Reklama

Reklama

Černobyľské denníky

  • Česko Černobylské deníky (viac)
Trailer 1

Príbeh skupiny šiestich mladých turistov, ktorých nudia klasické ponukové katalógy cestovných kancelárii a chceli by zažiť niečo naozaj výnimočné, čo sa vymyká bežným dovolenkovým predstavám. Najmú si sprievodcu, ktorý im sľubuje extrémny zážitok - exkurziu do opusteného ukrajinského mesta duchov Pripjať, ktoré je v tesnej blízkosti havarovanej jadrovej elektrárne Černobyľ.
Černobyľ, 1986. Keď vypukla najhoršia jadrová katastrofa v dejinách ľudstva, evakuovaní obyvatelia neďalekého mesta Pripjať nemali čas ani na to, aby si zbalili osobné veci. O 25 rokov neskôr šestica mladých turistov so svojím sprievodcom navštívi Pripjať, aby tu spoločne preskúmali trosky zničeného a zdanlivo opusteného mesta. Keď ich okolnosti prinútia zostať na mieste cez noc, čoskoro zistia, že tu zrejme nie sú sami...
Spoluautorom šokujúceho filmu plného desu a hrôzy je Oren Peli, tvorca, režisér a producent  filmovej série Paranormal Activity. (TV JOJ)

(viac)

Videá (23)

Trailer 1

Recenzie (523)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Dostal som približne čo som čakal, takže neohúrilo ani nenasralo. Obyčajný priemerný radový horor, akých sú tisíce - síce sa odohráva v zaujímavom prostredí, ale napokon z toho nič nevzíde. Áno, partička teenagerov, áno, ostanú niekde visieť, odkiaľ je problém sa dostať, áno, ich sprievodca zmizne ako prvý, čím sú definitívne v prdeli - a pokračovanie je taktiež logické - tma, krik, pobehovanie s baterkou v tme, ale aj tak nie je nič vidieť, čakanie, kedy na nich niečo vyskočí, jeden po druhom miznú atď atď. Záver nezaujal, pretože všetko tu už bolo. Okrem prostredia klišé, ktoré pre mňa znamená akurát ďalšiu fádnu čiarku do počtu. Ale nemal som to problém dopozerať, ani nutkanie to vypnúť, čo sa mi v posledných mesiacoch stáva čoraz zriedkavejšie. ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Z marketingového hľadiska vlastne veľmi chytrý film. Parta málo známych tvorcov a hercov, atraktívny námet s prostredím na ktoré nie je nutné mrhať peniazmi a rozklepaná kamera s úlohou zakryť slabšie masky a zároveň navodiť atmosféru autentičnosti a strachu v scénach, kde sa vlastne nie je čoho báť. Že je to vlastne len v akčnejších častiach neprehľadné, málo napínavé a nelogické už len samotným námetom, pri porovnaní rozpočtu a tržieb nikoho z kompetentných osôb trápiť nebude. ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Pseudokumenty díky vizuální stránce opravdu můžu a tvůrčí pokusy o realistické vyznění příběhů si užívám. "Černobylské deníky" mohly být dalším opravdu povedeným kouskem do této dnes už bohužel uvadající skupiny snímků ale i přesto, že prostředí Černobylské elektrárny vytváří tíživou atmosféru samo o sobě, amatérským tvůrcům se z daného tématu nepodařilo vyždímat víc než partu nesympatických, prkenných herců, kteří se s kamerou pohybují po depresivním prostředí a nechávají se postupně "něčím" likvidovat. Stačilo málo (říká se tomu tvůrčí talent) a mohlo se jednat o opravdu kvalitní snímek ale dejte peníze packalům a vytvoří vám nemastný a neslaný zmetek. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $18,119,640Tržby Celosvetovo $38,380,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $892,159 //počet predaných kusov 40,333Tržby za predaj DVD v USA $4,132,572 //počet predaných kusov 275,891║ no čakal som väčšiu filmovú hrôzu na to že to produkoval Oren Peli, lebo jeho Paranormal Activity za moc nestáli, v tomto prípade to ma aspoň ako takú atmosféru vďaka vybraným lokáciam, občas dobré napätie, hlavne keď sa veľký medveď vyrúti chodbou v paneláku... ale mohlo sa aj tak z toho vytrieskať ďaleko viac /35%/ ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Videl som prilis vela hororov na to, aby som dal tomuto viac hviezdiciek, ako 2 **. Atmosfera bola celkom fajn, ale ked sa konecne zacalo nieco diat, trvalo to asi len poslednych 20 minut a bol koniec a o amaterskej kamere ani nehovorim. Takze u mna tak na jedno pozretie a staci. _________ Ingrid Bolsø Berdal - (Zoe) +++ Dimitri Diatchenko - (Uri) +++ Olivia Dudley - (Natalie) +++ Devin Kelley - (Amanda) +++ Jesse McCartney - (Chris) +++ Nathan Phillips - (Michael) +++ Jonathan Sadowski - (Paul) +++ Hudba: Diego Stocco +++ ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (16)

  • Budova, ze které skupina pozoruje v dáli elektrárnu, je 5patrový dům nacházející se pár desítek metrů od kolotoče. Ten se však ve skutečnosti nachází vzhledem k elektrárně ve vzdálenější části města a okolní stavby se nenachází v takové blízkosti. I kdyby byl, výhled by znemožnovaly další budovy a porost. (Adrai)
  • Film nebol premietaný pred kritikmi. (ShortyIC)

Reklama

Reklama