Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na prvý pohľad ideálna rodina - Matthew Winkler (Michael Shanks), obľúbený pastor, ktorého všetci v komunite uznávajú pre jeho pomoc iným ľuďom a Mary Winklerová (Rose McGowan), oddaná manželka a milujúca matka troch dcér. Až do momentu, keď jedného rána zaznie výstrel zo zbrane. Mary vezme deti na výlet, aby ich uchránila od všetkého, čo bude nasledovať. Zvedaví susedia nájdu v posteli mŕtve telo pastora a domnievajú sa, že jeho rodinu ktosi uniesol. Polícia je ihneď v pozore a rozbieha sa pátranie. Mary aj s deťmi si čoskoro všimne policajná hliadka, no v aute nájdu aj zbraň, ktorá sa neskôr ukáže ako vražedná. Mary pripúšťa, že mohla zastreliť svojho muža. Spočiatku nechce povedať nič viac a o manželovi nepovie nič negatívne. Až právnik ju presvedčí, aby odhalila jeho temnú stránku. Opísala, ako ju psychicky a fyzicky týral vždy, keď urobila niečo, čo sa mu nepáčilo. Odhalila nechutné podrobnosti z ich spálne, rodinného i finančného života. No poslednou kvapkou malo byť to, že sa Matthew údajne pokúsil udusiť svoju dcéru, lebo kvôli nej nemohol spať. Nikdy o tom nikomu nepovedala, lebo jej náboženské presvedčenie ju viedlo k tichosti. Uverí jej tvrdeniam aj súd? A čo na smrť obľúbeného pastora hovoria jeho rodičia, blízka rodina a priatelia? Bol naozaj taký, ako ho Mary opísala? (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (23)

sona123 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchost nade vše. Už od prvních záběrů bylo víc než jasné, o co půjde, a taky že jo. Provedení klasické. Stopáž přiměřená. Nic víc, nic míň, žádné velké ambice a zrovna to jsem i v tu chvíli chtěla dostat. Hledáte-li intelektuálno, nebo něco nového, neotřelého, sáhněte po jiném titulu. U mě spokojenost. ()

Nick321 

všetky recenzie používateľa

Čeho je moc, toho je příliš. Zdejší komentující si zřejmě neumí představit prostředí, kde by žena nesměla ani ceknout proti svému manželovi, jenže prostě ne všude ve světě to mají doma zavedeno tak, že by se chlap nechal komandovat od manželky, jak to má většina Čechů zavedené. :-) A koneckonců Mary to jasně řekla, že ho v podstatě nechtěla zabít, chtěla jen aby ji konečně aspoň jednou v životě vnímal. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Bezpochyby tou najväčšou výsadou tohto filmu je Rose McGowan. Svojou hereckou charizmou toho veľa zachránila. Ale inak... pomerne slabé spracovanie tohto silného námetu. Príbeh si v tomto smere zaslúžil niečo ďaleko lepšie. Chcelo to hlbší ponor do jednotlivých postáv a udalostí okolo nich a nie všetko odbiť tak povrchne a dramaticky mdlo. Z toho dôvodu o nejakej emotívnej stránke, až na pár ojedinelých momentov, nemôže byť ani reči. Slabučký priemer, ale to len vďaka herečke v hlavnej úlohe. 50/100 ()

vesper001 

všetky recenzie používateľa

Za vším hledej pastora. Asi nejen ve filmovém světě platí, že čím větší idylka navenek, tím hůř pod povrchem. Pointa příběhu utlačované stepfordské paničky, která má navíc v popisu práce být vzorem všech ctností, je zřejmá od začátku. Rose McGowan se docela snaží, zato osvalený kazatel je přesvědčivý asi jako věšák na kabáty. Líp než on hraje i jejich mimino. Dávám ale bod za nejednoznačný konec a hlavně závěrečnou scénu v kavárně. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Mam velmi rada skutocne pribehy, ale tento na mna zaposobil negativne. Dost povrchne rozpovedane. Ani herecke vykony ma nezaujali. Mohlo to byt lepsie...V skutocnosti bola Winklerova vyzorom obycajnejsia zena, mala kratke vlasy a o niekolko kil viac ako herecka, ktora ju stvarnila a nepracovala v kaviarni, ale v cistiarni. Ostalo nejasne, ci hovorila pravdu alebo nie. Akosi ma nepresvedcila. Myslim si, ze jej starsia dcera, ktora uz vela veci vnimala, by asi bola na jej strane, keby naozaj tyral aj placuce dieta alebo nie? Na druhej strane, nosit ponizujuce outfity, by si zena len tak nevymyslela, no neviem... ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama