Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaný seriál LokalTV sa snaží vtipnou a aktuálnou formou parodovať každodenný život Slovákov, ale zároveň aj problémy, ktoré trápia celý svet. Partička stredoškolákov, ktorá svojpomocne rieši tieto situácie a formou videoreportáži ich zdiela pre celé Slovensko. Krátke spoty pripomínajúce televízne spravodajstvo vysiela na internete.
Pomáha im pri tom svojrázny Pišta Lakatoš, známy svojími nekončiacimi vedomosťami a schopnosťou vybaviť čokoľvek na svete (ale vždy tak trošku za peniaze).
Každá z postáv je výnimočná svojimi črtmi a témami, ktorým sa venujú. Len čas však ukáže, kam sa im to podarí dotiahnúť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (125)

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

Strašná pičovina. Myslel som si, že celý seriál bude vyplnený hláškami Mariána Čekovského alias Pištu Lakatoša a namiesto toho som sa musel pozerať na nejaké tri nevtipne, sucho-nadabované postavičky. Hrôza! Viac Pištu a aj hodnotenie bude lepšie! EDIT: Pridávam druhú hviezdičku za Zapál Rytmausa. A pozdravujem Smažáčika :) ()

sarfian 

všetky recenzie používateľa

Takže sú asi tak 3možnosti. Skupina ludí, ktorá to bude oblubovať, skupina zaujatých, ktorý to budú neznášať a potom budem ja. Prvé čo vidím je Southpark a potom ako si TV HNOJ uťahuje z rovnako hm...kvalitnej TV MAKRÍZA. Sakra mi vadily pípačky, ak je to pre dospelých a vysielací čas je po 22:00 tak načo sú tam pípačky? Žiadne výhovorky tu nemusí nikto spomínať, pretože to produkuje TV HNOJ. Načo hovoria niečo čo ani nechcú aby bolo počúvané? Ale na druhej strane snaha sa cení a odpad to určite neni, ale je to riadna píííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííp. VIDENÝ 1 diel ()

Reklama

drake31 

všetky recenzie používateľa

Pomerne zábavný seriál, ktorý pekne zobrazuje ten náš "showbiznis". Nechýba tomu nadhľad, a spracovanie je viac než obstojné, rovnako ako dabing. LokalTV sa nemôže rovnať niektorým zahraničným formátom, ale to vôbec nevadí a konečne sa našla relácia ktorá má ambície, nemá strach, a podáva adekvátne dávka humoru so všetkým čo k tomu patrí. Doposiaľ som spokojný a jediné čoho sa bojím je kvalitatívny úpadok, pretože táto vec je u slovenských seriálov bežná ba až pravidelná ... ()

ladybird32 

všetky recenzie používateľa

V časoch keď nám Pišta Lakatoš pomaly vyteká už aj s kohútikov, mi to kupodivu vôbec nevadí a jeho vtípky sa mi zdajú veľmi zábavné, smiešne, jeho slovné zvraty a nám nenápadne dostávajú aj do každodenného slangu. Bolo prirodzené, že sa na margo jeho popularity, vytvorí niečo, čo vlastne ani nebol taký zlý nápad, len som zvedavá dokedy to takto vydrží, lebo mňa v celom seriáli zaujal fakt len Pišta, no, možno ešte Rytmausova pieseň, tá sa mi už tiež vryla do podvedomia, prichytila som sa, ako si ju aj hmkám : - ))) . A zas je pravda, že dobrý seriál nemusí mať vždy aj hlavu aj pätu ( viď South Park :), a držím palce Lokal TV aby sa to nezmenilo na takú tú povestnú slovenskú trapnosť, keď si neuvedomia, že už stačilo, nepokračovať, koniec... ()

senyor

všetky recenzie používateľa

Neviem, prečo tu niekto porovnáva neporovnateľné. Porovnávať Lokal TV s americkými seriálmi, s úplne inými finančnými ale aj nápadovými možnosťami, je ako porovnávať Bathory s LOTR-om. Uznávam nie je to vždy vtipné, hlavné postavy sú ešte veľmi neokresané (tučný metalista je WTF roka) a scenáristická nevypísanosť, slabý spád, občasné varenie z vody (topole..) bijú do očí. ALE zatiaľ pri každej epizóde som si našiel miesta, ktoré ma slušne pobavili, má to nadhľad a originalitu, čo je v slovenskej tvorbe unikátne a hlavne veľký potenciál stať sa kultovým. Kultovým sa totiž seriál nestane vďaka vyrovnanosti epizód alebo kvalite príbehu, ale práve vďaka jednotlivým zložkám- trefná paródia (Judíniová, Rytmaus) alebo nejaká cool postava, s ktorou sa ľudia stotožnia (Krtko.. a možno časom aj Pišta Lakatoš ale najrpv musí pochopiť, že menej je neiekdy viac, lebo 3-minútové freestyle repliky bez kostry ľudí skoro omrzia). Ja zatiaľ každopádne seriál nehodnotím, počkám si na koniec prvej série, ale na mňa Lokal TV celkom zapôsobila, kiežby podobných počinov bolo na Slovensku viac a mladí filmári sa nedostatok prostriedkov snažili nahradiť civilnosťou a nadhľadom. A aj keď sa mu nie vždy podarí, Jakub Kroner si zaslúži môj rešpekt. Zatiaľ- 70%. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (4)

  • Spevák Tomi Popovič podal na tvorcov seriálu žalobu, z dôvodu dehonestácie jeho osoby. Fiktívna postava Tomi Kokotovič je mu totiž údajne až nebezpečne podobná. Jakub Kroner sa nedal a kontroval parodickým fiktívnym spravodajstvom, ktoré uvádza práve jeden z hlavných hrdinov, René. (BlackTom)
  • Po pár častiach odvysielaných na TV Joj sa seriál presunul na internet, kde mal popularitu najmä u mladých ľudí. Okrem seriálových častí sa na stránke nachádza aj Lokál kanál, kde je plno minivideí, najmä s Pištom Lakatošom, Rytmausom a Reném. (RomanBond007)

Reklama

Reklama