Reklama

Reklama

Turbo je obyčajný malý slimák, ktorý má veľký sen. Žiť život slimačím tempom ho nebaví, túži po oveľa vyššej rýchlosti. Neustále trénuje, až jeden meter dokáže "zabehnúť" za sedemnásť minút. To ho však postupne vylučuje zo slimačieho spoločenstva. Medzi slimákmi sa totiž nenosia veľké sny a veľká rýchlosť, významnejším ukazovateľom sú odpracované hodiny na hlavnom zdroji obživy, teda na rodnom paradajkovom stromčeku. Turbov brat Čet, ktorého krédom je „bezpečnosť na prvom, poslednom aj všetkých ostatných miestach", má svojho brata rád, ale zároveň sa obáva, že Turbova posadnutosť rýchlosťou ho raz privedie do nešťastia. Jeho najhoršie obavy sa naplnia vo chvíli, keď Turbo opustí rodnú paradajku a vydá sa do sveta, aby si splnil svoje sny o vyššej rýchlosti. Osudové stretnutie so špeciálne upraveným motorom nadupaného športového auta zmení jeho slimačiu molekulárnu štruktúru a vďaka tejto podivnej nehode získa Turbo superschopnosť - neuveriteľnú rýchlosť. V tej chvíli sa prestáva pohybovať slimačím tempom a ako neónová strela sa rúti ulicami Los Angeles niekedy aj tristokilometrovou rýchlosťou. Ale aj keď je Turbo nabitý turborýchlosťou, nedokáže utiecť Titovi, spolumajiteľovi kalifornského stánku s rýchlym občerstvením, ktorého koníčkom a veľkou vášňou je organizácia slimačích pretekov v nákupnom centre Starlight Plaza. Tito ihneď spozná Turbov potenciál a zaradí ho do svojej stajne medzi „Slimačích jazdcov" s ulitami, ktoré pripomínajú závodné mini autíčka. Títo drsní slimačí pretekári sa s Turbom spriatelia a spoločne sa vydajú na cestu plnú dobrodružstva, pretože rýchlika Turba obyčajné slimačie preteky neuspokoja. Na ceste za svojím snom si Turbo uvedomí, že ťažko uspeje sám bez pomoci druhých. Keď pomôže splniť malé sny svojim kamarátom, tí mu pomôžu na oplátku splniť jeho najväčší sen – zvíťaziť na slávnych pretekoch Indy 500, kde budú jeho súpermi ozajstné autá. (TV JOJ)

(viac)

Videá (56)

Trailer 3

Recenzie (333)

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Povedený animák o šnekovi, který má sen si zazávodit na Indianapolis 500. Při nezaviněné nehodě získá potřebnou rychlost a může se pokusit si splnit sen. Já jsem se celkem bavil, navíc já se rád dívám na závody aut a tady to fakt dobře natočili. I hudba ve filmu byla velice dobrá. Jediné negativum je ten konec závodu, ten byl fakt přizpůsoben dětem, ale jelikož film je určen především jim, tak se to dá pochopit. ()

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Půl světa drží smutek za podřadného herce, jež vnikl do dlouhodobé paměti náctiletých pouze tím, že se kamarádil s vyholeným trpajzlíkem z Ereboru a provozoval zběsilé honičky po uličkách tokijských. A právě tento exot náležitě prezentuje, že film se nerovná realitě (jinak by z rozmrdaného auta po nárazu do stromu v rychlosti 160 km/hod vyskočil s devítkou u pasu a naskočil by do nedalekého Shelbyho, aby dopronásledoval ten tank, jedoucí alespoň osmdesátkou). A jak to souvisí s hlemýžděm, jež se ponořil do motor zrychlující směsi, aby následně vyhrál komerční show v Indianapolis? No přece ten Pan (Bílý) Chodec může dělat pitominy ve druhém pokračování! Jeho příznivci budou ronit slzy nostalgií a plešoun bude hrdě říkat - to je můj brat, pretekár! 75% Celosvětový výdělek k 6. 1. 2014: $282,570,682, což je 2,09 násobek budgetu..........343. nejvýdělečnější snímek historie ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Turbo skrýva prekvapivo veľké možnosti a s príbehom pracuje zaujímavo. Ako spojiť ten najpomalší svet s tým úplne najrýchlejším? Autorom sa núkalo viac možností a sám som pri sledovaní odhadoval trošku iný vývoj príbehu, ale vo výslednej podobe dokáže upútať malých i veľkých členov rodiny a najmä prezentovať to, čo máme na animovaných filmoch radi - skvelú zábavu pre všetkých najmenších a dostatočné množstvo vtipov i narážok pre náš starších. Postavičky sú viac než zaujímavé a mrzí ma, že som si nemohol film vypočuť v anglickom znení. Samuel L.Jackson, Michelle Rodriguez, či Snoop Dogg sú dostatočnou motiváciou, aby som túto chybu napravil. ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Jedná se o docela originální námět s hezkou narážkou na Madagaskar. Ze začátku mě to bavilo a Turba jsem si zamilovala od první chvíle a velmi jsem s ním soucítila, pak už to postupně klesalo a přestávalo mě to bavit. Beru to jako průměrnou pohádku od DreamWorks, ruku na srdce mají daleko lepší. Nicméně, občas jsem se u toho zasmála a jsem si jistá, že v budoucnu se na to někdy podívám. ()

Carol Pifková odpad!

všetky recenzie používateľa

Nemôžem tomu uveriť ale ja dávam rozprávke odpad! To bola tak neskutočná sračka, že to nie je ani možné a ťažko uveriteľné, že môže niečo tak neskutočne nudné a nezáživné vzniknúť. Áno, pár krát tam bol u mňa náznak veľmi decentného smiechu, ale to bol tak sakra decentný úchecht, že to skôr znelo, že mám zaseknuté sople v krku. Ja ani neviem kvôli čomu by som mala dať z milosti jednu hviezdičku. Možno kvôli tomu, že to bolo krátke. Nieeeeee, nedám tomu jednu hviezdičku aj keby mi 100 slimákov lezie po tvári a svojimi očami by ma boxovali. Sračka. A už som spomínala, že je to sračka? Vedela som, že je to slabé, ale som naozaj šokovaná, že to má až ,pre mna neskutočných, 68%. Ja budem mať asi dávivý reflex. Neskoro už ho mám musím vyčistiť klávesnicu. Keby chcem niekoho umučiť k smrti asi mu to pustím. ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (5)

  • V útrobách studia Dreamworks byla neustále zaparkována americká formule organizace IndyCar, aby měli tvůrci okamžitý přístup k závodním vozům. (Dr Lizal)
  • Úradujúci šampión organizácie IndyCar Guy Gagné je výstižne pomenovaný podľa francúzskeho slova "(Avoir) Gagné", čo je v danom jazyku príčastie minulé od slovesa "vyhrať". (odmocnina)
  • Netradičně je v animovaném filmu použita opravdová značka elektroniky, konkrétně značku HP, jejíž logo je vidět na laptopech, které se ve filmu objeví. (dandislav1991)

Reklama

Reklama