáva nám pocit beznádeje a je super vidieť aj to, že sú v tejto krízovej situácii schopní logicky a správne uvažovať. A že sa nájdu aj ľudia, ktorí nemajú úmysly vraždiť cudzincov preto, že sú cudzinci. Z toho titulu film chválim. Hodnotenie: B+ ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

John Erick Dowdle se každým filmem zlepšuje. Tentokráte už hodně dlouho atakuje 4 hvězdičky a kdyby film pokračoval v tempu úvodních 50 minut, tak ji určitě dostal. Owen Wilson roli zvládá spolehlivě a to i přesto že jsme jej v akčním žánru neviděli nějakých 15 let. Brosnan se zde moc neobjevuje. Scéna středu s policií je vynikající. 60% ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (9)

  • Nie je presne jasné, v akej krajine sa film odohráva. Vo filme je možné nájsť viacero náznakov niekoľkých vzájomne susediacich krajín. Rebeli jednaj rozprávajú aj v thajčine aj v khmérčine, niektoré značky a nápisy sú v khmérčine, niektoré sú zase v barmčine. (Real Tom Hardy)
  • Filmovalo sa predovšetkým v Thajsku, Kambodži a záverečné scény aj vo Vietname. (MikaelSVK)
  • Geograficky má děj filmu nejblíže ke Kambodži, jehož hlavní město Phnompenh je po řece Mekong skutečně nedaleko Vietnamských hranic. (Tillia)

Súvisiace novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (viac)

Reklama

Reklama