Reklama

Reklama

Mladý učiteľ výtvarnej výchovy Kang In-ho zo Soulu prichádza do Mujinu učiť sluchovo postihnuté deti. Prvé, čo si všimne, sú zvláštnosti na deťoch, ktoré učí. Neskôr zisťuje, že deti fyzicky i sexuálne zneužívajú učitelia a aj samotný riaditeľ akadémie. Aby hrôzy v škole zastavil, spojí sa s aktivistkou za ľudské práva a spoločne s ňou chce tajomstvo akadémie zverejniť. Celá situácia je však zamotanejšia než sa na prvý pohľad zdá a na odhalenie čakajú ďalšie temné tajomstvá... (sochoking)

(viac)

Recenzie (246)

PinokKio 

všetky recenzie používateľa

Spravedlnost světem vládne. Tenhle film dokazuje, že svině jsou prostě všude, nejen u nás. Je jedno, jestli si někde (ne)nápadně grossujete prachy bokem nebo si hrajete s pindíkama školou povinnejch, prostě stačí mít konexe .. a jupyyy, svět je nádhernej. Možná vám na to nějakej trouba přijde, ale dobrý, nikdy nemůže být tak zle. Stejně jako v tomhle filmu. Člověk se prostě u těch asiatů happyendu nedočká.. ()

dawe04 

všetky recenzie používateľa

Asi třetí film (nevěřte mi), který mi bez tlačení na pilu několikrát vehnal slzy do očí, bez mučení přiznávám. Velice silná látka, která více či méně kritizuje veškeré současné neduhy moderní společnosti od odcizení rodiny, přes justiční systém až po úplatkářství. Hlavním tématem je však zneužívání dětí, které je vykresleno až děsivě realisticky a opravdově. Výborně prokreslené postavy, hlavně morální dilema hlavního hrdiny, který se zpočátku chová jako srab a váhá mezi spravedlností a životní jistotou. Nejen Korejci prostě melodramata umí podat tak působově. ()

Reklama

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Toto bol prvý film, s podobným námetom, pri ktorom som neplakala...Otázka je prečo? Počas celého filmu som bola tak neuveriteľne nahnevaná a vytočená a pocit bezmocnosti vo mne stúpal ako keď idete vo výťahu. Príbeh posilnený faktom, že je podľa skutočnej udalosti bol natoľko zaujímavý, že som dokázala prehliadnuť fakt, že nepozerám filmy, v ktorých sa ubližuje deťom. Nemala som čas sa na tým zamýšľať. Myslím, že herci mladiství a aj dospelí v tomto filme odviedli také herecké umenie aké som dlho nevidela. Dvojičky, úžasný pán učiteľ či všetky tri deti. Je to skoro 10 hodín, čo som videla ten film, no neviem prestať na to myslieť. Úžasné, smutné, znepokojujúce. 100% (pravdaže pri filme som neplakala ale o pol hodinu neskôr som sa pustila do fňukania, no čo, ja sa asi v tomto ohľade nezmením) ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Učiteľovi stvárnenému hercom, ktorý vyhral casting na mladého dilina s dobrosrdečným výrazom v tvári, nedochádza, že sa niečo deje, keď vidí modriny. Netvári sa ani len prekvapene, keď jeho kolega v zborovni facká žiaka tak, že by z toho mal otras mozgu aj trojhlavý drak. Jemu to dojde, až keď pracovníčka školy strká dievčatku hlavu do pustenej práčky. Po takom úvode sa už film dal ťažko brať vážne, aj keď na určitý priemer by to v porovnaní s prvou tretinou vytiahol. ()

iamek 

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelně silný příběh podle skutečné údalosti. Silný příběh automatický nezaručuje kvalitní film. Jenže Dogani je kvalitní po všech stránkách. Od hereckých výkonu ať už dětí nebo učitele, po skvělou práci kamery a hlavně bezchybného scénaře a režii. Hlavně je neuvěřitelné, že se něco takového vůbec děje a samotný verdikt soudu nemá smysl komentovat. nejen naše soudnictví je totálně v prdeli. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (3)

  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)
  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)

Reklama

Reklama