Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh hollywoodskej hviezdy a držiteľky Oscara Grace Kelly (Nicole Kidman), ktorá sa vzdala svojej oslnivej kariéry a odišla do celkom neznámeho sveta. Na úplnom vrchole slávy, keď jej Hollywood a diváci ležali pri nohách, sa vydala za monacké knieža Rainiera III. a stala sa navždy Grace – kňažnou z Monaka. Kniežací dvor sa však stane bojiskom, na ktorom aj samotná Grace Kelly musí vo svojej novej úlohe zápasiť o osud malej krajiny. Film Grace: Kňažná z Monaka sa sústredí na dramatické momenty, keď na dvere paláca zaklope slávny Alfred Hitchcock s ponukou veľkej filmovej úlohy a na iné dvere búši mocné Francúzsko s hrozbami a vyhrážkami. Kňažná Grace sa zapojí do tvrdého boja za osud Monaka, krajiny, ktorá sa cez všetky prekážky stala jej domovom. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (12)

  • Na tvorcov a Nicole Kidman sa po premiére spustila vlna kritiky a nevôle od kritikov a rodiny Grace Kelly, podľa ktorých sa tvorcovia držali pochybných historických zdrojov. Sama Nicole sa ohrádzala tým, že nakrúcali len kúsok jej tragického života a nie biografiu. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)
  • Grace Kelly je vyobrazená aj na 2-eurovej pamätnej minci Monaca z roku 2007. Celkovo bolo vyrazených len 20 001 kusov. Hodnota tejto 2-eurovej mince bola v roku 2014 cca 1 800 eur. (seko0408)
  • Snímkem byl zahájen filmový festival v Cannes. (Decim28)
  • Hudbu k filmu nahrál Pražský symfonický orchestr. (Pepinec)
  • Premiéra fimu byla plánována na podzim 2013, ale protože se režisér Dahan neshodl s producentem Harveyem Weinsteinem na podobě finálního střihu, byla odložena na květen dalšího roku do Cannes. (kenny.h)
  • Natáčení probíhalo v Monacu, Paříži a Mentonu ve Francii, v Janově v Itálii, v Bruselu, LIntu a Gentu v Belgii. (willy1)
  • Produkce snímku započala při 30. výročí úmrtí princezny Grace. Natáčet se začalo v září roku 2012 ve městě Menton na jihu Francii. V říjnu se natáčení přesunulo do Monte Carla v Monaku a několik scén bylo natočeno také v italském Janově a v Belgii. (ČSFD)
  • Scénář k filmu byl uveden v žebříčku „Hollywood Black List" mezi nejlepšími doposud nezpracovanými projekty za rok 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama