Reklama

Reklama

Amityville: Prebudenie

  • Česko Amityville: Probuzení (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, jej dvojča James a malá sestra Julieta, sa s mamou presťahujú do nového domova. Hlavným dôvodom je, že potrebujú ušetriť peniaze, aby mohli platiť nákladnú lekársku starostlivosť pre Jamesa, ktorý je v kóme. Stručne povedané, sú v situácii, keď si nemôžu príliš vyberať a dom Amityville im plne vyhovuje. Naviac James nielenže neočakávane príde k vedomiu, ale začne sa aj zázračne uzdravovať. Bohužiaľ, toto je pre obyvateľov domu pravdepodobne posledná dobrá správa a ich radosť netrvá dlho. V dome sa začnú diať rôzne desivé nadprirodzené veci a Bella začína mať podozrenie, že jej matka im o ich novom domove nepovedala všetko. Jej zlá predtucha sa čoskoro potvrdí. Bella zisťuje, že žijú v nechválne známom dome Amityville, o ktorom sa už dlhé roky rozprávajú strašidelné a krvavé príbehy. Teraz sa potvrdzuje, že to nie sú len legendy a boj o prežitie v dome plnom zla práve začína. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (100)

silentname odpad!

všetky recenzie používateľa

"Amityville: The Awakening" Ani neviem čo som vlastne od tohto filmu čakal, ale postupne sa to menilo na katastrofu obludných rozmerov. Už len fakt, že sa vydanie filmu neustále posúvalo a nič nešlo podľa predstáv mohlo dať človeku aspoň nejaký náznak toho o čo pôjde, no realita siaha hlboko pod tieto očakávania. Kde s týmto filmom začnem? Skúsim povedať aspoň pár pozitív? Možno hudba je celkom okey a Jennifer Morrison je dobrá, no dokopy nemám pocit, že by sa ju film rozhodol nejako poriadne využiť a spracovať ju ako poriadnu postavu. Je fajn, že rolu Jamesa dali Cameronovi Monaghanovi, no popravde poviem, že keby predviedol viac svojho talentu, ktorý ukázal v sérii "Gotham", tak by to mohlo byť aspoň trochu desivejšie, no nič také sa nekoná. Takže aj dobre zvolené obsadenie je absolútne nevyužité v možnosti, ktoré mohli niečo otvoriť. Okey, teraz poďme na negatíva, lebo úprimne, je tu toho viac než dosť. V prvom rade naša hlavná hrdinka je hororový stereotyp až to bolí. Videli sme túto postavu milónkrát a nikdy nepriniesie do toho nič nové. Plus to musí byť aj krásna tínedžerka, lebo to presne teraz horory potrebujú. Jej matka je absolútne strašná a neviem či vlastného syna pripútaného na lôžko nechce v skutočnosti miestami pretiahnuť. Jej reakcie sú strašné, herecký výkon je otrasný a okrem toho v záverečnej tretine odhalí tak príšerný zvrat, že je treba ho povedať. takže pre všetkých prichádza varovanie: *SPOILER ALERT - Matka kúpila ten dom práve preto, že vedela o červenej izbe a verila, že keď Boh nepomohol ich synovi cez modlitby, tak mu pomôže diabol. *SPOILER END*. Celý film to spraví zo zlého na absolútne príšerný. Potom je tu Thomas Mann ako spolužiak, ktorý chce Belle asi zbaliť, alebo ja neviem a chce jej pomôcť, no nevie absolútne dať svojej postave potrebný šarm a charakter. Nefunguje to. Vizuálne to neprináša nové absolútne nič, straší nás to hlavne skákačkami, ktoré nefungujú a realita je taká, že napriek tomu, že tento film sa snaží byť jediný skutočným pokračovaním, ktoré žije vo svete, kde všetko ostatné sú len filmy, tak zlyháva na plnej čiare. Myslím si, že film "The Amityville Horror" z roku 2005, ktorému tento film doslova musí kopnúť do zadku má viac atmosféry a priniesol niečo zaujímavajšie, než všetko, čo sa dostalo sem. Jediné nad čím momentálne musím premýšľať je fakt, čo je reálne horší film. Toto, alebo "Resident Evil: The Final Chapter". Hodnotenie: F ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Na toto sa neoplatí vyhadzovať peniaze. To je žiaľ môj názor. Film neponúkne takmer nič zaujímavé. A to som prívržencom duchárskych kúskov, rovnako aj tejto série. Prvá hodina nuda, dvakrát ukázali démona asi na zlomok sekundy a týmto to končí. Možno len scénku s muchami by som mohol aspoň trochu pochváliť, ale čo z toho. Ani zľaknúť sa veľmi nedá. Ku koncu konečne nastane nejaká akcia, no kým som sa spamätal, už nasledovali záverečné titulky. Pokiaľ dôjde k nejakej vražde, je samozrejme všetko mimo záber. Keď tak nad tým premýšľam, asi najhorší horor, ktorý som tento rok videl v kine. ()

Reklama

kobejn 

všetky recenzie používateľa

překvapivě kvalitní horor sequel prequel remake etc.etc. aneb jak se ze zdánlivě stokrát přežvejkanýho matroše dá ubalit ještě kvalitní brko. Solidní. Konečně bylo taky dobrý to, že se v tom filmu našel někdo, kdo ve skutečnosti znal Amityville horor, konečně horor, kerej z nás nedělal totální blbce. ()

Psychor 

všetky recenzie používateľa

Jakožto největší hororový expert na csfd.cz si troufám říci, že i naprostý žánrový nevzdělanec, jen povrchně se seznámivší s tragikomickou genezí snímku, intuitivně vytuší hrozbu černých čísel ve zdejším hodnocení. Amityville: The Awakening se do hororových análů zapíše pouze smutným rekordem v podobě pětinásobného posunu data premiéry. Mrzkou kvalitu snímku spolehlivě předznamenává i sestup na téměř dětský rating či abnormální množství přetáček. Tato 85 minutová noční můra, ze které se divák ne a ne probudit, má velmi blízko k hororově sterilnímu Bye Bye Manovi z úvodu letošního roku. Za scénář by se musel stydět i v komatozním stavu vědomí setrvávající James a efektivita lekaček je pak přímo úměrná výkonu vašich reproduktorů. Režisér/scénárista Khalfoun však propadl nejen profesně, nýbrž i charakterově. Místo kajícné omluvy divákům v potitulkové scéně se prostřednictvím postav nabubřele naváží do relativně obstojného remaku z roku 2005. Amityville: The Awakening ode mě obdrží prachbídnou jednu hvězdu a ke kinoprojekci ho v žádném případě nedoporučuji. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Na Bellu Tŕňovú to je vysoko nadpriemerný film, to ona sa vyskytuje len v samých sloních výmetoch. Prihliadnuť treba aj na to, že film sa 6 alebo 7 krát odkladal, takže keď ho už konečne mohli vydať, už by to urobili aj keby tam bola prerábka Megalodona v réžii Honzíka Veselého. Takže veľké očakávania nemohli byť, strašidelná bola akurát tak tá matka, hoci to nebolo zámerom, no a ak niekto narieka, že stratil čas, tak vo filme mal predsa varovanie. Boli vo filme muchy? Boli. A na čo muchy sadajú? Tak vidíš. ()

Galéria (100)

Zaujímavosti (10)

  • Je to posledný film distribuovaný spoločnosťou RADiUS-TWC, pretože spoločnosť ukončila činnosť spolu s Dimension a ich materskou spoločnosťou The Weinstein Company 16. júla 2018 po obvineniach zo sexuálneho zneužívania voči jej spoluzakladateľovi Harveymu Weinsteinovi. (Arsenal83)
  • Nie je skutočným pokračovaním filmov o Amityville, ale je to metafilm, kde sa tento film odohráva v „skutočnom svete“ a pôvodný film z roku 1979, jeho prequel a remake z roku 2005 sú všetky fiktívne. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal od 1. apríla do 9. mája 2014. (Arsenal83)

Reklama

Reklama