Reklama

Reklama

Mladý učiteľ výtvarnej výchovy Kang In-ho zo Soulu prichádza do Mujinu učiť sluchovo postihnuté deti. Prvé, čo si všimne, sú zvláštnosti na deťoch, ktoré učí. Neskôr zisťuje, že deti fyzicky i sexuálne zneužívajú učitelia a aj samotný riaditeľ akadémie. Aby hrôzy v škole zastavil, spojí sa s aktivistkou za ľudské práva a spoločne s ňou chce tajomstvo akadémie zverejniť. Celá situácia je však zamotanejšia než sa na prvý pohľad zdá a na odhalenie čakajú ďalšie temné tajomstvá... (sochoking)

(viac)

Recenzie (247)

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Pobuřující film s tématikou pedofilního zneužívání hluchoněmých dětí. Ano, vrchol hnusu, opovržení a lidského odpadu. To vše podtržené příběhem podle skutečné události, naspeedovaný korupčnicko-papaláškou slepotou spravedlnosti. Obsahově humus nejvyššího kalibru, který by si plnou palbu zasloužil, no díky zdejší asijské filmařině zůstanu stupínek pod vrcholem. Emočně srovnatelné například se Zlem mezi námi. 85% Update: Po Spotlightu zvyšuju na plnej. 90% ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Pán riaditeľ nemôže zneužívať deti, veď je to dobý kresťan! Hrozne ťažko sa mi hľadajú slová, ktoré by vyjadrili silné pocity, ktoré vo mne film vyvolal. Všeobecne sú snímky zaoberajúce sa súdnym sporom veľmi silné a emotívne vypäté. Kde sa však divákove emócie dostanú pri sledovaní procesu ohľadne sexuálneho zneužívania a týrania detí? A kde sa dostanú ak sa jedná o postihnuté, a už tak osudom ťažko skúšané deti? Juhokórejci si vzali na svoje plecia obrovské bremeno. Až odporne skutočný príbeh, ktorý pohne hádam každým. Bravúrne herecké výkony, chladná atmosféra a výborná hudba dokresľujú príbeh plný krutosti a neprávosti. Samotné scény týrania či zneužívania vo mne doznievali ešte dlho po projekcii. Zvrátene nádherný klenot. Moja "hviezda navyše" za skutočný príbeh sa nedostala ani k slovu. ()

Reklama

Maq 

všetky recenzie používateľa

Fantasticky nadhodnocený film. Jsem si jistý, že hodnotitelé vyjadřují spíš svůj politický postoj. Umělecky je totiž film průměrný. --- Mám rád děti. Opravdu. A utrpení dětí, jediných nevinných v tomto hloupém světě, mě snadno rozhořčí a dojme. Při sledování tohoto filmu jsem však zůstal v klidu. Jsem přesvědčen že Asiatům chybí humanistické dědictví Západu a že je to poznat. Proto jsou při vyjadřování idejí - byť jako v tomto případě pozitivních - vlastně prosťáčci, začátečníci. Přestože mezi Korejci je spousta křesťanů, myšlení se tak rychle nemění a korejská společnost zůstává zřetelně konfuciánská. Právě a jedině tuto skutečnost film přesvědčivě dokumentuje. --- A že jde moje hodnocení proti proudu a naopak tolik místních diváků je nadšeno? Snadné vysvětlení: my Evropané sice to dědictví máme, ale poslední dobou blbnem. Čím dál míň z nás je v sobě ještě nosí. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Asi je to osud, ale v poslednom čase sa predo mňa dostáva veľa filmov, ktoré majú vo svojom kontexte rovnakú vec. Boj proti nespravodlivosti. Už neraz som písal, že je to kreténstvo ( v tom čo najslušnejšom výraze slova ), ktoré je dnes v móde, masy proti tomu nemajú šancu a rôzne štátne príslušenstvá a inštitúcie, legálne a v rámci zákona porušujú všetko, čím je svet svetom. A čo je najhoršie, nedá sa proti tomu urobiť nič, čo by ublížením pomohlo utíšiť ich bolesť. A podobne je to aj v tomto strhujúcom snímku, ktorý vás prinúti minimálne porozmýšľať nad tým, ako zmeniť tento nezmyselný a ľudsky zdegradovaný svet. Raz sa to podariť musí! ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Neviem, či niečo dokáže v ľuďoch vyvolať silnejšie emócie a väčšie zhnusenie, než sexuálne zneužívanie detí, zvlášť keď sú navyše postihnuté. Pri sledovaní filmu na mňa ale táto téma až tak nezaberala a nemyslím, že je to tým, že v správach sú prípady zneužívania detí tak časté, že by som sa voči tomu nejako emocionálne obrnil. Nie až tak dávno pri sledovaní podobnej témy v ďalšom kórejskom skvoste Sowon, ma to chytilo podstatne viac. Tým nechcem povedať, že by tento film bol zle natočený, samotné scény zneužívania sú dosť drsné a zhnusenie pri nich pocíti každý, kto nie je pedofil, no viac ma tu chytila za srdce téma márneho boja za spravodlivosť proti mašinérii ľudí, ktorí majú v hodnotovom rebríčku vyššie peniaze a kariéru než nejakú pravdu a spravodlivosť. Proste korupcia a styky na vyšších miestach dokážu zvíťaziť nad všetkým a zdá sa, že to takto funguje úplne všade. Čo je to najsmutnejšie posolstvo celého filmu. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (3)

  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)
  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)

Reklama

Reklama