Reklama

Reklama

Velmi realistická interpretace jedné z nejkrvavějších bitev vietnamské války. (Filmbox)

Recenzie (115)

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Celkom slušný film s tematikou Vietnamskej vojny. čo ma však zamrzelo bol fakt že mnoho aspektov ako napríklad sklony k rasizmu, zlá hygiena, psychické problémy na rozhraní zbláznenia sa boli iba načrtnuté a nie vygradované ako napríklad vo filme Olivera Stonea čata. Takisto samotný boj o "Hamburger Hill" ktorý bol nakrútený perfektne sa mi zdal vždy v tom nesprávnom čase strihnutý a v tábore mi chýbala tá bezmocná beznádej. Až na seržanta som si neobľúbil počas filmu žiadny charakter a to je na veľkolepí vojnový film málo. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Oproti klasikám jako "Apokalypsa" nebo "Četa" méně známý a bohužel také méně povedený válečný film zabývající se válkou ve Vietnamu. Nudné rasistické a protiválečné kecy pronášené topornými herci se střídají s nudnými, krátkými, namastnými a neslanými akčními scénami, kde ty vykecaný topořáci hrdině umírají. Po právu opomíjený film. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Skutočná Vietnamská tragédia. Tento snímok nám ukazuje, ako boli niektoré rozkazy vo vietnamskej vojne absurdné, nezmyselné a úplne zbytočné. Kvôli nim prišlo o život nespočet amerických vojakov. Americká stratégia vedenia vojny tu úplne zlyhala, to už je dnes známe a dokonca aj USA aj keď nerada, to priznáva. Inak je tento film skôr slabšieho rázu. Naviac sa tu dosť často opakujú rovnaké zábery, čo mu tiež nepridalo. Od malička mám rád vojnové filmy s touto tematikou, ale tento za veľa nestojí. Zlý režisér, zlý scenárista, zlé dialógy, zlý český dabing, zlé spracovanie. Asi takto sa dá najlepšie charakterizovať táto vojnová tragédia. Bitka O Hamburger Hill bola jednou z najkrvavejších a najväčších bitiek vo Vietname, ale tu to filmári veľmi zmrvili. Krvi je tu málo, to v reáli to bol doslova "mlynček na mäso!" Dialógy nezmyselné, nič nehovoriace. Scenár katastrofa, čomu sa diviť, keď ho nepísal žiadny skúsený filmár. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Pokud se jedná o samotné prostředí a bitevní scény, tak nemám problém a třeba boje v lijáku byly hodně působivé. Potíž je v tom, že tyto sekvence zabraly maximálně půlhodinu z celkové stopáže. To ostatní bylo o ničem. Svůj podíl má na tom fakt, že Irvin chtěl asi něco říct, ale nevěděl co a už vůbec ne jak a dalším problémem jsou ploché a nudné postavy. když to srovnám s Četou, tak nejen že tu nebyl žádný Barnes, Elias nebo Chris, ale ani O´Neil. Prostě nikdo, komu by se dalo vyloženě fandit, nebo proti komu by jste se mohli vymezit. Vzhledem k relativně vysokému hodnocení je to pro mě docela zklamání. 40% ()

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Pro mě osobně veliké překvapení. Hamburger Hill není v takovém povědomí filmového diváka jako třeba Četa či Olověná vesta, ale docela zdatně oběma i jiným konkuruje. Velice špinavý look (bojuje se prakticky jen v bahně) dokrášluje nádherný chaos v akčních scénách, kdy občas nevíme kdo na koho vlastně střílí (a občas to neví ani sami vojáci), ale přesně takhle se mi to líbí a líbilo se mi to i v Údolí stínů. Akční scény se průběžně prolévají se scénami s klasickou military konverzací, kam scénárista krásně dokázal zakomponovat realitu oné doby prostřednictvím jedné z postav, vyprávějící, proč se vůbec do Vietnamu vracel. Konec je sice strašně urychlený a nezapamatování hodný, stejně jako všechny herecké výkony, to mi však zážitek ani trošku nezkazilo. PS: Philip Glass ! ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (16)

  • Film sa natáčal na Filipínach, podobne ako aj Četa. (Smok)
  • Scéna na konci filmu, v ktorej kráča vojak s obviazanou hlavou ku svojim ponáhľajúcim sa spolubojovníkom, je sfilmovaná na základe reálnej fotky odfotenej počas bitky o Hamburger Hill. (Smok)

Reklama

Reklama