Reklama

Reklama

House Swap

Veľká Británia / USA, 2010, 84 min

Recenzie (4)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Mladý scenárista sa s priateľkou presťahuje na anglický vidiek, kde chcú v pokoji tvoriť. To im však podľa očakávaní nie je súdené, keďže onedlho nadobudnú dojem, že ich pokľudné sídlo má stalkera. Marka Ezru mám rád pre jeho skvelý 80´s slasher "Slaughter High", ale týmto moderným hororovým príspevkom sa príliš nepripomenul. Bežný, podpriemerný found footage s pridanou hodnotou home invasion, v ktorom sa však zväčša nič nedeje a kým dospeje do svojich napínavejších scén, tak diváka pomaly unudí. Podobne ladený, mrazivý počin "388 Arletta Avenue" predstavuje lepšiu voľbu. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Ďalší nudný found footage / handycam, tentokrát na tému home invasion. Mladý párik sa nasťahuje do nového domu a celú dobu majú pocit, že tam nie sú sami. No namiesto toho, aby odtiaľ vypadli, sa rozhodnú hrať na hrdinov, vyzbrojiť sa kamerami a neznámeho votrelca vypátrať. 90% filmu sú len konverzačky a vôbec nič sa nedeje. Až v záverečných minútach sa tam objaví maskovaný maniak so sekerkou z plagátu a aspoň trochu sa to rozbehne, ale v konečnom dôsledku tento horor okrem pobehovania po dome neponúkne absolútne nič. S výnimkou straty času. ()

nwx 

všetky recenzie používateľa

Přišlo mi to jako strop toho, co je schopen natočit jeden člověk s pár nadšenými kamarády. Nejspíš superlevný film, který ale i přesto má pár dobrých nápadů. Závěr se moc nevydařil, ale i tak dílko ukazuje amatérským filmařům cestu. Ve srovnání s filmy velkých studií samozřejmě neobstojí. Ale naznačil cestu kudy jít, chce-li někdo natočit vlastní horror ve skoro domácích podmínkách. ()

B3n 

všetky recenzie používateľa

Základné pravidlo found footage filmov je tu dodržané- ak vás zapichnú nožom, nestarajte sa o nejakú prvú pomoc, ale okamžite nájdite a berte do ruky ka-me-ru! Takže s týmto spokojnosť, s filmom ako takým už takmer žiadna. Bez nelogického správania sa postáv by to nemohlo vzniknúť, takže scenárista odviedol slabú prácu. Sebe pomohol, ale zabil celý film. Neodporúčam. ()

Reklama

Reklama