Reklama

Reklama

Mladý učiteľ výtvarnej výchovy Kang In-ho zo Soulu prichádza do Mujinu učiť sluchovo postihnuté deti. Prvé, čo si všimne, sú zvláštnosti na deťoch, ktoré učí. Neskôr zisťuje, že deti fyzicky i sexuálne zneužívajú učitelia a aj samotný riaditeľ akadémie. Aby hrôzy v škole zastavil, spojí sa s aktivistkou za ľudské práva a spoločne s ňou chce tajomstvo akadémie zverejniť. Celá situácia je však zamotanejšia než sa na prvý pohľad zdá a na odhalenie čakajú ďalšie temné tajomstvá... (sochoking)

(viac)

Recenzie (247)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $30,995,000▐ silná chladná dráma odohrávajúca sa podľa skutočných udalostí a hlavne dosť smutná, opäť zrkadlo spoločnosti ako sa vie pekne všetko ututlať, v rámci zobrazenia tejto duševnej a fyzickej tragédie dosť silné až odpudivé, hrôza čoho sú ľudia schopný a že kresťania, ha-ha-ha, fakt smutné /80%/ ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Kang in-ho prichádza zo Soulu do malého mestečka Mujinu, aby učil na škole pre postihnuté deti. Váčšina študentov je hluchonemých, pochádzajúcich z neúplných rodín, ťažkým sociálnym zázemým či úplný sirotkovia. K týmto deťom treba pristupovať so špecifickým prístupom. Kang sa na svoju novú životnú skúsenosť nesmierne tešil. No to, čo ho postretne si nepredstavoval ani v najhoršom sne. Prejavovať svoje názory k tomuto filmu nemá žiadny zmysel. Pokiaľ sa Vám tento snímok dostane pod kožu, jediné čo budete pociťovať je obrovská zlosť. Tento film rozhodne nie je pre každého. Nechápem ako mohli s deťmi natočiť takýto film a ako ho VÔBEC točili ... ()

Reklama

-Ravee- 

všetky recenzie používateľa

Téma filmu je výjimečně silné a společensky naléhavé. Jakožto západního diváka mě ale ubíjela korejská dramaturgická estetika a pekelné přehrávání, které je zde i na korejské poměry extrémní. Tolik důležitá autenticita pro filmy založené na skutečných událostech je tedy ihned tatam. Na druhou stranu jsou zásadní momenty násilí natočeny naprosto bez skrupulí a západní tvůrci by si podobné scény do mainstreamové tvorby dovolit rozhodně nemohli.. ()

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Spíše než uměleckou, má tento snímek hodnotu výpovědní, a to o stavu světa - hrůza domyslet, kolik ještě tak strašných lidí zabírá místo na planetě a jak slepota spravednosti přináší další tragédie do životů těch, kteří se snaží s tímto zlem bojovat... Burcující a otřesné svědectví úrovně člověka 21. století. Tfuj! ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Asi je to osud, ale v poslednom čase sa predo mňa dostáva veľa filmov, ktoré majú vo svojom kontexte rovnakú vec. Boj proti nespravodlivosti. Už neraz som písal, že je to kreténstvo ( v tom čo najslušnejšom výraze slova ), ktoré je dnes v móde, masy proti tomu nemajú šancu a rôzne štátne príslušenstvá a inštitúcie, legálne a v rámci zákona porušujú všetko, čím je svet svetom. A čo je najhoršie, nedá sa proti tomu urobiť nič, čo by ublížením pomohlo utíšiť ich bolesť. A podobne je to aj v tomto strhujúcom snímku, ktorý vás prinúti minimálne porozmýšľať nad tým, ako zmeniť tento nezmyselný a ľudsky zdegradovaný svet. Raz sa to podariť musí! ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (3)

  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)
  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené