Reklama

Reklama

Člen cisárskej palácovej stráže a jeho traja priatelia z detstva, ktorí ho zradili a majú za úlohu zniesť ho zo sveta, sa nechtiac ocitajú zamrznutí v čase. Po uplynutí štyroch storočí ich oživia a oni pokračujú v boji.
V období dynastie Ming vyrastajú štyri siroty – Ying, Sao, Yuanlong a Niehu, v dedinke Taoyuan a stanú sa blízkymi priateľmi. Ich nadpriemerné bojové schopnosti im umožnia získať najvyššie pozície v palácovej garde. Po úspešnom pokuse o vraždu japonského veliteľa prikáže cisár Yingovi, najšikovnejšiemu zo štvorice, aby dohliadol na prevoz významnej relikvie, Zlatého kolesa času z mesta Sindu späť do sídla trónu. Hovorí sa, že s pomocou tohto artefaktu je možné cestovať v čase a predvídať budúcnosť. Medzitým však minister pre obranu Tu po preskúmaní korešpondencie medzi japonskými a čínskymi dôstojníkmi zisťuje, že v ich radoch je zradca. Krátko na to je Tu zavraždený a všetky stopy vedú k Yingovi. Cisár v hneve odsúdi Yinga aj celý jeho klan na smrť, pričom vykonaním trestu poverí trojicu jeho bývalých priateľov. Yingovi je jasné, že skutočným zradcom musel byť jeden z tejto trojice, no v prvom rade chce zachrániť obyvateľov dedinky Taoyuan. Súboj medzi štyrmi elitnými bojovníkmi vyvolá zemetrasenie, ktoré ich pochová hlboko pod zem.
Zamrznuté telá štyroch vojakov sú odhalené až v roku 2013, no pri prevoze do výskumného centra dôjde k nehode a Ying sa preberie z dlhého spánku. Nevie, do akého sveta sa dostal, preto privíta pomoc ženy menom May, ktorá ho prichýli a vysvetlí mu, ako to v modernom svete chodí. Vďaka svojej inteligencii a pracovitosti Ying rýchlo zapadne a prehĺbi sa aj jeho vzťah k May. Stále však nedokáže zabudnúť na zradu a nespravodlivosť, ktorá ho postihla. Keď zistí, že aj dejiny si ho pamätajú ako zradcu, rozhodne sa získať Zlaté koleso času, aby udalosti napravil. Problém je, že k životu sa preberú aj Sao a Niehu, ktorí pokračujú v prenasledovaní svojho protivníka po celom Hongkongu. (Incantator)

(viac)

Zaujímavosti (4)

  • Na akci se ve filmu podílelo několik mužů: Donnie Yen – akční režisér, Yan Hua – akční choreograf a John Salvitti – akční konzultant. (Rominator)
  • Po hongkongském mezinárodním letišti Kai Tak Airport a pohořím Changbai Mountains, které rozděluje Čínu a Severní Koreu, se mezi dalšími filmovými lokacemi objevuje rovněž i Peking, hlavní čínská metropole. (Conspi)
  • Majitelem filmového černého Lamborghini je ve skutečnosti čínský herec Julian Cheung (The Rippling Blossom (2011), The Legend Of Lu Xiaofeng (2007)). Ten jej zapůjčil speciálně pro potřeby filmařů. (Conspi)
  • Natáčení snímku odstartovalo 19. 12. 2012 v Hongkongu. To ještě s původně schváleným rozpočtem čítajícím 100 mil. hongkongských dolarů, dále jen HKD. Ale díky pomalému výrobnímu vývoji a nutnosti uhradit různá pojištění všech účinkujících, navýšil se filmový rozpočet o dalších 100 mil. HKD. K tomu ještě potřebných dalších 50 mil. HKD na zhotovení repliky hongkongského mostu Tsing Ma Bridge. A to z důvodu zamítnutí hongkongskými představiteli filmařům natáčet na skutečném mostě Tsing Ma Bridge. Herec a zároveň i akční choreograf snímku Donnie Yen později prohlásil, že onen sedmiminutový souboj zabral víc jak deset natáčecích dnů. (Conspi)

Reklama

Reklama