Reklama

Reklama

Ako vycvičiť draka na Vianoce

  • Česko Jak vycvičit draky: Dar Nočního běsa (viac)

Všetky draky z Berku kamsi zmizli – a explózie spôsobené liahnutím mláďat zmenia Berku na hŕstku popola! Počas zimných prázdnin všetci draci z Berku nečakane odletia, čo obyvateľov ostrova, pochopiteľne, poriadne rozruší. jedinou výnimkou je Bezzubý, ktorý nedokáže letieť samostatne. Súcitný Štikút mu preto postaví protézu, vďaka ktorej môže opäť lietať i sám – a nanešťastie i uletieť... O tri dni neskôr ujde i gronkleský drak, ktorý bol dlho spútaný a... Nechtiac so sebou odvlečie i Štikúta! Jeho majiteľ sa preto vyberie na ostrov s horúcimi sírnymi prameňmi, kde draky zvyčajne chodia hniezdiť. Nanešťastie Astrid a jej partia tiež natrafia na dračie vajcia, ktoré rozmiestnia všade naokolo v nádeji, že zroneným obyvateľom Berku sa tak uľaví na duši. To sa, žiaľ, skončí totálnou katastrofou, pretože keď sa liahnu malé dráčiky, vajcia explodujú - a z Berku ostane len hŕstka popola! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (79)

ConanVJ 

všetky recenzie používateľa

Většina úspěšných animáků poslední doby má své kraťasy s Vánošní tématikou a ani Dráčni nejsou vyjímkou. Jenže tato pohádba nikomu vecpe červeno bílí oblečky (Ono by se to k vikingům ani nehodilo) a ani se zde nezpívá. Příběh je pěkně vymyšlený , hudba opět pěkná a animace parádní. Bezzubka dělá opět ty krásné xichtíty a pohádka celkově potěší nejen menší diváky. Za mě 90% :) ()

PauloZ 

všetky recenzie používateľa

Nechápu! Mě tych 20 minut solidně rozsekalo, teda konkrétně nejvíc ten konec! Ta Powellova hudba je neskrotná a megalomanská, plus ty fly scény! Mět dvakrát husinu během krátkometrážního filmu v takové intenzitě, to jsem ještě nezažil. :-)). Nejenom hudba, ale i ta vikingská doba, cit pro příběh a nápaditost jde znatelně vidět i tu a je to boží. Moc fajné. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby za predaj Blu-ray v USA $1,525,234 //počet predaných kusov 80,318Tržby za predaj DVD v USA $5,445,088 //počet predaných kusov 403,674║ Podarené, toto opäť spoločnosti DreamWorks vyšlo, lebo pravažne tieto krátkometrážne záležitosti dopadajú dosť priemerne(Shrek, Kung Fu Panda, Madagascar) a tu je celkom svižný a zábavný dej, plus samozrejme poteší lietanie a celkom nápaditý príbeh, videl zatiaľ len Anglický originál. /80%/ ()

molcan2 

všetky recenzie používateľa

Pôvodný "Ako vycvičiť draka" bol dandy film a myslel som, že aj najlepší celovečerný animák roka (aj keď mu Oscara ukradlo Toy Story III). Bol veľmi originálny a mal úžasnú CGI. Dragons: Gift of the Night Fury je nedávno vydaný kraťas s postavami z filmu a vychádza na disku s ďalším kraťasom (oveľa horším, ak by som mal povedať). V mnohých ohľadoch je to Vianočný kraťas- no bez Ježiška alebo iných kresťanských ozdôb (Vikingovia sú predsa pohanský národ). Je celkom príjemný... a dokonca na konci aj pohladí srdce. Ale nie je zrovna originálny a nie je tak úžasný keď už ste videli film. Ale animácia je veľmi pekná a ak ste fanúšikom filmu, tak stojí za to si ho aj pozrieť.Roztomilé. ()

RomanT 

všetky recenzie používateľa

Jakoby byla povinnost, aby měl každý animák svůj vánoční speciál. A většinou to nedopadne dobře, viz také letošní Doba ledová: Mamutí Vánoce. V případě Dragons: Gift of the Night Fury jde však o vzácnou výjimku, která příběh z doby svátků (nejde o Vánoce, ale vikingský Snoggletog) ztvárnila velice vkusným způsobem. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (2)

  • Film se měl původně jmenovat „How to Hatch Your Dragon“. (pajik)

Reklama

Reklama