Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Heaven je krásný, čistý příměstský ráj. Každý blok je obklopen zelenými stromy a tvořen krásnými řadovými domy. Lidé se zde volně pohybují a dělají, co se jim zlíbí, pokud dodržují jedno jednoduché pravidlo: nekomunikovat s tou Zlou přebývající na druhé straně obrovské zdi, která obklopuje město a je pod neustálou ostrahou vojáků s plynovými maskami. Vládce města jménem Caine, jehož podobizny jsou na stěnách po celém městě, chce, aby ho občané milovali a důvěřovali mu. Malé dítě se stává posedlým zdánlivě rostoucími hejny černých ptáků, kteří obývají město. Jednoho dne, poté co jednoho z nich honí, objeví se mluvící kotě se zlomenou nohou a prosí Mariuse a jeho spolužačku Eden, aby mu pomohli prolézt dírou ve zdi. Děti se rozhodnou to udělat a ono se jim odmění zářivě barevným ovocem rostoucím divoce na druhé straně zdi. Snědí ho a kotě je dovede k té Zlé, která se jim pokusí osvětlit zakázané znalosti, které před nimi Caine skrývá. (hajdano)

(viac)

Recenzie (5)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to až také dobré, čakal som viac. Keď to porovnám s predchádzajúcim snímkom Where the Dead Go to Die, obsahovo mi to prišlo zaujímavejšie a tvorcovia si konečne dali aspoň záležať na dabingu, no na druhej strane žiadna úchyláreň. Jimmy vytvoril celkom zaujímavé svety mestečka "Heaven", ktorý vykreslil čiernobielo, kde sex neexistuje a deti sa rodia celkom vtipným spôsobom, a potom pekla za múrom, čo je farebný svet, kde sa deje logicky niečo celkom iné. Dve deti vstúpia do pekla a niečo si z neho odnesú do svojho sveta, takže sa začne čiernobielo-farebný bordel. Scénka s bojazlivým oteckom, tehotnou mamičkou, prvým sexom a následným pôrodom pobavila. Ináč je to tradičný halucinogénny animák, v ktorom sú čiernobiele pasáže spracované celkom pekne, no akonáhle divák vstúpi do toho pekla, tak mu z tých prehnane pestrých farieb čoskoro začne hrabať a sleduje sa to dosť ťažko. Mimochodom, je tu do detailov veľmi zaujímavo vykreslené stvorenie sveta, v ktorom Boh stvoril ženu, aby si mal s kým zatrtkať. To by ma v živote nenapadlo :-) ()

Dellamorte 

všetky recenzie používateľa

Jimmy není tak úplně filmařsky kompletní a to mi sedí. Na popud "peklaznalých " som sekla investície do DVD a oplatilo sa. Ten colorit mi zpočátku clonil, no pak sem splynula s celou tou deviancí a nabrúsená "kinoarmatúra" zážitok len umocnila. Určite nie pre každého, ale subject tak ako aj bonusy OK ! ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Tak mám za sebou další nářez od Jimmy ScreamerClauze. K tomuhle kousku mi dopomohl uživatel cunesk8 za což mu tímto ještě jednou děkuju. Ikdyž mě Jimmy ScreamerClauz ani v nejmenším nezklamal jeho "Where the Dead Go to Die" zůstává nepřekonáno. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

To, že doteraz, najlepší film ktorý som v roku 2016 videl, bude animák (aj keď animák ako žáner k tomu vôbec nesedí) by som ešte donedávna vyvrátil. No, môj obľúbený animátor Jimmy ScreamerClauz ma týmto jeho dielom dostal do kolien. Jeho klasickú zvrátená animáciu akoby vyvrhnutú z pekla, ktorou je taký známy, teraz okorenil ešte zaujímavejším príbehom plním myšlienok a sarkastickým pohľadom na hierarchiu, vieru a stratifikáciu v spoločnosti. ScreamerClauz nám predstavuje svoj vlastný svet plný konzervatizmu a totalitného systému. V meste Heaven ktoré sa výzorom takmer nelíši od klasického Amerického malomesta, Vládne mier a silný konzervatizmus ktorý ovládol Vodca Caine. Ide akoby o taký svojrázny pohľad na komunizmus, médiá a tlač sú ovládané, deťom gumujú mozgy už v škole, a poriadok udržuje ozbrojená stráž, ktorá kontroluje mesto. Toto mesto je obkolesené obrovskou stenou, za ktorým vraj prebýva zlo. Prekročiť túto stenu je najväčší zločin. Ľudia v tomto mestečku sú silne konzervatívny. Medzi mužom a ženou existuje fyziologický rozdiel ale nemajú pohlavné ústrojenstvá, deti si môžu adoptovať keď im to Caine schváli. Takto si jedna rodinka adoptuje malého Mariusa. Raz sa tak tento chlapček prechádza so spolužiačkou menom Eden a náhodou natrafia na dieru v stene. Za stenou sa nachádza mačička ktorá prosí o pomoc. Najprv majú strach a nechajú ju tam no svedomie ich po chvíľke presvedčí a ešte v tú noc sa pre ňu vrátia. Mačička im za odmenu ukáže farebný svet za stenou a dá im ochutnať z psychotropného ovocia. Naspať sa však vráti v poriadku iba Marius, dievčatko zostalo infikované a začne šíriť skazu po celom meste. Snímka predstavuje komplexný príbeh vzniku tohoto fiktívneho sveta. Od počiatku prvého boha až po moment stavby steny. Snímka je parádne ozvučená a dabing tiež úchvatný. Postavu policajtov napríklad daboval rapper MC Cumblood jeden z mojich najobľúbenejších. Myslím, že by som to neodporučil nikomu z mojich známych ale je to rozhodne unikátna vec. ()

JamesSi

všetky recenzie používateľa

Nutno asi říct, že každý má své hranice brutality/goreu/sexu ve filmu. Moje hranice byla zhruba padesátá minuta filmu When Black Birds Fly. A to jsem zvládnul (a užil si) filmy jako Violance Voyager nebo Pink Flamingos. Takový slušný náhled do ScreamerClauzovi psychiky. Doufám, že se z toho ve svých filmech "vypíše" a nehodí nějaké své představy do současnosti. Film se odehrává v městečku Heaven, které vede jistý diktátor jménem Kain a učitelem ve škole je pan Jablko. Už tohle naznačí silný komentář na náboženství, život a vůbec. Markéta Paštéková říkala nikdy nezober drogu, což pravděpodobně tvůrci porušili. Jejich pekelná část totiž působí jako nehorší trip LSD. Jako Where Dead Go to Die si fakt nepustím, protože tohle je asi moje hranice. Doporučuji asi pionýrům hranic přijatelnosti, ale objektivně nemohu dát hodnocení. Cokoliv nad 3* jistě zaručí vaše místo v pekle (jestli po tomhle filmu vůbec peklo existuje). Nic proti vám, ale tohle už je na mě moc. ()

Reklama

Reklama