Reklama

Reklama

Sezóna zabíjania

  • Slovensko Súboj zabijakov (viac)
Trailer 2

Benjamin Ford (Robert De Niro) je americký vojnový veterán z bývalej Juhoslávie. Už niekoľko rokov žije v ústraní vo svojej horskej chate, kde sa pokúša skryť pred vlastnou minulosťou. Jedného dňa sa však kvôli bolestiam nohy vyberie do mesta po lieky. Počas cesty sa mu pokazí auto. V tú chvíľu vyjde z lesa neznámy muž a auto mu ochotne opraví. Je to bývalý člen srbského trestného komanda Emil Kovac (John Travolta). Ten zosnoval plán pomsty za guľku do chrbta, ktorú mu počas vojny uštedril Ford. Snáď len kvôli tomu, že prežil sa cíti byť vyvolený a pristúpi k úlohe samosudcu, rovnako ako pred rokmi Ford ako americký vojak v Juhoslávii. V prostredí odľahlých divočín Apalačského pohoria spoločne otvárajú staré rany a odhaľujú dlho skryté tajomstvá. (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (371)

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Ale jo, u mě dobrý ... Za málo peněz hodně muziky (dva honořáře a úplatek ochráncům přírody ..). Oldschoolový pomalý, dusný, exploitační survival thriller. Duel dvou perfektně vycvičených bývalých vojáků v rozhlehlých lesích Apalačských hor. Už příroda je super. Drsný souboj mezi frajery mezi herci je fakt paráda a konečně jsem se u filmu pořádně bavil. Je to sice takový malý, komorní akční thriller, ale je to dobré, kvalitní a potěší. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Do belgických lesů za penzijním připojištěním. V lese, jo, v lese na jehličí, si penzisté Travolta s De Nirem proti sobě rádi akčně zacvičí. A režisér, který to všechno točil skrytý za trnkovým keřem se nakonec nevydal po pytlácké stezce a vzal to rovnou čarou pod Jezevčí skálu. A souboj o nejzvadlejšího ptáka v lese může začít aneb každý chvilku v lese tahá pilku. Travolta loví De Nira a pak zase De Niro loví Travoltu. Souboj to bude napínavý, posléze mírně stereotypní, jeden se bude snažit přechytračit toho druhého a akční manévry v naturalistickém podání si divák užije do sytosti a také se občas objeví sekvence ve které budou oba protagonisté tak trochu zmateně před divákem kličkovat jako vyplašená lesní zvěř. Travolta se ve své další šílené herecké kreaci nebál být ještě ošklivější, než ho známe z jiných namaškařených rolí a v kombinaci se směšným srbským přízvukem vytvořil bizarní postavu traumatizovanou minulostí. De Niro hraje s podmračeným kukučem x - tou variaci svých postav, která se kupodivu v jeho podání nedá označit za obehranou a v podstatě rozporuplné postavy mu jdou nejlépe. Jen ta psychologie postav zakopla asi o bludný kořen a do filmu se už nějak nevešla. Ono ani od akčního harcovníka Marka Stevena Johnsona nějaké psychologické výlevy nelze moc očekávat. Sází na akci a film sice roztahuje zápletku až do utahání, ale je to tak zručně natočené, až se to přehoupne ke konci, který mezi vynalézavé nepatří. Ve výsledku jsem se s těmito lesními manévry dobře bavil, ale Travolto s De Nirem pro jistotu nelezte už do belgických filmů sic jsou vám vaše kariéry drahé. To penzijní připojištění za to nestojí. Mé hodnocení: 80% ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Ťažký duševný súboj medzi striedmymi 2* a slabošskými 3* na úrovni 50%. MSJ vie natočiť peknú prírodu, to sa musí nechať, ale v chladnokrvej story o strete dvoch veteránov, ktorí si to rozdajú "na život na smrť", a u ktorého očakávate brutálny progresívny survival, je to málo. Hlavne keď akciu, prenechanú z nepochopiteľných dôvodov laminátu a pružným kusom dreva, s ktorými by som dal scenáristovi preplesk, zahrabe pod haldy nezáživných, obohraných vykecávačiek o krutosti a nezmyselnosti vojny, čím všetkým si museli prejsť a koľko ďevočiek pri tom znásilniť. Fakt to ešte niekoho vôbec zaujíma? Aspoň že je tam občas slušná výplňová brutalitka, ale keďže som nikdy nevsádzal na brutalitu ako nosný dejový prvok, môžu sa z tých nezáživným konceptom rádoby drsného manhuntu v pekných lesíkoch nechať pochovať aj s tou Travoltovou falošnou briadkou. Samozrejme nechýba priteplený happyend, pretože v hollywoodskom scenári nemôže ani jeden z takýchto extra klasa hercov zomrieť! Aspoň, že to utrpenie netrvalo dlho. Asi jediná skutočne zaujímavá vec na filme je okrajové, nenápadné odkazovanie na vojnovú snímku Lovec jeleňov, kde si hlavnú rolu zahral práve De Niro. 40% ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Páčia sa mi všetky tunajšie komentáte o béčkovosti. Ale ono je to úplne rovnaké béčko ako bol napr. ŠTVANEC či NA OSTRIE NOŽA. Čiže dvaja chlapi si idú po krku. Chybou je, že tu to tým najlepším začína (prvé stretnutie, začiatok lovu, prežitie v divočine...) a postupne súboj stráca šmrnc. A pri tom by stačil jeden finálny súboj na nože a bolo by... Obaja herci, krásna krajina a napokon solídny (myšlienkový) záver mi stačili na znesiteľnú outdoorovú zábavu... ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne slušný film. Naháňačka v lese bola slušná, ale mohla byť dramatickejšia, napínavejšia, niektoré scény veľmi dobré. Robert De Niro s Johnom Travoltom boli výborní. Neviete či je niekto zlý, alebo kto je horší - obaja urobili zverstvá. Proste naháňačka dvoch zabijakov, z ktorých ani jeden nie je správny. Travolta posledné roky hráva poriadnych drsniakov, nikdy som ho nebral ako akčného herca. Mám ho už od detstva zafixovaného z filmov Kto to hovorí, kde bol skvelý alebo aj vo filme Pomáda. Je to dobrý film, ale zase nič prevratné. Vtip od De Nira na záver veľmi podarený. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (6)

  • Okrem viacerých miest v americkom štáte Georgia prebiehala menšia časť natáčania aj v metropole Bulharska, v meste Sofia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2013 na FF v Karlových Varech. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené