Reklama

Reklama

Holky plné eko emocí

(študentský film)
všetky plagáty
Krátkometrážny / Dokumentárny
Česko, 2012, 11 min

Obsahy(1)

Tři kamarádky se snaží přijít na to, jak se připravit na konec světa, ekonomickou krizi, život v komunitě a na život jako takový. (Fresh Film Fest)

Recenzie (2)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Mám doma rozpísaný pomerne podrobný scenár aj s kresbami. Ide o dokument o kopaničiarskom undegrounde. Ako žijú ľudia, ktorí bránili košický squat začiatkom 90. rokov proti útokom skínov, žili v Ríme v squatoch, s Jakubom Polákom v Prahe nakladali úlomky tehál a kamene ako výzbroj proti náckom, majú skúsenosti so zakladaním prvých mimobratislavských alternatívnych priestorov (jeden z nich vznikol v prírodnom amfiteátri v budove, ktorá dovtedy slúžila ako jehovisická svätyňa), aktívne podporovali odpierača vojenskej služby, útočili na policajné stanice s molotovými koktejlami (aby vyskúšali, či fungujú), ako prví (a asi jediní) organizovali kluby/krčmy so skutočne mesačným kultúrnym programom (deň čo deň iný program: v nedeľu sa púšťal film, v sobotu bol koncert, v piatok alternatívna diskotéka, prípadne ďalší koncert, vo štvrtok čítanie básní, v stredu bazár, v utorok výstava výtvarná, v pondelok skúška kapiel) O pohľade na dnešok vo vzťahu k ich vtedajším ideálom o živote, slobode, komunite, samote. V čom im dnešný režim pomáha a v čom naopak prekáža? No a potom som si na vimeu kukol Dievčatá plné eko emócií. A videl som, že niekto to všetko vie lepšie a srandovnejšie. Lámem tužky aj perá a teším sa na ďalšie práce režisérky. Veď: načo robiť ten istý koncept dvakrát? ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé filosofické téma. Život v komunitě není pro každého, žádné soukromí...Naštěstí zde není moc ekologického kazatelství a lyriky. ()

Reklama

Reklama