Reklama

Reklama

Velmi realistická interpretace jedné z nejkrvavějších bitev vietnamské války. (Filmbox)

Recenzie (115)

Sancty 

všetky recenzie používateľa

(priblblo sa usmievam) Prvý vojnový film s témou vietnamskej vojny čo som videl. Akoby to bolo včera čo sme na to s otcom čumeli na PRO7 a ja som mu prekladal dialógy. Záhul :) A film? Nemá až takú hustú atmosféru ako Čata a v začiatku občas nudí, ale ako náhle dôjde k samotnému dobývaniu kopca idú všetky nedostatky bokom. Surové vietnamské peklo. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Celkom slušný film s tematikou Vietnamskej vojny. čo ma však zamrzelo bol fakt že mnoho aspektov ako napríklad sklony k rasizmu, zlá hygiena, psychické problémy na rozhraní zbláznenia sa boli iba načrtnuté a nie vygradované ako napríklad vo filme Olivera Stonea čata. Takisto samotný boj o "Hamburger Hill" ktorý bol nakrútený perfektne sa mi zdal vždy v tom nesprávnom čase strihnutý a v tábore mi chýbala tá bezmocná beznádej. Až na seržanta som si neobľúbil počas filmu žiadny charakter a to je na veľkolepí vojnový film málo. ()

Reklama

Thomassi 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch lepších filmů o válce ve Vietnamu. 101. výsadková divize, která se proslavila ve druhé světové válce, bojuje o kopec 937 celých 10 dní s velkými ztrátami a po 11 srážkách ho nakonec dobíjí. Na svoji dobu skvěle natočené bitevní scény, obzvlášť nálety bombardérů byly působivé. Velice se mi líbilo, jak realisticky je to natočené, když se jednotka probojovávala na kopec ve všech těch sračkách. Určitě toto dílo stojí za shlédnutí. ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Žádný klenot mezi válečnými filmy (zvlášť v těžké konkurenci Vietnamu), ale i tak to byl zajímavý příběh uvnitř téhle nesmyslné války, kde dobytí jednoho zbytečného bodu na mapě bylo vykoupeno stovkami mrtvol. Atmosféra byla sice průměrná, ale samotné bojové scény se mi hodně líbily a cením si jich. 70% ()

Orlau32 

všetky recenzie používateľa

Příšerný válečný film. Nemyslím, co do obsahu (bylo to určitě v realu horší), ale jak vůbec lze takovou hrůzu a beznaděj dát na filmové plátno ? Byla to určitě jedna z těch "zbytečných válek", takový ten mlýnek na maso, aby se vyzkoušely nové zbraně a dobylo nějaké území ( v tomto případě kopec), který byl z hlediska důležitosti absolutně nedůležitý a z hlediska územní stratégie Američanům absolutně na 2 věci : na nic a na hovno. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (16)

  • Parašutisti slávnej 101. výsadkovej divízie, známi ako "Screaming Eagles" kvôli ich rozlišovaciemu znaku na ramene (bielohlavý orol s červeným jazykom na čiernom podklade), boli Viet Congom považovaní za obávaných a rešpektovaných protivníkov. Vietnamskí komunisti kvôli tomuto znaku nazvali vojakov 101. divízie "Chicken Men" (Kurací muži) a varovali pred nimi svoje obyvateľstvo. (Smok)

Reklama

Reklama